Transcendy jsou dobry v pripade, ze maji chipy Micron D9GMH. Jinak a-data, do levnych sestav klidne Zeppeliny, spatny nejsou ani patrioty.
Určitě ber A-data 800+ - zatím samé pozitivní ohlasy.. (i u mě - což např. o patriotech říct nemůžu...)
Jeste bych se chtel zeptat ohledne te frekvence. Pises ze ti nepusti vic deska. Ja mam desku jenom do 800Mhz, tak jestli to ma cenu, myslite ze to pude taky zvysit? Nikdy sem to nezkousel, tak me takovy veci zatim dost odrazuji. Jinak desku mam tuto, jestli to nekomu pomuze : GIGABYTE M57SLI-S4 nF570-SLI AM2
Naposledy upraveno uživatelem K.ats: 01-11-2007 v 15:10
To, že je v papírech napsáno "až 800MHz" neznamená, že to nepůjde ještě výš. Chce to vyzkoušet, součástky často rezervy mají.
ja mam taky desku ktera podporuje "jen" 800MHz.
ale mam pocit ze u nekoho v podpise sem je tu videl na P35 na 1100MHz nebo tak nejak
ty obycejny 800MHz CL5 te asi moc nad 900MHz nepusti, ale to jen tipuju, mozna tak 950
pokud bys chtel taktovat nebo nejak ladit vykon, mohlo by te to limitovat, ten rozdil v cene neni nejak zavratny a pokud pro tebe neni kriticka kazda koruna tak se to imho vyplati, pri pokusech pak mas mnohem vetsi volnost. ale pokud nebudes taktovat a ladit tak na to kasli a vem ty obycejny
EDIT: to eraser, ICEBOSS, Smeli, boboco: nemuzete nekdo prejmenovat thread na neco vhodnejsiho?
já mám kupříkladu 965-ds3 a ty a-data 800+ mě jedou i na 1100 cl5 na 2,2V, víc V mi už deska nechtěla přidat, takže konečná frekvence...(ani s horším časováním to výš nešlo, takže asi taky brzdí deska...)
takže teoreticky s deskou, která podporuje jen 667Mhz můžu paměti dostat třeba na 1060Mhz?
Teoreticky jo, prakticky to nehrozí. Použité součástky už ti to nedovolí.
ok,ale snad aspon na 800Mhz to pujde ne?
Může a nemusí. V tom je kouzlo přetaktování. Výrobci komponent ti zaručí, že poběží na daných frekvencních. Ale jaké rezervy mají jednotlivé součástky pro zvyšování parametrů, to už ti nikdo neřekne - je to vesměs náhodný jev, podle toho, jak kvalitně se komponentu podaří vyrobit. Některé paměti můžeš přetaktovat o 200 MHz, z jiných ( shodný model i značka ) nevymáčkneš víc než 50 MHz navíc. Právě proto je taková sranda zkoumat, kde má limity tvoje sestava.
Tohle je vsechno zavisly na pouzitym HW.... deska ti treba pameti na 800MHz pusti, ale ty pameti uz to nemusi zvladat (nebo to zvladnou s horsim casovanim).
Taky zalezi na platforme (Intel vs. AMD) a hlavne se schopnost pretaktovani lisi kus od kusu (napr. shodny CPU jeden dostanes na 3GHz s def. napetim a jiny neda ani 2,7GHz a muzes do nej cpat volty jak chces)![]()
no,pametma to urcite neni:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38525
je to deskou:
http://www.asrock.com/mb/overview.as...DTV%20R2.0&s=n
uvidim,az mi prijdou,tak vyzkousim,puvodne sem prave myslel,ze je budu muset holt podtaktovat,aspon ze mi svitla nadeje![]()