reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dreamhack Leipzig: turnaje, VR, hardware i cosplay

20.1.2017, Jan Vítek, článek
Dreamhack Leipzig: turnaje, VR, hardware i cosplay
Akce Dreamhack jsou stvořeny pro lidi, kteří milují PC hry a zvláště ty síťové, chtějí si vyzkoušet či koupit nejnovější hardware a v tomto případě i virtuální realitu a chtějí předvést, nebo se alespoň podívat na kostýmy herních postav. Jaký byl tento ročník?

Drahý hardware i drobnosti k zakoupení


Dreamhack je také o nakupování a k tomu měli návštěvníci řadu příležitostí. Především tu byl oficiální obchod DreamStore provozovaný řetězcem Media Markt, kde byl nabízen hardware, software, příslušenství a také drobnosti jako postavičky, hrníčky, klíčenky, apod. Poblíž byl zaparkován také Media Markt VR-Truck zaměřený na prodej systémů virtuální reality, kdyby snad prezentované headsety a hry někoho přesvědčily, že to prostě musí mít.




- klikněte pro zvětšení -


Najít se dal ale také takovýto obchůdek (respektive si jej nešlo nevšimnout) s velice pěkně provedenými postavičkami z japonských her, který byl doplněn také o nabídku plyšáků třeba ze hry Minecraft.




- klikněte pro zvětšení -


Svůj oficiální obchod tu měl také e-sports tým Fnatic, který stylově nabízel své lehké bundy, trička, čepice, kulichy i šály a hned vedle se prodávaly i herní periferie, jimž Fnatic propůjčili své jméno.




- klikněte pro zvětšení -


Vlastní prodejní stánek tu měla také společnost Valve nabízející různé drobnosti spojené s hrami Half-Life, DOTA, Portal, League of Legends, Overwatch, ale i s Mafií III, Bioshock nebo Borderlands. Jak můžete sami vidět, šlo většinou o oblečení a figurky nebo pak klíčenky, náramky, hrníčky a zakoupit se dal také headcrab ze série Half-Life sloužící coby čepice.




- klikněte pro zvětšení -


Výzvy pro amatéry i profesionály


Souboje ve hrách jako Counter Strike pak probíhaly všude kolem u různých stánků, kde byly výkonné počítače vybavené nejen herními periferiemi, ale chybět nesměly také židle určené především pro eSports.




- klikněte pro zvětšení -


Především tu byl ale turnaj v Counter-Strike: Global Offensive, kde se v turnaji Dreamhack Open utkaly týmy BIG, FlipSid3 Tactics, Fnatic Academy, Heroic, Team LDLC.com, qwerty, Rogue a Vega Squadron rozdělené do dvou skupin. Průběh zápasů si můžete prohlédnout nejlépe na oficiálním účtu Dreamhack na twitch.tv.




- klikněte pro zvětšení -


Organizace těchto akcí je pozoruhodná a v podstatě se neliší od velkých sportovních přenosů. Nechyběli tu analytikové, komentátoři, reportéři pro rozhovory s týmy a oficiální hostitel turnaje, Paul "ReDeYe" Chaloner, jeden z prvních profesionálních komentátorů herních událostí. Organizace je tak v podstatě stejná jako u klasických sportovních událostí. Komentátoři si týmy pěkně rozeberou, než se ty stačí připravit na svůj zápas a po něm už zase následují analýzy, apod. Chyběla snad jen elektronická tužka, i když nevím, třeba byla i ta.




- klikněte pro zvětšení -


V CS:GO se soutěžilo celkově o 100.000 dolarů, přičemž ze dvou čtyřčlenných skupin vždy vzešly dva nejlepší týmy, které pak už ve semifinále a finále bojovaly o finální umístění. První FlipSid3 Tactics získali 50.000 dolarů, druzí BIF 20.000 a třetí se čtvrtými (Heroic a LDLC) shodně 10.000. Zbývající týmy si rozebraly posledních 10.000 dolarů.




- klikněte pro zvětšení -


Souběžně s Dreamhack Open probíhal na vedlejším pódiu The Tentatic Tournament, kde se hrály klasické síťové hry jako Counter-Strike 1.6, Warcraft 3, Minecraft, Rocket League, Speed Runners či Unreal Tournament 3.
reklama