reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty
Chlazení a skříně
Ostatní
Periférie
Procesory
Storage a RAM
Základní desky
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Digimanie  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia

Téma: PC pro hraní her v ceně 22 500 - 25 000 Kč

2.5.2019 09:33
Gohan Zaměření pro : hraní her

Platforma: nerozhoduje
Operační systém: Bez
LCD monitor: bez LCD

Poznámky a periferie:
Zdravim,

chtel bych slozit neco na hrani, nejlepe aby to nejakou chvilku vydrzelo.

Dekuji
2.5.2019 10:35
Donald64Jakou kapacitu úložiště potřebuješ? Vystačíme s 500GB?
Máš nějaké větší požadavky na tichost sestavy?
Rozlišení a obnovovací frekvence monitoru?
Jsou nějaké konkrétní hry, které budeš hrát častěji?
2.5.2019 10:47
GohanIdeal by byl SSD 250gb na os + nejake hry, 500gb plotna na data. Ale o disky az tak moc nejde, neni problem prikoupit pozdeji.
Specialni pozadavky na tichost nejsou, vetsinou se bude hrat se sluchatkama, zaroven by to ale nemel byt nejaky vysavac.
Rozliseni a obnovovaci freknvence cim vic tim lip samozrejme.
Je to PC pro ptielkyni, co bude hrat nejcasteji netusim.
2.5.2019 12:25
Donald64Lze to postavit například takto https://www.czc.cz/95jp40e34og2basfvbs6vac0lc/seznam
- Se sestavou si lze samozřejmě ještě pohrát, můžeme osadit odhlučněnou case (FD Define C nebo S) a osadit lepší i tišší zdroj a přesto cca splníme rozpočet 25k.
- Druhá možnost je jít cestou výkonnější GPU s podporou RayTracingu RTX 2060 (na RTX je tento model ale slabý a nelze se moc spoléhat na to, že hra pojede o moc výše, než 30FPS), každopádně výkon bez RTX má i tak cca o 18% vyšší. Samozřejmě se musí změnit i zdroj a cena by se bez změny úložiště dostala na 25 617Kč.
2.5.2019 01:00
GohanLibi se mi ta druha moznost.
Koukal jsem na nejake benchmarky a rtx 2060 urcite vychazi lepe.
2.5.2019 06:12
Donald64Dobrá, původní návrh jsem tedy poupravil dle tvých požadavků. Zdroj bych tam rád viděl už BQ Pure Power 11 500W, ale není na czc dostupný a 600W verze stojí už 2 000Kč, což nevím, zda se ti bude chtít dávat (blízko je pak už semipasivní Corsair RM550x s 10 letou zárukou) - tak tyto investice můžeš ještě zvážit.

Taktéž můžeš zvážit kompletní nahrazení původních, méně kvalitních, ventilátorů v case za 4x F12 Silent.
3.5.2019 09:19
GohanTen zdroj muzu klidne vzit z ts bohemia. Mam s nimi docela dobre zkusenosti.
K cemu tam jsou ty dalsi dva vetracky?
Ty kabely podle popisku k tem vetrackum, takze ty jsou do bedny?

Na co jeste bych se mel pripravit pri skladani? Nebudu si muset dokoupit jeste nejake kabely nebo sroubky?
3.5.2019 06:44
Donald64Jo TSBohemia je fajn, dal jsem ten nedostupný zdroj do seznamu výše, a když si to budeš skládat sám, tak od nich klidně můžeš vzít komponenty, které tam mají levnější než v czc.

V bedně jsou z výroby osazeny 3 ventilátory, přetlak ani podtlak nechceme, takže potřebujeme 4. Jelikož ty předinstalované nejsou moc kvalitní, tak bych čtvrtý nedokupoval a raději 1 vyhodil (nechal do zásoby, až začne jeden z těch 2 zlobit) a osadil 2 nové kvalitní, to je můj záměr, jak utratit co nejméně peněz, zbytečně nepřidávat něco nekvalitního a zároveň být i trochu ekologický, že ty 3 ventilátory rovnou nevyhodíš. Každopádně nejlepší je koupit 4x F12 Silent a nahradit to vše.

V case tedy budou 4 ventilátory (2 vepředu, 1 vzadu, 1 nahoře) a ten kabel Noctua Y ti ty ventilátory dá dvojice a každou zapojíš do jednoho konektoru na desce. Rozhodně nedoporučuji na 1 kabel dávat 2 rozdílné ventilátory, musí být totožné. Jinak z příslušenství by to takto mělo být vše.