reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Firefox Hello: video chat bez registrace

17.10.2014, Radan Tuhý, aktualita
Firefox Hello: video chat bez registrace
Beta verze oblíbeného prohlížeče Mozilla Firefox obsahuje klienta, který umožňuje realizovat video konverzace. Služba Firefox Hello je založená na technologii WebRTC a nevyžaduje žádnou formu registrace.
Stále více aplikací klade důraz na možnost video konverzací. Těch využívá stále větší množství lidí, což bude zřejmě jedním z důvodů, proč se tvůrci populárního prohlížeče Mozilla Firefox rozhodli pro tvorbu služby Firefox Hello. Jedná se o součást prohlížeče, která umožňuje video konverzace. Oproti ostatním službám tohoto typu však nevyžaduje registraci.





Z technického hlediska jde o integraci technologie WebRTC, přičemž k realizaci video hovoru nebude třeba instalovat žádného speciálního klienta, ani se nikam registrovat. V podstatě dojde pouze k tvorbě unikátního odkazu, který zašleme protistraně, a následně dojde k vytvoření zabezpečeného spojení mezi dvěma prohlížeči a spuštění video hovoru. Logická podmínka je, aby obě strany měly internetový prohlížeč Mozilla Firefox.

To na druhou stranu nemusí nutně platit napořád. Tato technologie je již integrovaná např. do prohlížečů Microsoft Internet Explorer nebo Google Chrome, nehledě na fakt, že se jedná o technologii použitelnou i na mobilních zařízeních. Velmi brzy tak může dojít k nějaké formě rozšíření.

Firefox Hello sice nevyžaduje registraci, na druhou stranu v sobě integruje správce kontaktů, které je možné importovat např. z účtu Google. K plnému využití je však potřeba mít účet Firefox, který indikuje, zda je protistrana online.

V současné době je Firefox Hello k dispozici v beta verzi prohlížeče, což v podstatě znamená, že nebude dlouho trvat, a služba bude součástí dalšího vydání Firefoxu.

Zdroj: Mozilla
reklama