reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dvojčipová Asus Mars II s GF110 na světě

7.6.2011, Jan Vítek, aktualita
Dvojčipová Asus Mars II s GF110 na světě
Společnost Asus na již skončeném Computexu 2011 ukázala nové monstrum v podobě dvoučipové grafické karty Mars II. Ta obsahuje dva 40nm čipy NVIDIA GF110 a k tomu celé 3 GB paměti GDDR5. Její výkon by tak měl být skutečně impozantní, ale...
Společnost Asus na již skončeném Computexu 2011 ukázala nové monstrum v podobě dvoučipové grafické karty Mars II. Ta obsahuje dva 40nm čipy NVIDIA GF110 a k tomu celé 3 GB paměti GDDR5. Její výkon by tak měl být skutečně impozantní, ale stejně tak i spotřeba, vytvářené ztrátové teplo a především cena.



Tato karta zabere v počítači tři sloty, má mohutný chladič se dvěma ventilátory a zadním heatspreaderem, velké PCB s dvacetifázovým napájením (8+2 pro každé GPU a jeho paměti), na něm komponenty Super Alloy, dva čipy Proadlizer, tlačítko pro zapnutí ventilátorů na plný výkon a také tři osmipinové konektory PCIe.

Mars II také nabídne rozhraní dual-DVI, HDMI a DisplayPort a její GPU pracují na 772 MHz, jejich 1024 CUDA jader na 1544 MHz a pak tu jsou dvě 384bitová paměťová rozhraní pro 4000MHz GDDR5. Asus plánuje vyrobit pouze tisíc takových karet a na trhu se mají objevit v červenci za 1000 USD.

Můžeme se také ohlédnout za původním modelem Mars, který se objevil v roce 2009 a obsahoval dvě jádra GeForce GTX 285, 4 GB operační paměti a také měl být vyroben pouze v sérii 1000 kusů. O druhou verzi se Asus pokoušel již před řadou měsíců, ale povedlo se mu to až nyní.

Zdroj: TCM
reklama