Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Frekvence RAMek

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Chci si koupit PC a mam dotaz k vyberu RAMek...zajima me kdyz ma ma pamet 2GB a 667MHz a stoji asi 1100KC a druha take 2GB a 800MHz ale stoji asi 3800Kc zda je rozdil ve vykonu tak veliky jako u ceny? Neni lepsi koupit 2x2GB 667MHz?

    Konkretni ramky:
    Corsair DIMM 2048MB DDR II 667MHz VS2GBKIT667D2
    a
    Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz Twin2X2048-6400C4PRO

    Nebo co by ste kdo doporucil?

    Predem dik za info
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Vezmi tyhle A-Data, za 1.900Kc mas 2x1GB 800MHz navic s lepsim casovanim CL4

    Hlavne nekupuj Corsairy za 3.800Kc....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    To Husky: on chce 4GB
    Kup celek 2x2GB
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TW0ALFAZ
    Ideál by bylo ale koupit jen 2x1GB - nestačí ti 2GB?
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TW0AKCS0

    nebo 2x 2x1GB, ale zase ten timming ale ta cena
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Zálěží na sestavě, ale ani u AMD se ti to zdaleka nevyplatí. Takový rozdíl tam není, on je spíš v paměťových benchmarcích spíš než v čemkoliv ostatním.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    To Husky: on chce 4GB
    On imho nechce 4GB, on jen konstatoval, ze nez Corsairy 800MHz za 3,8k, to uz je za tu cenu lepsi 2x Corsairy 667MHz 1,1k....
    Btw. to by je moh mit i 3x
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    To Husky: on chce 4GB
    Kup celek 2x2GB
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TW0ALFAZ
    Ideál by bylo ale koupit jen 2x1GB - nestačí ti 2GB?
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TW0AKCS0

    nebo 2x 2x1GB, ale zase ten timming ale ta cena
    Ten timing...co presne zpusobi mit 2x2x1GB treba oproti 2x2GB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Apophis66 Zobrazit příspěvek
    Ten timing...co presne zpusobi mit 2x2x1GB treba oproti 2x2GB?
    Zalezi na platforme, porad si neuved, jakou mas/planujes....
    I kdyby se ti casovani se 4x1GB nejak zhorsilo, poznas to jen v syntetickych benchmarkach (zalezi na platforme), v realu jsou rozdily minimalni....

    Imho jestli vazne uvazujes o 4GB, tak vezmi 2x2GB, pouzitim 4 modulu si zbytecne zvysujes riziko problemu (kompatibilita, moznost vadnyho modulu, zabrany 4 sloty, zahrivani atd.)

    Btw. vazne potrebujes 4GB ram?
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 19-10-2007 v 11:16
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Btw. vazne potrebujes 4GB ram?
    Samozřejmě neznám jeho požadavky, ale soudě podle sebe - pokud má Vistu a chce hrát, 4 GB budou jenom přínosem. Do 2 GB se Vista nevejde ani s 2 roky starou X3: Reunion, natož pak s fungl novými hrami.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Chtel bych 4GB jak na Visty(kamosi co maj 1-2GB obcas nestihaji), a tak trochu do budoucnosti aby pc vydrzelo...ale mam omezeny finance, tak se ptam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Apophis66 Zobrazit příspěvek
    Chtel bych 4GB jak na Visty(kamosi co maj 1-2GB obcas nestihaji), a tak trochu do budoucnosti aby pc vydrzelo...ale mam omezeny finance, tak se ptam.
    No jestli chces 4GB a mas omezeny finance, nezbyde ti nez koupit 2x 2x1GB kit, nejlepe ty A-Data za 2x 1,9k.... Kity 2x2GB zacinaj az od 5k.

