reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic Games Store nově nabízí aplikace, a to včetně dalšího herního obchodu

23.4.2021, Jan Vítek, aktualita
Epic Games Store nově nabízí aplikace, a to včetně dalšího herního obchodu
Obchod Epic Games Store ohlásil podporu aplikací, mezi něž se zařadí různý placený i neplacený software. Do nabídky patří dokonce i další herní obchod, a sice itch.io, v němž si budeme moci kupovat zvláště indie tituly. 
Epic Games Store tak rozšiřuje svou nabídku o neherní software, přičemž první vlna aplikací je ještě vcelku malá a patří do ní pět, z nichž tři jsou nabízeny zdarma. Zaujmout nás může zvláště obchod itch.io, který se specializuje na indie tituly nabízené zdarma či za velice nízké ceny. Vedle toho itch.io pořádá také tematické "herní jamy", kde jsou vývojáři vyzváni k tvorbě her na základě požadavků organizátora. O konkurenci pro samotný Epic Games Store tak i přes zaměření na prodej her v podstatě nejde. 
 
 
Dále se do nabídky aplikací na Epic Games Store dostává klient Spotify Music s nabídkou 3 měsíců Spotify Premium zdarma pro členy Fortnite Crew. To znamená pro předplatitele služby (12 USD / měsíc), kteří mají automatický přístup k sezónním Battle Pass a další výhody. 
 
Vedle toho tu máme webový prohlížeč Brave, který se zaměřuje především na hráče, za 210 Kč si můžeme pořídit aplikaci Krita pro malování a nakonec je tu jako druhá placená aplikace Ken Shape, která se může hodit právě herním vývojářům. Na základě jednoduchých 2D obrázků totiž tvoří 3D modely ve formátu kompatibilním s různými herními enginy. Celou aktuální nabídku aplikací na Epic Games Store naleznete zde
 
Společnost Epic Games také oznámila, že později se nabídka rozšíří mimo jiné také o její vlastní sociální platformu Houseparty a dále to bude populární komunikační Discord. Uvidíme, kam až bude nabídka aplikací růst a zda tu nemáme zrod zcela nového obchodu, který dalece přesáhne hranice herní platformy. K tomu má ale Epic Games Store v tomto bodě ještě velice daleko.  


reklama