reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Expanscape ukázal prototyp notebooku se sedmi displeji

8.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Expanscape ukázal prototyp notebooku se sedmi displeji
Zde se můžeme opravdu zdráhat označit takový produkt za laptop, neboť na svém klínu by jej chtěl provozovat asi málokdo. Celková hmotnost tohoto systému ostatně je 12 kg, ovšem zatím jde pouze o prototyp. 
Notebooky obvykle nenabízí velkou zobrazovací plochu, tedy pokud si z nich nevytvoříme pomocí desktopového hardwaru pracovní stanici. Anebo si můžeme počkat na to, zda Expanscape nevypustí na trh konečný produkt založený na svém prototypu, který disponuje celkem sedmi displeji: 
 
 
Máme tu tak hlavní displej, který se zavírá stejně jako u normálního notebooku, ovšem na něm drží další, který se vysune nahoru, pak tu máme dva velké postranní a nich lze ještě vysunout vzhůru dva menší. To je ale celkem jen šest displejů a ten sedmý můžeme nalézt zabudovaný v samotném těle notebooku pod numerickou klávesnicí. 
 
Konkrétně tu máme následující displeje (všechny s obnovovací frekvencí 60 Hz): 
  • 2x 17,3" WLED AHVA 4K svisle orientované – 400 cd/m2, 1000:1 a 100% Adobe RGB
  • 2x 17,3" WLED AAS 4K vodorovně orientované – 300 cd/m2, 800:1 a 100% Adobe RGB
  • 3x 7" WLED LTPS 1920 x 1200 - 450 cd/m2, 1100:1 a 72% NTSC
Počítač je jinak postaven na desktopovém procesoru Core i9-9900K a využívá starší GPU GeForce GTX 1060 a až 64 GB paměti DDR4. Dále má prostor pro dvě M.2 SSD s NVMe a dvě další 2,5" úložná zařízení s rozhraním SATA. Vedle toho nabídne tři gigabitové Ethernetové porty, WiFi, Bluetooth, webkameru, USB porty, výstup na HDMI, stereo reproduktory doplněné o subwoofer a různá audio rozhraní. 
 
To celé bude v mobilním režimu krmit 82Wh baterie určená pro systém plus 148Wh baterie pro samotné displeje, ovšem i tak bude možné tento notebook s procesorem podtaktovaným na 2 GHz provozovat po dobu cca jedné hodiny, takže o mobilitě se téměř nedá mluvit, jako spíše o možnosti počítač přenést v zapnutém stavu od jedné zásuvky ke druhé. Respektive od dvou zásuvek ke dvěma, neboť stejně jako dvě baterie tu jsou i dva napájecí adaptéry (19,5 V/16,9 A a 19 V/3,62 A).
 
Složený počítač má rozměry 51 x 34 x 11 cm, přičemž zrovna výška je na takové množství displejů ještě slušná. Hmotnost je zmíněných 12 kg a pokud jde o dostupnost a cenu, o tom se Expanscape pochopitelně ještě nezmiňuje. Nedočkavcům ale už tak nabízí prototypovou verzi s označením A7 M3, která bude k dispozici do té doby, než bude připravena konečná verze. 
 
Zdroj: Expanscape


reklama