Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Zdroj ATX12V 1.3 vs 2.0 alebo 2.2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5

    Caute,

    mam trosku starsi comp (Athlon XP 2000+, zakladna MSI KT3 Ultra2 - VIA KT333, ...) a momentalne si chcem kupit novu grafiku - ATI Sapphire HD 2600 Pro na AGP. Mam iba 300W zdroj, takze budem asi potrebovat zmenit aj ten na nejaky lepsi - mozno 400W. Tento, co mam je nejaky Frontier 300W - ATX12V (zrejme norma 1.3 - je tam 20 pinovy konektor).
    Moja otazka tu znie - musim si kupit iba zdroj ATX12V 1.3 (predavaju sa vobec take?) alebo si mozem zakupit aj zdroj s normou 2.0 alebo 2.2 (24 alebo 20 + 4 pinovy)?

    Dakujem za odpoved...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    zdroj si muzes samozdrejme koupit jakykoli novsi.

    jinak HD2600Pro na tom se spotrebou urcite nebude tak spatne aby ji neutahl 300W zdroj, zvlast kdyz je tam jen AXP (kolik mas v PC pevnych disku?)

    pokud chces novy zdroj, tak bych sel do 350W fortronu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    Ak by si natrafil na 24 pinový main kontektor, tak to môžeš ignorovať, zvyčajne sú ďalšie 4 piny odpojiteľné, resp. sa nemusia zapájať. Prevádzkujem takto svoj Enermax zdroj na staršej Asus doske P4B533.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Kup 350W Fortron
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    2600pro bere 18W, at si mel predtim cokoliv, spotreba ti imho klesne.... Jestli ti zdroj doted stacil a nedela problemy, tak novej nepotrebujes
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Když si koupíš zdroj novějšího standardu, nic nezkazíš. Ale současný ti nejspíš bude stačit, jak i ostatní říkají. Pokud chceš fakt nový, sežeň si asi tak 350W Fortron nebo Seasonic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    5

    Dakujem za prispevky. Chcem sa vsak este raz uistit - naozaj teda mozem kupit na tu moju staru zakladnu hocijaky zdroj, aj revizie 2.2? Na wikipedii (http://en.wikipedia.org/wiki/ATX) je o tom nieco pisane, ale tomu sa velmi nerozumiem, no ak to je ale predsa jedno - som len a len rad...

    Nakoniec som si dnes objednal Sapphire ATI Radeon 2600, ale vo verzii XT. Tento bude zrat o nieco viac (podla odkazu na stranku od husky14 - 47W) ako ten vo verzii Pro (18W), takze by som mal zobrat najlepsie 400W zdroj. Na vase odporucania by som teda kupil Fortrona, no akosi ich je k dostupnosti viac a tak neviem, ktory by bol ten najlepsi. Tu je stranka, z ktorej si vyberam:
    http://isso.ekatalog.biz/zbozi.aspx?...na%20EU&desc=0

    Mozete mi prosim poradit, ktory z tych 400W Fortronov mi bude stacit, resp. bude naj. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Kľudne zober najlacnejší 350WFortron ten bude stačiť na 100%. A ak náhodou budeš brať 400W tak nekupuj Blue Storm II je to zbytočne predražený model.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    presne, pkud bude zdroj kvalitni tak zprehledem postaci i 250-300W

    takze s nejlevnejsim 350W fortronem neudelas chybu

    pokud chces neco lepsiho, tak se podivej na verze GLN - maji vyssi ucinost, tedy mensi zahrivani a celkova spotreba PC (blue storm jsou jen obycejne GLN nastrikane na modro a o petikilo drazsi)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. EPS vs ATX12v
    Od Blystar v sekci Zdroje
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-11-2013, 14:50
  2. Pc do 10 tis z LCD bud ICD alebo AMD?
    Od martion v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-06-2008, 20:37
  3. MB alebo CPU ?
    Od hacker9 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-11-2007, 10:21
  4. LCD: 4:3 alebo 16:9
    Od Rasto.Tn v sekci Monitory
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 15:20
  5. LCD: 16:9 alebo 4:3
    Od sety83 v sekci Monitory
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 28-01-2007, 17:30