Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: AGP 2x Mode

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    Na desce abit bx133 raid mi grafika běží v AGP 1x místo 2x. Někde jsem něco o tom četl, ale nevím kde. Znáte někdo tenhle problém a jak ho vyřešit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Má vůbec běžet v APG 2x...? Jinak bych mrknul do BIOSu, někde by se tam mohl dát nastavit AGP mod.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    ne ne
    určitě to de. Je to znamy problém, když tam je procesor na FSB133 Mhz. Potom se sam prepne do AGP 1x. Někde jsem to četl, ale už nevím kde. Prostě se tam musí něco nastavit. Jenomže ta položku "AGP MODE" v biosu je zamknuta a nevím jak to odemknout (když tam nastavim 100 FSB, tak tam je Normal (2x), ale když tam dam 133, tak to napiše Default a to je AGP1X)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    No, akú kartu tam máš? No a pokiaľ hovoríš, že to záleží od FSB, tak v BIOSe hľadaj deličku, či by to nepomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    a tak jsem našel ten článek, o kterém jsem mluvil.
    Cituji
    "Na základní desce Abit BX133 při použití procesoru na 133MHz FSB běží grafická karta pouze v režimu AGP 1X.

    Pokud ji chcete používat v rychlejším módu (AGP 2X), pak je nutno v Soft Menu III Setupu vybrat v CPU Operating Frequency User Define a nastavit všechny potřebné položky ručně. Mimo to je nutno u AGP Transfer Mode vybrat hodnotu Fast."

    No a to je právě ono. Já nevím, jak odemknout tu možnost, abych mohl měnit to nastaveni CPU (včetně deličů...), protože žádné tlačítko User Define jsem nenašel:-(

    Jinak jedu na Voodoo 3 3000 (pro AGP 2X)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Vadí to moc? Na Voodoo si už stejně toho moc nezahraješ a AGP 1x tě brzdit moc nebude
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    že si na voodoo moc toho nezahraju?
    to si nemyslim:-D
    přesto by mě zajímalo, jak tuhle kravinu na tomhle skvostu vyřešit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od adolfik Zobrazit příspěvek
    a tak jsem našel ten článek, o kterém jsem mluvil.
    Cituji
    "Na základní desce Abit BX133 při použití procesoru na 133MHz FSB běží grafická karta pouze v režimu AGP 1X.

    Pokud ji chcete používat v rychlejším módu (AGP 2X), pak je nutno v Soft Menu III Setupu vybrat v CPU Operating Frequency User Define a nastavit všechny potřebné položky ručně. Mimo to je nutno u AGP Transfer Mode vybrat hodnotu Fast."

    No a to je právě ono. Já nevím, jak odemknout tu možnost, abych mohl měnit to nastaveni CPU (včetně deličů...), protože žádné tlačítko User Define jsem nenašel:-(

    Jinak jedu na Voodoo 3 3000 (pro AGP 2X)
    Tak u ABIT BE6-II musely být nastaveny jumpery pro ruční nastavení v BIOSu, tak se mrkni jestli tam něco takovýho taky není. A pak u frekvence procesoru tuším je ta možnost "User Define" bo tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    no tak tady je odkaz na manual desky
    "http://file.abit.com.tw/pub/download/manual/english/bx133.zip"
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od adolfik Zobrazit příspěvek
    no tak tady je odkaz na manual desky
    "http://file.abit.com.tw/pub/download/manual/english/bx133.zip"
    Jo, tak na DIPku (ta modrá věc s bílýma posuvníkama ) dej DS9 a DS10 do pozice ON. No, teď by to mělo jít přímo anebo bys v BIOSu měl vidět Soft Menu III, kde už si nastav děličku AGP na 1/2 (případně co nejblíž bude 66 MHz, jestliže frekvence FSB je 133 MHz) a PCI na 1/4 (co nejblíž bude 33 MHz, jestliže frekvence FSB je 33 MHz); taky omrkni když v tom menu budeš správný nastavení frekvence FSB a násobiče a jestliže je všechno OK a všechno půjde jak má, tak tady můžeš taktovat zvedáním FSB. Je to ABITka s 440BX, půjde to jako čert dobře
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    eraser

    Jojo, presne to Pavel popisuje, mal som dve dosky od Abitu s BX chipsetom a pre SW menu bolo nutné nastaviť piny v "myšom piáne". Hmm, starý dobrý chipset.

    adolfik: Mimochodom, neskúšal si pohľadať prípadne nejaký update BIOSu, ktorý by toto obmedzenie napravoval? Teda, pokiaľ také dačo existuje, tak by to bolo pohodovejšie riešenie.
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 21-10-2007 v 03:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    díky
    téma uzavírám
    problém s AGP módem na FSB 133 je vyřešen.
    Mimochodem jak jsem v minulém tématu řešil problém s klávesnicí, tak se to netýkalo odpálených SMD pojistek ani zdravě vypadajících kondíků (které po měření jsem zjistil, že jsou úplně v pohodě-zvláštní jak je tahle deska s nafouklýma kondama známá (většinou do půl roku i s tím nejlepším zdrojem). Bylo to totíž dost velkým podtaktováním CPU (PIII 733E na 366E :-D). Nebyla to blbá detekce, opravdu to tak bylo nastaveno. Jenomže o to jsem se nestaral. Mě právě vadilo to, že nešla klávesnice.
    Až teprve po 3 dnech, co jsem tam prdnul USB klávesnici a vše nastavil a na poslední pokus jsem vyzkoušel klávesnice do PS/2, tak najednou vše fungovalo. Jenomže to, co mi vadilo, že na každé podtaktování ta klávesnice nefungovala-dost blbé, jelikož pasivní chlazení je dobrá věcD
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    eraser

    Tzn. s AGP módom si sa rozhodol, že to nataktuješ ručne, či si našiel nejaký BIOS update, ktorý to rieši?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele adolfik
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    238

    eraser:no jednoduše jsem vlezl do Softmenu v biosu. V CPU ...něco... jak se nastavuje frekvence (u mě tedy 733-133 x 5,5), ale dal jsem tam User define-tím se odemkli možnosti nastavovat všelijaky srandičky (co jinak bios nastavuje sam), u mě tedy FSB (po 1 Mhz)xnasobič, dělící poměry AGP a PCI, tak abych mohl provozovat AGP 2x mode.
    Protože když se tam bez user define nastavuje frekvence na FSB 133, tak deska automaticky hodi poměry a AGP mody do defaultniho (1x). No a já jsem nemohl celou dobu přijít, kde je to "user define", teď už vím .
    No prostě kravina, kterou jsem ztratil 3 dny.

    Jinak k biosu-
    Moc dobrý článek najdete na "http://www.volny.cz/rayer/hardware/abitb133.htm", který mi dost pomohl. Hlavně je tam ke stažení jeho upravený bios (z v 72-poslední ofiko)-machr-hlavně to, že zkrátil tu otravnou detekci z 8 sekund na 1s. Ja mám naštěstí dvě tyhle skvosty, takže na jedné vyzkoušímk upravenou verzi a originální verzi biosu a po čase doplním
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: Windows XP mode nefunguje
    Od aaaron v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-01-2012, 21:04
  2. OS in APIC mode
    Od dalizije v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-11-2010, 09:25
  3. Video mode is not supported
    Od Sandak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-05-2010, 22:18
  4. XP Mode
    Od Zodyx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-03-2010, 15:23
  5. UPS sa nenabija v AVR mode
    Od denial v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 07-07-2009, 08:12