reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Facebook investuje $5,7 mld. do indického gigantu Jio, WhatsApp bude významnější

23.4.2020, Milan Šurkala, aktualita
Facebook investuje $5,7 mld. do indického gigantu Jio, WhatsApp bude významnější
Společnost Facebook investovala 5,7 mld. USD (145 mld. Kč) do indického gigantu Jio Platforms, který patří do konglomerátu Reliance Industries. I díky tomu se z WhatsAppu stane superaplikace schopná mnohem více než chatování.
Facebook ohlásil svou velkou investici do indického telekomunikačního gigantu Jio Platforms, jehož majitelem je Mukesh Ambani, nejbohatší člověk v Indii. Tato firma patří do jeho obrovského konglomerátu Reliance Industries a půjde o 9,99 % akcií společnosti. To není zrovna malé množství a Facebook toho využije k podstatně většímu záběru na indickém trhu. Nejvíce by to mělo jít vidět na aplikaci WhatsApp, která se má stát obdobou "všeho schopného" WeChatu z Číny.
 
WhatsApp logo
 
U WhatsAppu bylo minulé dva roky testováno elektronické placení pomocí WhatsApp Pay, které bylo od února schváleno do ostrého provozu. Nyní by ve spojení s Jio Platforms mělo dojít k napojení na e-commerce projekt JioMart. Tím by mělo být umožněno snadné kontaktování společností i nákup jejich produktů. Pro Facebook by to mohlo být velmi významné, protože už dnes má na indickém trhu téměř 400 milionů uživatelů a dá se čekat, že se bude snažit o podobné projekty i na jiných trzích.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama