reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EA vyšetřuje zakázané prodeje vzácných předmětů do FIFA 21 vlastními lidmi

13.3.2021, Milan Šurkala, aktualita
EA vyšetřuje zakázané prodeje vzácných předmětů do FIFA 21 vlastními lidmi
Nákup doplňků do her není dnes už vůbec ničím neobvyklým. Společnost EA Sports nicméně nyní vyšetřuje incident, kdy měl některý ze zaměstnanců prodávat vzácné produkty FUT mimo oficiální systém.
Nákupem hry finanční náklady na hru zpravidla nekončí. Ke spoustě her si lze dokupovat speciální předměty, k jejichž koupení je obvykle potřeba speciálních bodů. Ty lze získávat dosažením úspěchů ve hře nebo přímou koupí za peníze. V případě počítačové hry FIFA 21 od EA Sports tu máme obsah pro FIFA Ultimate Team (zkráceně FUT), který může vylepšovat vlastnosti hráče a jeho týmu. Jejich vlastnictví ve hře je dílem náhody přes loot boxy, ale jak to vypadá, některý ze zaměstnanců společnosti EA prodával tyto předměty na vlastní triko mimo oficiální možnosti toho, jak lze takové předměty získat. Pokud se tak někdo nechtěl spoléhat na náhodu, mohl se spolehnout na peníze. A problém byl na světě.
 
FIFA 21 Ultimate Team
 
Poněvadž něco takové odporuje podmínkám, není divu, že EA zahájilo vyšetřování a zaměstnanec (nebo zaměstnanci) může čekat postih. Všechny předměty, které byly tímto způsobem získány, budou odstraněny, a na uživatele, kteří si je zakoupili, čeká doživotní ban. Vzhledem k tomu, že cena různých předmětů se pohybovala od nějakých 200 EUR za kus až  po zhruba 2100 EUR (2500 USD), bude to pro ně i značná finanční ztráta.
 
 
Zdroj: ea.com, ign.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama