reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Facebook zpřístupňuje server pro umělou inteligenci

13.12.2015, Jan Pánek, aktualita
Facebook zpřístupňuje server pro umělou inteligenci
Boom v oblasti umělé inteligence pokračuje, a to nejen ze strany softwarové. Facebook nedávno představil svůj hardware pro umělou inteligenci, jehož návrh je volně přístupný pro jakékoli zájemce.
Spousta velkých společností, jako jsou Google, Microsoft i Facebook, se v současné době zabývají vývojem umělé inteligence, která bude schopna tzv. strojového učení. K tomu však není potřeba jen softwaru, ale je důležité se zaměřit také na hardwarovou stránku, Facebook proto vylepšil servery Big Sur a návrhy poskytuje volně k dispozici, aby je mohl použít každý, kdo chce.

Facebook do oblasti strojového učení hodně investuje a svůj software dává podobně jako Google volně k dispozici, nyní však zpřístupnil i hardware. Jedná se o servery Big Sur, které se skládají z osmi jednotek Tesla M40 GPU od Nvidie.




(Zdroj: venturebeat.com)


Yann LeCun, šéf výzkumných laboratoří pro umělou inteligenci Facebooku, se k tématu vyjádřil následovně: "Je to způsob jak říct: podívejte se, co používáme, podívejte se, co potřebujeme. Pokud budete mít lepší hardware, pravděpodobně ho do vás koupíme."

Nejedná se o první generaci Big Sur, tato nová je však oproti předchozí dvakrát rychlejší. Je však dobře, že Facebook dal návrhy k dispozici, protože on sám vznikl díky svobodným technologiím, a takto budou moct hardware využít jiné společnosti a třeba i výzkumné univerzity.

Zdroj: venturebeat.com
reklama