reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ethereum roste, starý rekord může padnout každou chvíli

21.10.2021, Jan Vítek, aktualita
Ethereum roste, starý rekord může padnout každou chvíli
Nedávno svou někdejší nejvyšší hodnotu z letošního května prorazil Bitcoin, když se vyšplhal až na téměř 67 tisíc dolarů a nyní je zřejmě na řadě Ethereum. To se už dostalo velice blízko květnového maxima. 
Ethereum tak svou ATH (All-Time High), čili historicky nejvyšší dosaženou hodnotu, neprorazilo, ale mělo k tomu velice blízko. V poslední hodině se totiž vyšplhalo až nad 4300 dolarů a k ATH (4379 USD) nechybělo ani dvacet dolarů, ovšem poté se cena propadla na 4200 dolarů, takže historické maximum z května zatím drží. 
 
 
Nicméně Ethereum následuje v růstu Bitcoin, který se již dostal téměř na 67 tisíc dolarů a zatím se drží kolem 65 tisíc, čili stále nad svým maximem z května. Dá se přitom říci, že hlavní letošní hrozba pro kryptoměny už je pryč, tedy pokud za ni budeme považovat Čínu. Ta už jednak vyhnala těžaře ze svého území a pase i po těch, kteří stále vzdorují a těží nelegálně. A vedle toho Čína už také zakázala rovnou i obchodovat s kryptoměnami, takže si lze opravdu těžko představit další krok, který by mohl jejich hodnotu srazit dolů. 
 
Coindesk nyní očekává, že Ethereum se může krátkodobě dostat k hranici 4000 dolarů, ovšem poté se očekává další růst, a to už nad květnové ATH. To se ale samozřejmě teprve uvidí, neboť není možné takové předpovědi brát se vší jistotou. Nicméně je pravda, že se zatím plní alespoň ten předpoklad, že hodnota Etherea před dalším růstem ještě zavrávorá. Nyní si tak můžeme ještě počkat na to, zda opravdu přijde onen růst. 
 
V každém případě tento vývoj není dobrá zpráva pro hráče, kteří se dosud nerozhoupali ke koupi nové grafické karty, neboť s takovýmto vývojem hodnoty Etherea a kryptoměn obecně na trhu s kartami lépe nebude. 


reklama