Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Monitor nereaguje na novou PC sestavu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2018
    Příspěvků
    13

    Ahoj,

    mám tuto sestavu právě zapojenou:
    Základní deska ASUS PRIME H310M-R R2.0
    Procesor Intel Core i5-9400F
    Operační paměť Kingston 8GB DDR4 2666MHz CL19
    Počítačový zdroj Corsair CV450
    Pevný disk WD Blue 500GB

    Má to být obyč PC na běh starých Windows XP - kvůli DOS aplikacím..

    Po zapnutí, vše naběhne ale monitor vůbec nereaguje - není signál ani na VGA, HDMI ani DVI. Monitor odzkoušen na jiném PC a funkční, kabely vyměněné a také funkční, přehazoval jsem RAMky mezi oběma sloty, kontroloval upevnění CPU - vše ok.

    Máte tip, proč to nejde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Nejde to proto, ze ti tam chybi graficka karta. Procesor s F na konci totiz neobsahuje grafickou cast.

    Navic si i tipnu, ze na tom XP plnohodnotne nerozebehnes Na DOS aplikace by ti lepsi praci odvedl daleko levnejsi repas nejake kancelarske sestavy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2018
    Příspěvků
    13

    já idiot jsem to přehlédl. ok tak tím pádem vyřešeno ale i tak mi to nedá - předpokládám, že XP SP3 tam ale dokážu nainstalovat, je to pro člověka, který zatím ještě využívá nějaké DOs programy ale dřív nebo později přejde na Win10 a bude fungovat jako běžný kancelářský PC, tak jsem to pak nechtěl řešit znova ale jen udělat reinstal Win + maximálně dokoupit SSD k tomuto HDD, aby systém byl svižnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,101

    Dej tam zrovna Win10 a DOSove programy res pomoci Dosboxu ci virtualizaci XP.

    XP klidne muzes zkusit nainstalovat, ale IMHO skoncis na F6.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,200

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    XP klidne muzes zkusit nainstalovat, ale IMHO skoncis na F6.
    Případně WinXP instalovat o virtuálního stroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2018
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Dej tam zrovna Win10 a DOSove programy res pomoci Dosboxu ci virtualizaci XP.

    XP klidne muzes zkusit nainstalovat, ale IMHO skoncis na F6.
    Skoncil jsem na chybach 0x0000005a a 0x0000007b.
    Virtualizaci jsme zkousel pres VM Ware ale tam mi zase nejedou ty dosovsky program na fullscreen
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    8

    Na takovy desce XPcka na 99% vubec nepujdou rozjet. doporucuju koupit starej repas s pentiem, max core2duo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,165

    Možná ještě W7, když si stáhneš upravenou instalačku - když budeš chtít, dám odkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-02-2013, 22:46
  2. Sestavy, notebooky a PDA: dotaz na novou sestavu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-08-2010, 23:42
  3. Monitor nereaguje na zapnutí počítače - Problém HW
    Od sl1m888 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 18-03-2010, 19:51
  4. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-07-2008, 12:00
  5. Ohodnoťte novou PC sestavu
    Od kom72 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 17-03-2008, 19:03