reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO FS2735 pro hráče oficiálně představen

18.1.2016, Jan Vítek, aktualita
EIZO FS2735 pro hráče oficiálně představen
Od léta minulého roku čekáme na nový herní monitor EIZO Foris FS2735, který byl nyní konečně oficiálně představen jako 27" IPS s podporou FreeSync a možností ovládání z chytrého telefonu. Levný hardware to ale rozhodně není.
O monitoru EIZO FORIS FS2735 jsme se tedy poprvé dozvěděli v loňském srpnu, kdy byl představen jako herní model s IPS a FreeSync. Na tom se nic nezměnilo, takže tento monitor je určen především pro majitele grafických karet s čipy Radeon, zatímco pro příznivce NVIDIE taková koupě nebude mít valný smysl. Zvláště když se jí připravíme o celých 30.000 Kč, na něž tento model přijde, až se začne ještě v tomto měsíci prodávat.





Model FS2735 dokáže díky podpoře AMD FreeSync upravit svou snímkovací frekvenci dle grafické karty, a to v celkovém rozsahu 35 až 144 FPS a vedle toho můžeme zmínit ještě Blur Reduction pro zajistění ostrého obrazu i v rychlých scénách.





Panel typu IPS s úhlopříčkou 27" nabídne rozlišení 2560 x 1440, na něž nepotřebujeme ten nejvýkonnější hardware a postačí karta úrovně Radeon R9 390. Odezva je na panel IPS velice slušná, a to 1 ms GtG, statický kontrast je klasický 1000:1 a maximální jas 350 cd/m2. Stejně tak pozorovací úhly jsou v obou směrech jako obvykle 178 °.

Co se týče různých funkcí, mezi ně patří Smart Insight Demolition pro lepší zobrazení tmavých scén, abychom v nich něco rozpoznali, pak je tu obvyklý FlickerFree pro neblikavé podsvícení, G-Ignition Drive a EIZO Cloud pro ukládání herních profilů a nakonec G-Ignition Mobile. Jde o aplikaci pro iOS a Android, díky níž a Bluetooth budeme moci monitor ovládat, nebo na něm naopak zobrazit upozornění na přicházející hovor nebo došlou SMS.

Dále tu najdeme rozhraní HDMI (2x), DisplayPort i DVI, pak také dvouportový hub s USB 3.0 a samozřejmostí je u takovéhoto monitoru polohovatelný stojan s nastavením výšky, sklonu a natočení. Typická spotřeba monitoru je 33 W a maximální 87 W, rozměry 620 × 390 až 550 × 200 mm a hmotnost 7,1 kg.

Zdroj: TZ EIZO
reklama