    Co sem teda hodit tu tvou sestavu, pro zajimavost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tak si teď kup jeden 2GB modul a až přestane stačit, přikup druhý. 2 GB ti na Vistu budou stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    reakce na Intri (vlastní zkušenost) - ohledně pozdějšího přikupování ramek - nedělal bych to... už se mi stalo, že jsem přikoupil stejnou ram stejného výrobce o rok později a nejely v DCH (kingston) a taktéž se mi v jiném případě stalo, že stejná ram o 3 měsíce později nebyla skoro nikde v nabídce (konkrétně 1GB 667 cl3 Geil) a později už možná nebude vůbec nikde - max nějaký ten bazar...(a tu, kterou jsem doobjednal - byla vadná - mám teď na reklamaci - prostě proto, že jsem si nemohl dovolit odstoupit od kupní smlouvy, když byly už jen 2 eshopy, které ji nabízely a nikdo neměl skladem...)
    Pokud nemáš možnost (známého v pc shopu, bazaru, nebo nejsi přímo majitel :-), tak pak může být opravdu časově náročné objednávat a zkoušet, co ti tam vlastně pojede... To píšu především z osobní zkušenosti (ale možná mám jen smůlu...) Já už bych si to dnes rozmyslel a raději připlatil teď za komplet a ušetřil problémy v budoucnu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od s.skull Zobrazit příspěvek
    reakce na Intri (vlastní zkušenost) - ohledně pozdějšího přikupování ramek - nedělal bych to... už se mi stalo, že jsem přikoupil stejnou ram stejného výrobce o rok později a nejely v DCH (kingston)
    Vliv DCH se imho obecne hodne precenuje, jeho vliv v realnych aplikacich (hrach) je par %.
    Tim chci rict, ze kdyz casem dokoupis ramku a nepojede v DCH, je sice blby, kdyz ho PC podporuje, ale daleko vic ziskas prave tou prikoupenou kapacitou teda pokud nehrajes benchmarky typu Everest
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Pokud trváš na 4GB tak ber 2x http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450820TW0AKCS0
    za 2500Kč máš 4GB.

    Pokud kupuješ Core 2 Duo tak je úplně buřt jestli máš 4 nebo 2 moduly.
    Pokud kupuješ AMD X2 tak 4 moduly trošku zabolí, ale jen "kosmeticky"

    EDIT :-))) Husky testni si single channel vs. dual channel
    Máš single, paříš hry a myslíš si, že kdyby jsi měl dual, že to nepoznáš
    Dual channel přinese imho více výkonu než 2x silnější CPU

    Mamka má služební ACER notebook. Je tam Turion 1.8GHz a 512MB (support dual channel) - myslel jsem, že tam budou 2x256MB, pak jsem tam instaloval nějaké programky a říkal jsem si: to není možné že by tam byli dualky vždyť to jede tak šíleně pomalu. Mrknu na net a zjistím, že tam je jedna 512MB...

    Bratranec má 1.8GHz Athlona na 754 a 2x512MB v single channelu.
    Já mám 1.8GHz Opterona na 939 a 2x512MB v dualu.

    Nikdy se mi tam nechce chodit mu to přeinstalovávat, protože to zabere 2x víc času než mi...

    Je pravda, že ve hrách se rozdíl trošku maže, ale i tak je to +/- 64 FPS vs. 70 FPS

    Ták a teď můžete hledat testy aby jste moje tvrzení vyvrátili, ikdyž tomu stejně věřit nebudu mám svoje zkušenosti
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 19-10-2007 v 15:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od tgfh Zobrazit příspěvek
    Ták a teď můžete hledat testy aby jste moje tvrzení vyvrátili, ikdyž tomu stejně věřit nebudu mám svoje zkušenosti
    Ja vedel, ze se ozves....

    Ale jak chces, nejakej testik pro Tebe mam:
    sice pres dva roky starej, ale na A64, o kterym mluvis
    The Battle of the Channel - Dual vs Single

    Prvni odstavec v zaveru testu to rika za me (volnej preklad):
    Z vysledku celkem jasne vyplyva, ze na dnesnich sestavach (mysleno s A64 4000+ a DDR400 v testu) jsou vyhody DCH pro prumerneho uzivatele zanedbatelny.

    Samozrejme kdyz nehrajes Sandru nebo Everest

    Btw. navic prve sem to myslel spis tak, ze kdyz budes mit 2GB v DCH, prikoupis 2GB a pojedou ti pouze SCH, ta navysena kapacita celkem smaze ztratu toho SCH.... priklad treba na Intelu

    EDIT: jeste jeden uplne cerstvej test na Core 2 Duo - Tom´s Hardware
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 19-10-2007 v 17:43
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Otázka ohledně RAMek...
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 22-07-2011, 23:25
  2. Procesory: kompatibilita ramek a procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-10-2010, 15:15
  3. DDR2: rozdíl mezi 800Mzh a 1066Mhz u DDR2 ramek
    Od dracihnev v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-03-2010, 01:23
  4. DDR2: Rychlost ramek
    Od cc355 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-10-2008, 23:45
  5. DDR1: Koupě ramek
    Od green14 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-05-2008, 22:32