Monitor nereaguje na novou PC sestavu
Ahoj,
mám tuto sestavu právě zapojenou:
Základní deska ASUS PRIME H310M-R R2.0
Procesor Intel Core i5-9400F
Operační paměť Kingston 8GB DDR4 2666MHz CL19
Počítačový zdroj Corsair CV450
Pevný disk WD Blue 500GB
Má to být obyč PC na běh starých Windows XP - kvůli DOS aplikacím..
Po zapnutí, vše naběhne ale monitor vůbec nereaguje - není signál ani na VGA, HDMI ani DVI. Monitor odzkoušen na jiném PC a funkční, kabely vyměněné a také funkční, přehazoval jsem RAMky mezi oběma sloty, kontroloval upevnění CPU - vše ok.
Máte tip, proč to nejde?
mám tuto sestavu právě zapojenou:
Základní deska ASUS PRIME H310M-R R2.0
Procesor Intel Core i5-9400F
Operační paměť Kingston 8GB DDR4 2666MHz CL19
Počítačový zdroj Corsair CV450
Pevný disk WD Blue 500GB
Má to být obyč PC na běh starých Windows XP - kvůli DOS aplikacím..
Po zapnutí, vše naběhne ale monitor vůbec nereaguje - není signál ani na VGA, HDMI ani DVI. Monitor odzkoušen na jiném PC a funkční, kabely vyměněné a také funkční, přehazoval jsem RAMky mezi oběma sloty, kontroloval upevnění CPU - vše ok.
Máte tip, proč to nejde?
Nejde to proto, ze ti tam chybi graficka karta. Procesor s F na konci totiz neobsahuje grafickou cast.
Navic si i tipnu, ze na tom XP plnohodnotne nerozebehnes ;) Na DOS aplikace by ti lepsi praci odvedl daleko levnejsi repas nejake kancelarske sestavy.
Navic si i tipnu, ze na tom XP plnohodnotne nerozebehnes ;) Na DOS aplikace by ti lepsi praci odvedl daleko levnejsi repas nejake kancelarske sestavy.
já idiot jsem to přehlédl. ok tak tím pádem vyřešeno ale i tak mi to nedá - předpokládám, že XP SP3 tam ale dokážu nainstalovat, je to pro člověka, který zatím ještě využívá nějaké DOs programy ale dřív nebo později přejde na Win10 a bude fungovat jako běžný kancelářský PC, tak jsem to pak nechtěl řešit znova ale jen udělat reinstal Win + maximálně dokoupit SSD k tomuto HDD, aby systém byl svižnější.
Dej tam zrovna Win10 a DOSove programy res pomoci Dosboxu ci virtualizaci XP.
XP klidne muzes zkusit nainstalovat, ale IMHO skoncis na F6.
XP klidne muzes zkusit nainstalovat, ale IMHO skoncis na F6.
[QUOTE=zsdx;603850]XP klidne muzes zkusit nainstalovat, ale IMHO skoncis na F6.[/QUOTE]
Případně WinXP instalovat o virtuálního stroje.
Případně WinXP instalovat o virtuálního stroje.
[QUOTE=zsdx;603850]Dej tam zrovna Win10 a DOSove programy res pomoci Dosboxu ci virtualizaci XP.
XP klidne muzes zkusit nainstalovat, ale IMHO skoncis na F6.[/QUOTE]
Skoncil jsem na chybach 0x0000005a a 0x0000007b.
Virtualizaci jsme zkousel pres VM Ware ale tam mi zase nejedou ty dosovsky program na fullscreen
XP klidne muzes zkusit nainstalovat, ale IMHO skoncis na F6.[/QUOTE]
Skoncil jsem na chybach 0x0000005a a 0x0000007b.
Virtualizaci jsme zkousel pres VM Ware ale tam mi zase nejedou ty dosovsky program na fullscreen