reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Enermax iVektor.Q: levná skříň s teploměrem

14.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Enermax iVektor.Q: levná skříň s teploměrem
Společnost Enermax si připravila nový model Middle Toweru, a to iVektor.Q. Jde o spíše levnou skříň, která nabízí zajímavý design a k tomu také systém pro sledování teplot i ovládání chlazení.
Řada skříní Enermax iVektor tedy byla obohacena o nový model iVektor.Q, což je celkem klasický Middle Tower určený pro běžné sestavy založené na základní desce formátu ATX či Micro ATX. Dle Enermaxu se bude hodit jako levný základ pro herní systém. Jeho doporučená cena byla stanovena na 50 euro s daní, přičemž v našich obchodech je již k dispozici za cenu téměř 1100 Kč (model ECA3371A-BT-BL(U3)).





Přední panel s vertikálními rýhami nás na první pohled zaujme jednak modře prosvitujícím předním ventilátorem a také malým číslicovým displejem, na němž se ukazuje aktuální teplota. Má jít o systémovou teplotu, ale ta bude snímána prostým čidlem, které si můžeme připevnit k čemukoliv. Co se týče ovladače otáček ventilátorů, pak ten je napojen na již předinstalovaný přední a zadní 120mm ventilátor a jde o třístupňovou regulaci. Půjde tedy o obvyklý trik se zapojením na 5, 7 a 12 V přímo ze zdroje. To uvádí tisková zpráva, ale ve specifikacích se píše o pouze dvoustupňové regulaci, ovšem mluví se tam také o šesti záslepkách pro karty, přičemž těch je pochopitelně sedm, jinak by tato skříň nemohla plně podporovat základní desky formátu ATX.





Interiér má jednoduché zpracování a jsou v něm především tři různé šachty. Vrchní je připravena pro tři 5,25" zařízení, pod ní pak je menší šachta pro čtyři 2,5" zařízení a nakonec další pro tři 3,5" zařízení. Díky tomu můžeme dovnitř vměstnat 280 mm až 390 mm dlouhé karty, takže je zřejmé, že přepážku vrchní šachty můžeme odejmout. Procesorový chladič může mít na výšku až 165 mm.

Přední panel nese kromě uvedeného také jeden USB 3.0 a jeden USB 2.0 plus obvyklé audio konektory. Pro chlazení je tu krom dvou 120mm ventilátorů ještě vrchní pozice pro jeden další. Celkové rozměry skříně jsou 450 x 203 x 440 mm (H x Š x V) a hmotnost je pouze 3,5 kg, takže nemůžeme očekávat nejkvalitnější materiál.

Zdroj: TZ Enermax
reklama