reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO přichází s 240Hz herním monitorem Foris

30.10.2013, Jan Vítek, aktualita
EIZO přichází s 240Hz herním monitorem Foris
Společnost EIZO si připravila nový 23,5" monitor Foris FG2421, který má jako první svého druhu nabídnout obnovovací frekvenci 240 Hz. Krom toho se chlubí velmi krátkým inputlagem a speciálními režimy vyvinuté ve spolupráci s týmem Fnatic,...
Společnost EIZO si připravila nový 23,5" monitor Foris FG2421, který má jako první svého druhu nabídnout obnovovací frekvenci 240 Hz. Krom toho se chlubí velmi krátkým inputlagem a speciálními režimy vyvinuté ve spolupráci s týmem Fnatic, které jsou určeny pro různé hry - FPS, závodní, bojové a jiné akční. Zajímavé to je především vzhledem k faktu, že použitý panel s rozlišením 1920 x 1080 je typu VA (Vertical Alignment) s pozorovacími úhly 176° a nativním kontrastem 5000:1.





Obnovovací frekvenci 240Hz zajistí konverze ze 120Hz signálu pomocí funkce Turbo 240. Odezva pak činí pouze 1 ms, takže jde bezesporu o velmi rychlý monitor. O minimalizaci input lagu se pak stará firemní integrovaný obvod. Ten zajistí, že u 60Hz signálu je prodleva méně než 1 zobrazený snímek a u 120Hz signálu pak 1,5 snímku.

Dále od Eiza získáme software ScreenManager Pro for Gaming, jenž nám umožní získat další profily nastavení, které jsou uloženy na gaming. eizo.com a tam také můžeme přispět svými profily. Stejný software pak nabídne i vytvoření zkratek pro ovládání monitoru včetně jeho vypnutí, změny barevného režimu, atd. Zvolit si také můžeme to, zda se obraz u nižšího rozlišení roztáhne přes celou obrazovku, nebo se zobrazí v měřítku 1:1. Kompatibilita je zaručena s OS Windows Vista/7/8.

Pro připojení k počítači jsou připravena rozhraní HDMI, DisplayPort a DVI-D, vedle toho tu je USB hub se dvěma porty a také linkový/sluchátkový audio výstup. Na čelní straně pak je senzor pro detekci okolního osvětlení a automatické nastavení jasu. Nakonec se výrobce zmínil o provedení s novým designem, jenž nabídne na zadní straně červené madlo a poutko pro kabely stejné barvy. Stojan pak umožní nastavit výšku v rozmezí 60 mm a pak samozřejmě dovolí monitor naklápět nebo s ním otáčet.

Záruka na Foris FG2421 byla stanovena na pět let a o ceně se již dozvíme ze serveru Heureka (viz dole).

Zdroj: TZ EIZO
reklama