reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Externí disk, nebo NAS – Thecus N0204 mini NAS

8.6.2009, René Pfeifer, aktualita
Externí disk, nebo NAS – Thecus N0204 mini NAS
Domácím uživatelům nebo malým podnikům vychází vstříc mladý tchaj-wanský výrobce úložných zařízení Thecus. Kromě jiných produktů představil na letošním Computexu zajímavý NAS - N0204 mini NAS. Díky malým rozměrům (132 x 88 x 63 mm) a atraktivnímu...
Domácím uživatelům nebo malým podnikům vychází vstříc mladý tchaj-wanský výrobce úložných zařízení Thecus. Kromě jiných produktů představil na letošním Computexu zajímavý NAS - N0204 mini NAS.

Díky malým rozměrům (132 x 88 x 63 mm) a atraktivnímu designu si ho snadno můžete splést s externím diskem. Při bližším ohledání objevíte plnohodnotné síťové úložiště se dvěma šachtami pro 2,5“ SATA disky s podporou RAID 0,1 a JBOD umožňující zálohovat až 1 TB dat.



I méně zkušení uživatelé mohou tento mini NAS využívat jako plnohodnotný media hub díky vestavenému iTunes, foto a média serveru. Videa, obrázky a hudbu lze pak přehrávat na DLNA kompatibilních přehrávačích. USB 2.0 port a tlačítko na předním panelu umožňují snadné, one-touch kopírování dat z externích úložišť. K zadní USB zásuvce pak podporuje připojení k tiskárně, kameře nebo WLAN adaptéru pro komunikaci „bez drátů“.

Kromě tohoto „prcka“ Thecus předvedl i větší bratříčky pro profesionální zálohování. Na Computexu debutuje N5500, který je vybaven pěti 3,5“ SATA sloty. Až 10 TB dat je možné rozdělit do mnoha RAID módů, vč. RAID 0,1,5,6 a JBOD. K zajímavostem tohoto produktu patří unikátní zajištění operací pomocí dual-DOM, díky nemuž se uživatelé nemusí bát nečekaných výpadků.

Největší model z nabídky, Thecus N8800SAS, nabízí středně velkým firmám robustní prostor na osmi pozicích SAS, 2 GB DDR2 paměti, Intel Core 2 Duo 2 a spolehlivou ochranu pomocí automatického vzdálenému zálohování Nsync.

Zdroj: TZ Thecus
reklama