reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Donald Trump říká, že je imunní proti COVID-19: Twitter mu označil tweet

13.10.2020, Milan Šurkala, aktualita
Donald Trump říká, že je imunní proti COVID-19: Twitter mu označil tweet
Twitter se opět pustil do křížku s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Ten po prodělané koronavirové infekci tvrdí, že je imunní proti COVID-19 a nemůže ji ani šířit. Sociální síti se takové prohlášení nelíbí.
Americký prezident Donald Trump velmi rád používá sociální sítě, kterým se ale jeho mnohdy zavádějící výroky nelíbí. Jen pár dní poté, co COVID-19 ohodnotil jako méně závažný než chřipka (což mu Facebook smazal a Twitter označil), tu má další problém s Twitterem. Donald Trump totiž ve svém tweetu řekl, že od doktorů z Bílého domu dostal propustku, což znamená, že COVID-19 už nemůže dostat, je plně imunní a nemůže ho ani šířit.
 
Donald Trump
ilustrační foto, autor: Gage Skidmore [CC BY-SA 2.0], přes Flickr
 
Twitter to opět označil jako za příspěvek porušující podmínky ohledně šíření dezinformací ohledně koronaviru. Ukázalo se už několik případů, kdy lidé chytli COVID-19 podruhé a dosavadní zkušenosti jen napovídají, že je člověk po prodělání infekce pravděpodobně imunní jen po nepříliš dlouhou dobu (zpravidla se uvádí 2-4 měsíce). Případů ale zatím není mnoho, aby se z nich daly vyvozovat nějaké přesnější statistiky a už vůbec to nestačí na to, aby někdo mohl kategoricky tvrdit, že už nemoc nechytne. Tweet byl sice označen za závadný a potenciálně škodlivý, ale ve veřejném zájmu byl na platformě zachován.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama