reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dron spadl na ženu v Quebecku, uhodil ji do hlavy

25.6.2016, Libor Pánek, aktualita
Dron spadl na ženu v Quebecku, uhodil ji do hlavy
Žena v kanadském Quebecku měla tu smůlu, že ji při sportovní události trefil do hlavy dron, který tuto sportovní událost natáčel. Výsledek této nešťastné události byl, že přestala chodit do práce a musela odložit dovolenou.
Osmatřicetiletá Stéphanie Creignouová měla velkou smůlu, přihlížela sportovní události, když z ničeho nic ji na hlavu spadl více než kilový dron DJI Phantom 3, který událost natáčel. Vzhledem k rychlosti, jakou dron padal, se nejednalo jen o lehké zranění, žena přestala dočasně chodit do práce a musela odložit naplánovanou dovolenou.

Celá situace byla náhodou zaznamenána profesionálním dronem VTOL-X, který byl oficiálně pořadateli najat, aby zaznamenal celou akci. Paradoxně společnost provozující tento profesionální dron byla před akcí pod palbou nepříjemných otázek ohledně případných incidentů.


A výsledek celého incidentu? Poraněná žena podala žalobu na operátora dronu, který na ni spadl. Podle ředitele společnosti, která nad sportovní událostí měla svůj profesionální dron, se muž mohl nehodě snadno vyhnout, kdyby s dronem nelétal tak blízko lidem.

Podobně to vidí i odpovědný úřad v Kanadě, podle něj muž nebyl moc pozorný. Sám muž prohlásil, že vůbec netuší, jak se nehoda stala a že si myslí, že s dronem létal, jak nejbezpečněji uměl.

Podobné nehody s drony se stávají poměrně často na to, o jak moc regulacemi zatíženou oblast se jedná. Většinou za nehodami stojí ale lidské pochybení nebo právě nedodržení stanovených pravidel. Profesionální drony nezpůsobují tolik nehod jako ty amatérské, případně řízené amatéry, kteří neznají pravidla.

Zdroj: Engadget

reklama