reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ECS brzy vypustí A885GM-A2 a A885GM-M2

27.4.2010, Jakub Doležal, aktualita
ECS brzy vypustí A885GM-A2 a A885GM-M2
Šesti-jádrové procesory AMD Phenom se již pomalu začínají dostávat do prodeje a většina výrobců základních desek již oznámila své nové modely. S menším zpožděním se teď představuje společnost Elitegroup Computer Systems (ECS), která si připravila...
Šesti-jádrové procesory AMD Phenom se již pomalu začínají dostávat do prodeje a většina výrobců základních desek již oznámila své nové modely. S menším zpožděním se teď představuje společnost Elitegroup Computer Systems (ECS), která si připravila dvě desky s označením A885GM-A2 a A885GM-M2.



Základem obou modelů bude zbrusu nový čipset AMD 880G kombinovaný s jižním můstkem SB850. ECS použilo na deskách patici AM3 a deklaruje možnost osadit i starší dvou-jádrové procesory. V další výbavě nalezneme integrovaný Radeon HD 4250, M.I.B III (inteligentní BIOS s podporou taktování komponent), pět SATA portů s rychlostí 6.0 Gbps a gigabitový Ethernet. Vzhledem k integrovanému Radeonu asi nepřekvapí přítomnost digitálních výstupů obrazu.



Představené desky se však v několika aspektech liší. Deska A885GM-A2 je ve formátu Full ATX a nabídne čtveřici DDR3 slotů s maximální frekvencí pamětí 1600 MHz do kapacity 16 GB. Pro přídavné grafické karty jsou připraveny dva plnohodnotné PCI Express x16 sloty. Pro připojení monitoru jsou k dispozici výstupy DVI a VGA.



Druhý model A885GM-M2 je ve formátu Micro-ATX, což se projevilo na menším počtu slotů. Pro operační paměť DDR3 jsou připraveny jen dva sloty. Na grafickou kartu je pak vyhrazen jeden PCI Express x16 slot. Nicméně u menšího modelu nejspíš počítá výrobce s osazením v HTPC, a tak vybavil Radeon SidePort pamětí o velikosti 128 MB. Výstup pro monitor je modernější HDMI.

Bližší informace k oběma deskám naleznete na stránkách výrobce. ECS plánuje brzké vypuštění na trh, bohužel ceny zatím nebyly zveřejněny.

Zdroj: ECS, TCM
reklama