Bezva
Pokud bys chtěl dělat nějakou "větší" analýzu, tak budu rád, když bys třeba mrknul do prográmku CrystalDiskInfo na výpis ze SMART, u SSD je vždy napsáno "Total Host Writes" což říká, kolik na SSD bylo zapsáno dat. Když bys koukl třeba před začátkem směny a po ní, tak bychom zjistili, kolik GB dat se denně cca zapsalo a dokázali bychom sami zhodnotit, jak je SSD vytěžováno přepisem dat.
Ve správci úloh potom můžeš trochu sledovat vytížení CPU, GPU, SSD a zaplnění RAM, takto krásně zjistíme, co jede nadoraz a co se fláká. Když bys k tomu přidal i nějaké info o tom, jak velké projekty se tam zpracovávají apod., měli bychom tu docela zajímavou analýzu, která by mohla pomoci stavitelům sestav správně vyvážit výkony komponent a případně i ostatním, kteří třeba chtějí stavět pc na podobné využití.
Když bude chuť, mohl bys po pár měsících dát vědět, jak case odolává prachu. Do ničeho netlačím, jen pokud se ti bude chtít laborovat a sdílet informace![]()
Laborování se nebráním. V minulosti jsem si s PC hodně hrál. Stavba mě bavila, a taktování ještě víc. Ale to už je nějaký ten rok zpět.Teď s vaší pomocí sem a tam nějaká stavba.
CrystlDiskInfo už běží. Je třeba něco nastavovat?
V kolonce "Total Host Writes" mě zaráží že hodnota je kombinací čísel a písmen.
Na správce úloh mrknu a dam nějaký screeny![]()
Clovece, to HEXa cisla byvajiV kolonce "Total Host Writes" mě zaráží že hodnota je kombinací čísel a písmen.![]()
Chces-li tam mit jen cislice desitkove soustavy, musis si to ve vlastnostech prepnout.
Ale stale jsi to neprepnul...
60B36-60947=495
Kdyz si stahnes aktualni verzi CDI (resp. vyssi nez 7.5.0), bude to psano primo v kolonkach nahore a nemusis nic prepinat ci nedejboze pocitat na 'vedecke kalkulacce'.
Přepnul jsem to poté co jsem udělal screen
Další údaje už nebudeme muset přepočítávat![]()
Dnes jsem koukal že velikost souborů se kterýma pracujeme se pohybuje nejčastěji od 250MB do 650MB, nárazově až 1,1GB.