EVEREST, test failed...
Prosim o pomoc, kdyz spustim test, tak po chvili se ukonci s touto hlaskou, viz. obrazek. Kde mam hledat chybu?
No, vzhledem k tomu, že hardwarové selhání to zahlásilo během testu paměti, hledal bych chybu v ní. Stáhni si program MemTest, vypal jej na CD ( nebo zkopíruj obsah image na flashku ) a nabootuj z něj. Program se spustí a nech tak paměť několik hodin testovat. Pokud MemTest ukáže chyby, máš nejspíš vadné paměťové moduly a budou potřebovat vyměnit.
Pravdepodobne to bude problem v ramkach, ale v Everestu se myslim ty testy spousti na jeden pres druhej, nepravidelne se zapinaj a vypinaj, takze jisty to neni....
Zkus jeste otestovat v Prime95, pouzij "Blend" pro test ramek a "Small FFT" pro test CPU a uvidis, co ti dela problemy. Kazdopadne tim Memtestem nic nezkazis a urcite ho pouzij.
Zkus jeste otestovat v Prime95, pouzij "Blend" pro test ramek a "Small FFT" pro test CPU a uvidis, co ti dela problemy. Kazdopadne tim Memtestem nic nezkazis a urcite ho pouzij.
Pameti jsou ok, MEM test bez chyby. Ja jsem prave ted aktualizoval bios a zatim to jede uz 8minut. Ze by to mohlo byt tim ?
Paměti se testují spoustu hodin, minimálně tak 5, 6, ideálně ale dva dny v kuse, čili 48 hodin, pokud chceš mít opravdu skálopevnou jistotu o stabilitě. Tak pusť MemTest na noc a nech ho běžet ještě i přes práci/školu. Vypni ho až odpoledne.
Tak jsem pameti testoval 8 hodin a bez chyby (v single channelu), protoze se mi ted stalo ze v dualu ani nenastartuju comp viz. https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/9068-asus-p5n32-e-sli-problem#56105
V single channelu, takže 1x 512 MB ( za předpokladu, že tvá uvedená sestava má 2x 512 MB )? Jestli jo, tak zkus ještě v singlu otestovat ten druhý paměťový modul. Je možné, že je vadný. Pokud test proběhne bez chyby, bude to problém se základní deskou a jejím paměťovým řadičem.
Je možné že jak deska tak paměti jsou v pořádku, ale jsou prostě nekompatibilní. Někdy se to stává, určitá deska nefunguje s některými značkami pamětí. Řeší to flash BIOSu (někdy). Mrkni na stránky výrobce, jestli tam nemá k tvé desce "memory compatibility list" nebo tak něco a porovnej to s tvou pamětí.
pokud by to nepomohlo, tak by problem mohl byt v kompatibilite RAMek s Motherboardem..jukni na domovske stranky ASUS a over kompabilitu a take navstiv asus forum, kde by take neco mohlo byt o tomto problemu. napriklad u cipu s nVidia 650i jsou problemy s nekterymi pametovymi moduly uz zname. take vyzkousej prehodit pameti ze zlutych do cernych slotu, nekdy to pomuze
edit: lol, tak ted bych tipnul, ze mne Johny predbehl ani ne vice jak o vterinu . nicmen sry za duplikat
edit: lol, tak ted bych tipnul, ze mne Johny predbehl ani ne vice jak o vterinu . nicmen sry za duplikat
ne 2x 512MB na slotu 1 a 2, coz je single channel. Zkusil jsem zvysit napeti na 2V a dat pameti do dualchannelu a uz to jelo. Ale ve win mi to zamrzlo. Asi problem s pametma, ale ted jaky jiny vybrat? Mam vybirat podle P5N32-E SLI Plus Memory QVL ? (http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5N32-E%20SLI%20Plus/P5N32-E_SLI_Plus_QVL.pdf)
ShadowX: pry osvedcene jsou pameti napr GEIL 2x1024MB DDRII 800Mhz s casovanim CL5, ale je nejdrive je aspon trosku prohazej , pokus se jim zmenit napeti, hodne lidem uz to pomohlo ;)
Geil, A-DATA a Kingston... Tři asi nejpřijatelnější značky. Corsair do pamětí taky fušuje, ale ten bude s cenou ( zbytečně ) někde jinde. I Kingston je už trochu dražší. A-DATA z toho vychází nejlíp.
mno ale prave A-DATA (alespon co jsem mel moznost ruzne procist) dost casto dela neplechu. geily jsou asi o 200kila drazsi mozn a i mene :)
to me zase trochu zlobily GEIL a A-DATA jedou naprosto v poradku (dokonce mnohem lip nez jsem puvodne cekal)... ono to je asi jak kdy, podle vyrobce desky, chipsetu...
nejlepsi je asi se podivat po diskuzich k jednotlivim deskam co komu funguje a na co si lidi stezuji a podle toho si vybrat, nez se ridit jen znackou pameti
nejlepsi je asi se podivat po diskuzich k jednotlivim deskam co komu funguje a na co si lidi stezuji a podle toho si vybrat, nez se ridit jen znackou pameti
[QUOTE=mech13;56152].. ono to je asi jak kdy, podle vyrobce desky, chipsetu...
nejlepsi je asi se podivat po diskuzich k jednotlivim deskam co komu funguje a na co si lidi stezuji a podle toho si vybrat, nez se ridit jen znackou pameti[/QUOTE]
presne tak, zalezi na nekolika aspektech..
napr. u chipsetu nVidia 650i bylo nekolikrat uzivateli zminovana nekomabilita s moduly od A-DATA, ale vyrobce desky asus je svem seznamu podporovanych RAM uvadi. mno realita se nekdy od te papirove lisi :rules
nejlepsi je asi se podivat po diskuzich k jednotlivim deskam co komu funguje a na co si lidi stezuji a podle toho si vybrat, nez se ridit jen znackou pameti[/QUOTE]
presne tak, zalezi na nekolika aspektech..
napr. u chipsetu nVidia 650i bylo nekolikrat uzivateli zminovana nekomabilita s moduly od A-DATA, ale vyrobce desky asus je svem seznamu podporovanych RAM uvadi. mno realita se nekdy od te papirove lisi :rules