HDD hrabe i kdyz nema proc
Mam x64 vistu a hrabe mi disky kdyz se treba hodi sporic - to hrabe hodne. Kdyz jedu normalne jen operu tak to jde, ale obcas zacne taky silene hrabat. Co s tim? V trayi me bezi jen daemontools a ati ccc.
Da se uz pro dnesni aplikace vypnout uplne swap, nebo to furt nektery vyzaduji?
Da se uz pro dnesni aplikace vypnout uplne swap, nebo to furt nektery vyzaduji?
vista na disk hrabe proste porad...
musel bys projit vsechny sluzby a procesy co ktery dela, vypnout indexovani...
swap rozhodne nezalezi na apllikacich ale na OS a mnozstvi RAM, pokud nemas brutalni nadbytek tak nevypinej (swap tvuj problem nezpusobuje)
musel bys projit vsechny sluzby a procesy co ktery dela, vypnout indexovani...
swap rozhodne nezalezi na apllikacich ale na OS a mnozstvi RAM, pokud nemas brutalni nadbytek tak nevypinej (swap tvuj problem nezpusobuje)
Kdybys náhodou nevěřil ani dvěma moderátorům, dávám svůj hlas k jejich vysvětlení - Vista si ve volném čase indexuje soubory, aby se pak daly snadno dohledat.
Jenom doplním ostatní, že to hrabání na disk po pár dnech/týdnech skončí, neb Visty již budou mít soubory oindexované a stanou se zase "normálně" hrabajícím OS. Takže si zvaž, zda to těch pár dní/týdnů vydržíš nebo raději vypneš indexování
No, vzhledem k tomu, že se soubory na disku mění, je možné, že mu to bude hrabat pořád... Indexování ve Vistě rozhodně není funkce, která by měla být zapnutá v případě potřeby šetřit baterií notebooku za každou cenu nebo pokud má někdo hlučný disk.
Win hrabou i když vypnete indexování a všechno co jde...nemusí to být tak vidět, ale hrabe to prostě pořád.
Otázkou jednotlivca je využitie indexovania, pokiaľ niekto pravideľne hľadá súbory po celom disku, či dokonca ich obsah, tak indexovanie význam určite má. Predpokladám, že mnoho užívateľov má vytvorenú vhodnú adresárovú štruktúru, takže môžu indexovanie vypnúť.
Jednoducho povedané, MS machruje s quick vyhľadávačom, ktorý je opajcnutý z MAC OS, takže pokročilý užívateľ si dokáže šikovne poradiť a ušetrí tak svoj disk od zbytočného kmitania. :)
Jednoducho povedané, MS machruje s quick vyhľadávačom, ktorý je opajcnutý z MAC OS, takže pokročilý užívateľ si dokáže šikovne poradiť a ušetrí tak svoj disk od zbytočného kmitania. :)
Jo indexovani (resp. takovy to pokorcily pro hledani) me taky napadlo, ale tak v xp se pri tom ukazuje v trayi lupa, no projdu services a uvidim.
Horsi je, ze se me to rychly hledani libi. Spich bych chtel aby se indexace spoustela kdy chci ja a ne kdyz chce vista.
Jinak moje zkusenost je takova, ze swap zavisi i na aplikacich - spousta se me jich driv nechtela spustit, ze nemam swap, tak sem se ho od te doby ani nesnazil vypnout ...
Dobry je, ze konecne narozdil od xp to alespon ten disk co dyl nepouzivam fakt uplne vypne, blby na tom je to, ze tak maximalne na pul hodky a pak si ho zas zapne buh-vi-proc.
Horsi je, ze se me to rychly hledani libi. Spich bych chtel aby se indexace spoustela kdy chci ja a ne kdyz chce vista.
Jinak moje zkusenost je takova, ze swap zavisi i na aplikacich - spousta se me jich driv nechtela spustit, ze nemam swap, tak sem se ho od te doby ani nesnazil vypnout ...
Dobry je, ze konecne narozdil od xp to alespon ten disk co dyl nepouzivam fakt uplne vypne, blby na tom je to, ze tak maximalne na pul hodky a pak si ho zas zapne buh-vi-proc.
Aplikace můžou spíš zkontrolovat, jestli máš zapnutý swap. To, na základě čeho se rozhodnou ( jestli jenom zkontrolují, zda je zapnutý, nebo jestli si zjistí velikost paměti a podle toho atd. ), je celkem jedno, ale v aplikaci nemusíš psát vůbec nic o swapu. Když není dost operační paměti, je to úkol operačního systému, aby programu přiřadil potřebnou paměť a odswapoval, co zrovna nepotřebuje.
Tolik teorie, praxe je takova, ze se mi to proste driv delo. Ale nevadi, zkusim to znova a uvidim jak dopadnu.
