reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk chce dostat do svých vozů herní platformu Steam

23.2.2022, Jan Vítek, aktualita
Elon Musk chce dostat do svých vozů herní platformu Steam
Elon Musk prozradil, že má zájem o to, aby v jeho vozech Tesla byla k dispozici herní platforma Steam. Některé Tesly přitom už mají infotainment, který zvládne i velice náročné AAA hry jako Cyberpunk 2077, ale chybí široká herní podpora. 
Už je to více než rok, co bylo oznámeno, že nový infotainment vozů Tesla Model S zvládne díky výkonným GPU od AMD s RDNA 2 i velice náročné hry jako Cyberpunk 2077. Nyní se dozvídáme, že Tesla už aktuálně řeší podporu celé platformy Steam, ale může jít nakonec i jen o specifické herní tituly. Nicméně sám Elon Musk uvádí, že z dlouhodobějšího hlediska má smysl se snažit spíše o podporu celého Steamu a jeho nabídky, která aktuálně čítá již cca 50 tisíc her. 
 
 
Tento týden se přitom k prvním zákazníkům dostávají konzole Steam Deck od Valve, které budou ve výchozím stavu díky Protonu nabízet na linuxovém systému i podporu her určených pro Windows. Steam Deck jsou přitom založeny na grafice RDNA 2 stejně jako infotainment Tesla Arcade, čili právě Valve zde zřejmě udělá hlavní díl práce, z níž pak může těžit i Tesla. Kvůli tomu se ale Gabe Newell jistě čertit nebude, neboť pro něj by to znamenalo i další herní platformu, která se bude podílet na tržbách Steamu.
 
Tesla Arcade přitom má využívat procesor Ryzen Embedded, což je zřejmě ještě 12nm Zen+ se 4C/8T, ale pak je tu již moderní Navi 23 s 28 CU na 2,8 GHz, což znamená grafický výkon kolem 10 TFLOPS. Ten je tak zcela srovnatelný s výkonem dnešní PlayStation 5, která má sice 36 CU ve svém APU, ale na taktu 2,23 GHz. 
 
Infotainment Tesly je přitom založen na operačním systému Linux, čili když k tomu přičteme hardware od AMD a Proton, jsme jen krůček od možné podpory Steamu právě ve stylu konzolí Deck.  


reklama