reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Far Cry 5 nás zavede do současné Montany

23.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Far Cry 5 nás zavede do současné Montany
Sérii Far Cry máme spojenou spíše s exotickými místy planety a naposledy to bylo prostředí Himaláje. Nyní se ale tvůrci zaměřili na současnou Montanu, v níž vženou hráče do prostředí plného náboženských fanatiků.
Far Cry 5 je tak na cestě a nyní odstartovala marketingová kampaň zveřejněním prvního traileru ukazujícího malebnou krajinu Montany na západě USA v kontrastu se střelbou, prchajícím člověkem a kostelem, kde se na zvon zvoní hlavou, a to ne zcela dobrovolně. Konkrétně půjde o Hope County, kteréžto místo ale dle mapy neexistuje.





Pro američany to tak nebude o doslova vzdálených výkřicích, ale o relativně známém prostředí jednoho z méně zabydlených států, který je plný lesů, indiánských rezervací, polí, řek i hor. Jde tak na jednu stranu o podivné místo pro moderní střílečku, ale nejspíše právě o to tvůrcům šlo.





Tvůrci v traileru neukázali vůbec nic ze samotné hry, neboť jde o natočené materiály a ne o záběry vytvořené enginem hry. Nicméně díky redditu víme, o čem nový Far Cry od Ubisoftu asi bude, neboť jeden z uživatelů měl mít možnost nahlédnout do materiálů vývojářů. Ti vytvořili hru, v níž se vžijeme do role nově příchozího člena náboženské sekty pod vedením fanatika typu Jima Jonese nebo Davida Koreshe. Tato sekta se připravuje na soudný den, jehož příchod by nejraději ještě trošku uspíšila a chybět nebude moderní výbava včetně vozů a zbraní. Ve světě stříleček jde jistě o originální nápad, nebo přinejmenším ne často využívaný.

Far Cry 5 se má také velice točit kolem náboženství a konkrétně o zlu, které je s ním také spojeno, ale to je zřejmé, neboť jinak by nešlo o Far Cry, ale o simulaci náboženských seminářů. Dočkat se máme dokonce i jisté postavy, která se inspirovala Tomem Cruisem jako scientologem, ale zde bude posunuta do zcela jiné roviny, kde výsledkem nebude známý herec, ale fanatický vrah. Uvidíme, co z toho nakonec Ubisoft vytvoří a jak kontroverzní jejich dílo bude. Více informací se dozvíme už 26. května, tedy tento pátek, kdy bude hra oficiálně představena.

Zdroj: Hothardware
reklama