reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.2.2022, Milan Šurkala, aktualita
Sociální síť Facebook a její komunikátor Messenger chystají jednu novinku do soukromých konverzací. Vedle end-to-end šifrování se dočkáme také informování o tom, kdy si někdo pořídí screenshot časově omezeného příspěvku v konverzaci.
moutelik (6) | 4.2.202211:15
Brzy bude FB u těchto mizejících konverzací pomoci kamery kontrolovat zda není displej nahráván ­/ focen jiným záznamovým zařízením. a pokud UI vyhodnotí , že scrynuješ, pošle info všem učastníkum chatu, a pokud si zakryje š přední kameru, vůbec ti FB UI nedovolí do chatu piřhllásit.. Tak pozor na brýle , co vypadají jako by vnich byla kamera ­- dostanete BAN ...
Odpovědět0  0
Blade337 (10) | 3.2.202221:56
A co skusit chatovat offline jako to bylo za mého mládí?Co jste to krucinal za generaci.............socialni sítě............větší blbost člověk nemohl vymyslet....................vlastně mohl ................socialní podporu pro ty co nechteji pracovat
Odpovědět2  4
durib (290) | 3.2.202222:03
Začni tedy u sebe a už sem nepiš ;)
Odpovědět7  0
JUWARE (489) | 5.2.20222:05
Miluju lidi, kteří začínají příspěvky v diskuzi, nebo rozhovor slovy ­"Za mých mladých let...­" a pokračuje ve smyslu to bylo lepší. Lepší doba, lepší časy a lidi. Ale prdlajs. Jen se tito lidé nedokázali adaptovat na přirozený vývoj věcí a zůstali zaseknutí v době na kterou právě mají ty spokojené vzpomínky.

Nicméně abych reagoval i na dotaz proč nechatovat offline, tak třeba protože ten člověk se kterým si potřebuju něco sdělit není zrovna poblíž, abychom mohli vést nějakou debatu a hovor také nemusí být nejvhodnější varianta, protože potřebuji řešit například nějaký text, poslat obrázek a okamžitě na to reagovat. SMS fakt není ideální z důvodu omezení na počet znaků, nemožnost s textem pracovat, posílat si vzájemně data atp.

Fakt nechápu co komu může na dalším možném způsobu komunikace vadit? Však nikdo nikoho nenutí aby to využíval. Klidně si může povídat s lidmi jen s očí do očí a pro ty vzdálené posílat poštovní holuby.
Odpovědět0  0
coremar (429) | 3.2.202221:10
Nějak se mi zdá, že tímhle akorát odradí o to víc lidí. Nic ve zlým, ale nikomu není nic do toho, jestli si na svým vlastním zařízení pořídím screenshot čehokoliv, dokonce bych se nebál nazvat to zásahem do soukromí, což je v řadě civilizovaných zemích bráno jako protizákonné. Dobře jim tak ale, mají co chtějí, když jsou na jednu stranu schopní nabídnout šifrování­(zabezpečení­) a na druhou šířit informace o tom co dělá cizí zařízení, i když to zrovna u téhle společnosti není žádná novinka..
Odpovědět4  0
durib (290) | 3.2.202217:24
K čemu je to mizení dobré? Jakože aby měl někdo pocit, že se něco nestalo? Mohl by mi někdo napsat nějaké rozumné využití?
Ty screeny tomu dávají korunu. FB Messenger má přístup k informaci, že telefon udělal screenshot? Pecka, co má všechno za oprávnění.
Odpovědět7  1
honza1616 (3623) | 4.2.20220:10
Tajná konverzace a mizející zprávy....

To je tam proto aby sis mohl psát se svojí tajnou milenkou a tvoje žena to nezjistila, kdyby se ti náhodou hrabala v telefonu
A to že ti Messenger oznámuje že si tvoje milenka udělala screen vaší tajné konverzace, je kvůli tomu že ona to třeba chce přeposlat tvoji ženě aby se ti pomstila

Takže FB a Mess. vlastně všechno dělají pro tvoje dobro
xD xD
Odpovědět4  0
durib (290) | 4.2.202211:38
Jo díky. Jsem úplně zapomněl na crazy­-bitch­-in­-love faktor a že si BFU vzájemně běžně lustrují mobily :D
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.