reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EA ukázali Battlefield V, Anthem a další tituly

11.6.2018, Jan Vítek, aktualita
EA ukázali Battlefield V, Anthem a další tituly
Po Computexu 2018 odstartovala akce E3, takže nálož novinek o hardwaru vystřídaly informace a videa ukazující chystané hry. Nyní se můžeme podívat na ty od Electronic Arts, a to konkrétně především Battlefield V a Antem. 
Electronic Arts sice nedávno prezentovali svůj chystaný Battlefield V zvlášť, ale na E3 si přeci jen ponechali nějaké detaily, o nichž se dříve nezmínili. Už víme, že půjde opět o hru ze druhé světové války, což se ostatně po předchozím Battlefieldu dalo očekávat a také je známé, že s historickými reáliemi si opět nikdo nedělal velkou hlavu, takže tu narazíme i na bojovnici s robotickou rukou. V takovém případě mají tvůrci otevřenou cestu v podstatě k čemukoliv a éra druhé světové jim může posloužit leda jako hlavní rámec. 
 
 
Nyní ale už bylo zveřejněno video přímo ze hry, které trvá pět minut, takže z něj už si můžeme udělat daleko lepší obrázek o tom, co můžeme očekávat. Video ukazuje útok parašutistů na protiletecké zbraně. Sami si vybereme místo shozu a pak bojujeme proti obráncům, kteří mohou stavět různá stanoviště jako kulometná hnízda a naše výbušniny zneškodňovat. 
 
Důraz bude kladen na týmovou spolupráci, a to už jen proto, že můžeme "oživit" svého spoluhráče bez ohledu na svou roli. Dále tu budou hrát větší roli také zásoby, čili munice, která bude i v různých vozidlech a tancích značně omezená. EA také zavádí nové mechanismy jako střelbu z polohy na zádech, zpětné vrhání granátů nebo také jejich sestřelování ve vzduchu. To vše si můžete prohlédnout ve videu, které popisuje týmové souboje Grand Operations. Vedle toho tu samozřejmě budeme mít také režim ve stylu Battle Royale, a sice Last Man Standing. 
 
Dlouho očekávaný titul Anthem s velkolepými scenériemi má také nový trailer, který je stále spíše filmový a ne herní jako v případě Battlefieldu. 
 
 
Půjde o pokus studia Bioware napravit si svou reputaci po posledním Mass Effectu: Andromeda. V případě hry Anthem se konceptu her Mass Effect zase tak moc nevzdálíme, neboť i zde to bude boj a průzkum v rozlehlých exteriérech, kde se však v tomto případě budeme pohybovat v oblecích Javelin, které nám dají velkou svobodu pohybu na zemi, ve vzduchu i ve vodě. Zkrátka jde o styl Iron Mana.
 
Tvůrci ve videu zdůrazňují, že to zachycuje grafiku renderovanou přímo enginem hry a je znát, že tu bude kladen velký důraz na příběh. To uvidíme snad opravdu 22. února příštího roku, kdy má odkládaný Anthem přijít na trh. 
 
Zda Anthem přinese studiu Bioware a vydavateli EA ovace, to se ještě uvidí, ale jisté je, že je právě EA nesklidí za své Command & Conquer Rivals. Tato značka byla nyní oživena jen v podobě free to play mobilní hry, což je pro mnohé dost informací na to, aby začali tvůrcům spílat. Nakonec můžeme ještě zmínit DLC Clone Wars pro Star Wars Battlefront 2 a také ohlásit titul Star Wars Jedi Fallen Order, který vyvíjí Respawn jako hru z temnější části univerza. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama