reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
27.8.2019, Jan Vítek, aktualita
I s ohledem na etiku je velice důležitá otázka, zda je či není vhodné vyzbrojovat drony, které by navíc mohly oplývat umělou inteligencí. Když pomineme katastrofické scénáře sci-fi filmů, je zřejmé, že něco takového by opravdu nemuselo dělat dobrotu. 
By spíš zajímalo jak někdo pozná čí ten dron je. Přece když budu skovanej někde v autě za tmavejma foliama a tak můžu postřílet tstovky lidí než někdo nějak zasáhne a dron sestřelí. Já pak nastartuju auto a odjedu a jak mě jako dopadnou?
Podle mě jsou drony budoucností, jedinou možností jak zachránit svět a provést pomocí dornů sabotáže a likvidaci lidí usilujícíích o devastaci planety. Internet na to už nestačí a je omezován.
Odpovědět0  0
honza1616 (3636) | 28.8.201911:50
Jistě ten dron bude mit nějaké vyrobni číslo, podle toho by se dalo vysledovat kam ho výrobce prodal a koncový prpdejce zase pozna ppdle objednávky jméno, je to složitější,
Na to by prave mel byt ten registr
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 27.8.201915:32
Samotná střelba do lidí je tak trochu zakázaná. A v USA za ní nehrozí jen pokuta 25000 USD, ale doživotí nebo i poprava. A světe div se, lidi vraždí vesele dál. Nemálo magorů dokonce na konci donutí policisty, aby je zastřelili. Takže zákaz jim ­"ASI­" bude docela fuk.
Odpovědět5  0
honza1616 (3636) | 27.8.201916:49
Pravda , jsou to magoři, vědí jaky bude postih, takze jestli čekat az dostanou jehlu nebo křeslo, nebo hned na místě kulku, oni s tim už tak nejak asi počítají.
Takže nejake zakony jim budou u prdele
Odpovědět5  0
potooczech (345) | 28.8.20198:09
Tady jde spíše o to, že pokud by to bylo povoleno, tak se kolem toho rozjede obchod a pro případného útočníka by bylo podstatně snažší sehnat potřebně vybavený dron. V podstatě by takový dron někde koupil a měl by vystaráno.

Takto v případě zákazu nebude na trhu hotové řešení, které by mohl jednoduše koupit a využít. A bude se tak muset snažit sám si vše sehnat, nějak vymyslet, jak to dát dohromady a následně sestavit. Bude ho to tak stát mnohem více úsilí a nakonec to třeba ani nemusí fungovat, protože se ukáže, že to prostě nezvládl. A i to může v konečném důsledku zachránit životy.
Odpovědět0  0
honza1616 (3636) | 28.8.201911:45
No nevím, rekl bych že pokud ten člověk ma nějaký cíl tak mu v tom nijak nezabráníte.
Trochu zručný clovek si takovou letajici zbran výroby v dilne za jedno odpoledne,
Stačí nosna konstrukce, a nějak servo které bude připevněné na těle zbraně a na povel zatáhne za spoušť pušky ,
Plamenomet vyroby ještě jednodušeji, stačí nadrzka na hořlavinu, trubka s tryskou na konci kvuli tlaku a dostřelu, a stálí zdroj otevřeného ohně, treba zapalovač připevněný pod tryskou, jako pumpa kapaliny by se dalo použít ostrikovač z auta
Toto vam výroby i naprostej amatér ktery ma doma dílnu, a nějaké zákony jim budou u prdele a ještě je to vyjde levněji.

Volna dostupnost dronů je prostě problém, od jisté velikosti bych pozadoval registraci a u tech největších i zkoušky a psychotesty
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 28.8.201913:25
Zločinec vůbec nemá důvod něco kutit v garáži. Zločinec připravující se na akci prostě nakoupí na černém trhu hotovéA pokud má kolega potooczech dojem, že je to složité, tak je to fakt jen dojem. Naopak, jde o mnohem snazší akci, než zjišťovat, kdo ze sousedů to má v kůlně a pak zalarmovat policii vloupačkou.

PS: nenakupoval jsem, ale měl jsem v ruce ceník a nebyl to fake. Položky od reaktivovaných vyřazených sa58, přes nové ar15­/m16 až po výbušniny a granáty. Vše ­"skladem­" v ČR, s dodáním do druhého dne. A dokonce ani ne drahé, AR15 za 27 tisíc kaček, granát ­"vajíčko­" za litřík..
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.