Však jo, to, že se ti to dělo byl prostě jen následek toho, že si aplikace zkontrolovala, jestli je swap zapnutý. Taky se mi to už stalo. Ale ono to není žádná brutální chyba, když si o to aplikace řekne, tak ten swap prostě můžeš zapnout, v tom bych problém rozhodně neviděl.
Vista nevyžaduje restart pro zapnutí swapu. Pro vypnutí jo, ale pro zapnutí ne, to mám hodněkrát vyzkoušené. Možná je to v 64bitové verzi jinak, nevím, ale 32bitová určitě pro zapnutí reset nepotřebuje.
S tím nemohu souhlasit ...Vista hrabe a hrabe a hrabe . Ale opravdu po indexování skončí, a pak jestli že se něco kopíruje tak zároveň indexuje. To že ti hrabe i při screensaveru může být stahováním,nebo podobnou aktivitou ...skus vypnout stahování (hlavně bearshare) a uvidíš... popř skus neindexovat
Naprosto jasne sem napsal, ze mi bezi na pozadi jen ty dve hovadinky. Kdybych zaroven neco stahoval, tak mi prijde normalni,z e mi hrabe disk.
Třeba filemon od sysinternals to řeší, ale už třeba neposkytuje odpověď na to, proč čte proces csrss.exe z disku desítky MB/s nehledě na to, že není poznat jestli tato data má systém nacachované nebo ne.
Edit: vlastně jsem nemyslel rovnou filemon, ale process explorer, najet mysi na graf vytizeni disku a podivat se, ktery proces se na nem v danem case zrovna nejvic podilel.
Edit: vlastně jsem nemyslel rovnou filemon, ale process explorer, najet mysi na graf vytizeni disku a podivat se, ktery proces se na nem v danem case zrovna nejvic podilel.
Crasher ti naprosto jasně napsal, že máš příp. zkusit vypnout indexování. Tak to udělej a jestli to pomůže, je to právě v něm.
Ja len dodám, že minulý rok som rovnaký problém riešil pod openSUSE 10.2 a bol som z toho nemilo prekvapený a mal som pocit, že mi to roztrhne môj HDD v Thinkpade. No, po odstránení balíčkov indexovej služby sa všetko ukľudnilo.
Takže preto som túto praktickú skúsenosť aplikoval na možnú analógiu pre Windows Vista. :)
Takže preto som túto praktickú skúsenosť aplikoval na možnú analógiu pre Windows Vista. :)
[QUOTE=eraser;55795]Ja len dodám, že minulý rok som rovnaký problém riešil pod openSUSE 10.2 a bol som z toho nemilo prekvapený a mal som pocit, že mi to roztrhne môj HDD v Thinkpade. No, po odstránení balíčkov indexovej služby sa všetko ukľudnilo.
Takže preto som túto praktickú skúsenosť aplikoval na možnú analógiu pre Windows Vista. :)[/QUOTE]
Jj, to je u indexovacích služeb úplně normální praxe.
Takže preto som túto praktickú skúsenosť aplikoval na možnú analógiu pre Windows Vista. :)[/QUOTE]
Jj, to je u indexovacích služeb úplně normální praxe.
No ja jsem vypnul swap a od te doby to jede dobre (uz jsem psal, ze indexovani chci).
Na to uz sem vubec, ale nereagovalo, psal jsem o tom, ze veci jako filemon, regmon apod. jsou rady nanic, nemam cas ani chud v tom zmatku nekolik hodin analyzovat co se deje.
Na to uz sem vubec, ale nereagovalo, psal jsem o tom, ze veci jako filemon, regmon apod. jsou rady nanic, nemam cas ani chud v tom zmatku nekolik hodin analyzovat co se deje.
tak proc se vubec ptas?:angry
vsude tu otravujes s tvymi silenymi problemy, vubec nespolupracujes na jejich resenich, neumis se chovat slusne, kdyz ti nekdo chce poradit tak nadavas, kdyz ti nekdo poradi tak reknes ze to vlastne nechces...:runaway
jsi prakticky JEDINY na tomto foru jehoz problemy se nedari resit (a ze tu tech vyresenych problemu je sakra hodne). nenapadlo te o tom popremyslet? ze bude asi chyba v nekde na tvoji strane mezi zidli a klavesnici?
jeden ban ti nestracil, sice uz aspon nenadavas ale chovat se porad neumis:angry
vsude tu otravujes s tvymi silenymi problemy, vubec nespolupracujes na jejich resenich, neumis se chovat slusne, kdyz ti nekdo chce poradit tak nadavas, kdyz ti nekdo poradi tak reknes ze to vlastne nechces...:runaway
jsi prakticky JEDINY na tomto foru jehoz problemy se nedari resit (a ze tu tech vyresenych problemu je sakra hodne). nenapadlo te o tom popremyslet? ze bude asi chyba v nekde na tvoji strane mezi zidli a klavesnici?
jeden ban ti nestracil, sice uz aspon nenadavas ale chovat se porad neumis:angry