Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Sekaní PC a čtverečky přes obrazovku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    21

    Ahoj. Při zapnutí hry GW 2 se mi hra seká ale nepravidelně. Tak jako ve vlnách (zpomalí a pak se rozjede) a při výkonostně náročnějších scénách se začínají objevovat kostkované vzory na částech monitoru až někdy zcela zčerná obrazovka, z repráků se valí pískot a červená ledka na PC se rozesvítí, PC zhluční. Pomůže až natvrdo vypnout PC a zapnout. Po načtení PC se objeví hláška "Default Radeon Wattman settings have crashed and been restored"

    viz video: https://youtu.be/k9mSirFUlWo

    moje sestava:

    MB: GA-Z97-D3H (rev. 1.1)
    GPU: MSI RX 480 Gaming X 8G
    CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz
    RAM: 16 GB
    Zdroj: X-Spice Kira 630W (nejstarší součástka 2009)
    SSD: 240 (Systém), 500 (GW2)
    HDD: 500 (záloha)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Evidentne jde o problem graficke karty, ale samozrejme to muze mit na scedomi vice veci.

    To, ze se na PC rozjedou vetraky naplno by znacilo, ze se GK prehriva - jakou mas skrin, a jak mas reseno odvetravani? GK ma cisty chladic? Zkousel jsi merit teplotu nejakou utilitou?

    Druhym puvodcem muze byt ten stary zdroj, ktery grafice nedokaze dodat dostatecny proud.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    21

    skříň jsem pravda zapoměl udat: https://www.alza.cz/zalman-z11-plus-d305700.htm

    až přijdu z práce budu sledovat teploty
    jak bych poznal slabý zdroj nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    21

    Tak nejvyssi teplota byla u procesoru 100 stupnu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Otestuj grafickou kartu pomocí Video Memory Stress Testu a FurMarku. VeFurMarku loguj teploty grafické karty. Teplota 100 °C pro procesor je dosti vysoká. Doporučuji vyměnit teplovodivou pastu pod chladičem procesoru. Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    21

    Tak vysledky WMST:
    Changing video mode to 640x480x16...OK
    [14.07.2019 10:39:08] Test started for "Radeon (TM) RX 480 Graphics"...
    Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
    Trying 16bpp RGB:555 mode...OK
    Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
    Trying 32bpp RGB:888 mode...OK
    Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
    [14.07.2019 11:07:47] Pass completed (0 errors found).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    21

    takze FurMark bezel 2sekundy a pak se stalo to sami co pri hrani....cerna obrazovka (tak ze monitor nedetekoval zadny pripojeny zdroj, ne ze by byla jen cerna na pozadi) a hlucnejsi pc atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    21

    nevim zda je dulezity, ale na 720 bezel asi 30s a na 4K 2-3s pri max teplote pred vypnutim 69 stupnu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Jedná se o skutečné rozlišení 4K nebo QHD?
    Při 69 °C by měl grafická karta ještě fungovat. Zkontroluj funkčnost chladiče a ventilátorů a vyčisti jej. Ve vysokém rozlišení si grafická karta "řekne" až o 300 W, tak by nebylo od věci otestovat jiný zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    21

    Ten zdroj je opravdu stary a stejne bych ho asi vymenoval. Mate k vyse uvedene sestave doporuceni jaky koupit, kdyz PC upgraduji a nekupuji za par let cely novy ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Donald64
    Registrace
    Sep 2012
    Příspěvků
    494

    Vyber si ten, který bude nejlépe sedět tvým finančním možnostem, pro tvou sestavu v 500W variantách (nebo 600W, když bude cenově hodně blízko a plánuješ třeba i žravější GPU v budoucnu). Osobně z těchto zdrojů preferuji RMx, případně Pure Power.

    Corsair RMx > Seasonic Focus Plus Gold > BQ! Pure Power > BQ! System Power
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    21

    jak to ze jsem mel 630W a zdroj mozna nestihal a ted by stacil i 500W ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Ne zdroj, jako zdroj. Určitě nelze obecně říci "vyber co Ti vyhovuje". Kvalita zdrojů je velmi rozličná a není dobré ji podceňovat. Jako min. doporučuji Seasonics S12II-620, poté Seasonics Focus Plus Gold.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    21

    tak jsem zakoupil Seasonics Focus Plus Gold. a hned pustil FuMark a bezi normalne a nevypina se.....takze moc dekuji .....jeste uvidim jak u her a narocnych aplikaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    FurMark zatíží grafickou kartu více jak hra. Pokud běží počítač stabilně ve FurMarku, hry by pro něj neměly být problém. Zdroj můžeš otevřít a zkontrolovat kondenzátory, zda-li nejsou nafouklé.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Obraz u her se neroztahuje přes celou obrazovku
    Od Teutonic v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 11-01-2018, 16:24
  2. sekani pc , obcas cary pres lcd
    Od ljukinek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-03-2015, 01:51
  3. Zelné čáry přes obrazovku notebooku
    Od syfoon73 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-03-2015, 09:47
  4. Windows 7: cmd.exe samostatně přes celou obrazovku
    Od ketivab v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-01-2014, 16:26
  5. LCD: Svislý pruh přes obrazovku
    Od pavel1980 v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-02-2010, 13:29