Téma: PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč
Gohan
Zaměření pro
: hraní her
Platforma:
nerozhoduje
Operační systém:
Bez
LCD monitor:
bez LCD
Poznámky a periferie:
Zdravim,
chtel bych slozit neco na hrani, nejlepe aby to nejakou chvilku vydrzelo.
Dekuji
Donald64Jakou kapacitu úložiště potřebuješ? Vystačíme s 500GB?
Máš nějaké větší požadavky na tichost sestavy?
Rozlišení a obnovovací frekvence monitoru?
Jsou nějaké konkrétní hry, které budeš hrát častěji?
GohanIdeal by byl SSD 250gb na os + nejake hry, 500gb plotna na data. Ale o disky az tak moc nejde, neni problem prikoupit pozdeji.
Specialni pozadavky na tichost nejsou, vetsinou se bude hrat se sluchatkama, zaroven by to ale nemel byt nejaky vysavac.
Rozliseni a obnovovaci freknvence cim vic tim lip samozrejme.
Je to PC pro ptielkyni, co bude hrat nejcasteji netusim.
Donald64Lze to postavit například takto https://www.czc.cz/95jp40e34og2basfvbs6vac0lc/seznam
- Se sestavou si lze samozřejmě ještě pohrát, můžeme osadit odhlučněnou case (FD Define C nebo S) a osadit lepší i tišší zdroj a přesto cca splníme rozpočet 25k.
- Druhá možnost je jít cestou výkonnější GPU s podporou RayTracingu RTX 2060 (na RTX je tento model ale slabý a nelze se moc spoléhat na to, že hra pojede o moc výše, než 30FPS), každopádně výkon bez RTX má i tak cca o 18% vyšší. Samozřejmě se musí změnit i zdroj a cena by se bez změny úložiště dostala na 25 617Kč.
GohanLibi se mi ta druha moznost.
Koukal jsem na nejake benchmarky a rtx 2060 urcite vychazi lepe.
Donald64Dobrá, původní návrh jsem tedy poupravil dle tvých požadavků. Zdroj bych tam rád viděl už BQ Pure Power 11 500W, ale není na czc dostupný a 600W verze stojí už 2 000Kč, což nevím, zda se ti bude chtít dávat (blízko je pak už semipasivní Corsair RM550x s 10 letou zárukou) - tak tyto investice můžeš ještě zvážit.
Taktéž můžeš zvážit kompletní nahrazení původních, méně kvalitních, ventilátorů v case za 4x F12 Silent.
GohanTen zdroj muzu klidne vzit z ts bohemia. Mam s nimi docela dobre zkusenosti.
K cemu tam jsou ty dalsi dva vetracky?
Ty kabely podle popisku k tem vetrackum, takze ty jsou do bedny?
Na co jeste bych se mel pripravit pri skladani? Nebudu si muset dokoupit jeste nejake kabely nebo sroubky?
Donald64Jo TSBohemia je fajn, dal jsem ten nedostupný zdroj do seznamu výše, a když si to budeš skládat sám, tak od nich klidně můžeš vzít komponenty, které tam mají levnější než v czc.
V bedně jsou z výroby osazeny 3 ventilátory, přetlak ani podtlak nechceme, takže potřebujeme 4. Jelikož ty předinstalované nejsou moc kvalitní, tak bych čtvrtý nedokupoval a raději 1 vyhodil (nechal do zásoby, až začne jeden z těch 2 zlobit) a osadil 2 nové kvalitní, to je můj záměr, jak utratit co nejméně peněz, zbytečně nepřidávat něco nekvalitního a zároveň být i trochu ekologický, že ty 3 ventilátory rovnou nevyhodíš. Každopádně nejlepší je koupit 4x F12 Silent a nahradit to vše.
V case tedy budou 4 ventilátory (2 vepředu, 1 vzadu, 1 nahoře) a ten kabel Noctua Y ti ty ventilátory dá dvojice a každou zapojíš do jednoho konektoru na desce. Rozhodně nedoporučuji na 1 kabel dávat 2 rozdílné ventilátory, musí být totožné. Jinak z příslušenství by to takto mělo být vše.