reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EVGA 700B: zdroj s dobře namíchaným poměrem výkonu a ceny

11.12.2015, Jan Vítek, aktualita
EVGA 700B: zdroj s dobře namíchaným poměrem výkonu a ceny
Společnost EVGA, známý výrobce grafických karet a jiného hardwaru, si tentokrát připravila nový napájecí zdroj 700B a říká, že jde o "nejvýhodnější zdroj pro náš nový počítač". Poskytne až 700 W energie a také slušnou účinnost.
V internetovém obchodu samotného výrobce je EVGA 700B k dispozici za cenu 50 dolarů, tedy cca 1230 Kč, což je za 700W zdroj velice zajímavá částka. Ovšem to je cena počítající se zpětnou slevou, jinak bude tento zdroj stát 75 dolarů (cca 1850 Kč). Na trhu doplní již prodávané modely 600B a 500B, takže stane na vrcholu své řady. Ty v našich obchodech začínají na cenách 1300 Kč a 1700 Kč, takže můžeme očekávat, že 700W model přijde přinejmenším na 2000 Kč.





Za takovou cenu dostaneme tedy 700W zdroj s jednou +12V větví, která může poskytnout až 56 A. Jako obvykle tak pokryje téměř celý výkon tohoto zdroje, tedy 672 W, ovšem to neznamená, že by pro ostatní větve zbývalo jen 28 W. Rozložení maximální zátěže jednotlívých větví ukazuje štítek na samotném zdroji:





Co se týče účinnosti, 700B nabízí 80 Plus Bronze, tedy 81 až 85% účinnost dle zátěže při napájení 230 V. To není na dnešní dobu nejvyšší účinnost, ale vzhledem k ceně je to adekvátní nabídka. Stanovení nižší pořizovací ceny umožnila také absence modulárních kabelů, takže všechny jsou připájeny napevno. V porovnání s dražšími zdroji EVGA zde také chybí eco-mode, použity byly levnější kondenzátory a nabízena je kratší záruka.





Nicméně i tak samozřejmě nepřijdeme o rozličné ochrany proti přepětí, podpětí, nadproudu, příliš velkému odběru a zkratu, čili OVP (Over Voltage Protection), UVP (Under Voltage Protection), OCP (Over Current Protection), OPP (Over Power Protection), and SCP (Short Circuit Protection).

Dostupnost tohoto zdroje je v obchodu EVGA okamžitá, a tak by se měl objevit i u nás co nevidět.

Zdroj: Hexus.net
reklama