Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Možnost připojení druhého monitoru přes HDMI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    27

    Přeinstaloval jsem notebook ASUS. WIN10 PRO. Noťas jsem měl připojený k TV přes HDMI. Po přeinstalování chci TV přidat - dám rozpoznat a on mě píše, že není žádná druhá obrazovka. Nevím jestli se ještě něco musí zapnout nebo proč tu obrazovku nevidí...? Děkuji za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    O jaký notebook se jedná? Provedl jsi po čisté instalaci OS i instalaci všech ovladačů?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    27

    Jedná se o ASUS K73B - už jsem něco zjistil - nenainstalovala se správně grafika a když dám WIN+P tak to napíše chybu. Výrobci nedělají asi pro nové OS ovladače grafik nebo jsem ho nenašel. Použil jsem i iobit a stejně nic nenašel. A to už se mi asi stalo podruhé u nějakého HP. Asi budu muset nainstalovat WIN 8.1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,181

    Upřesni ten model ntb. Je to někde na štítku a je to delší řada znaků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    27

    Je to K73BY-TY010V je to ono?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,181

    Koukám, že ty pakoši od Aušusu nemají k dispozici drivery na grafiku pro žádný OS.
    Takže, co tam máš za grafickou kartu?
    Jede to na HD6310 nebo na HD6470M? Nebo jsou ve správci zařízení obě? Jinak na takovou plečku dávat W10 je za trest - Buď bych to dojížděl na předchozí verzi nebo zkusil nějaký vhodný Linux.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    27

    Já tam fyzicky mám HD6470, ale dává mi to driver na 7400. Kašlu na to - když jsem tam měl WIN 8,1 a jelo všechno. Linux tam dávat nebudu...asi by mě na tom nejely důležité programy co používám. Je pravda, že to není žádný drak, ale na mou potřebu to je dobré To s tou grafikou je asi pravda...teď mě napadlo, jestli by se nedal ovladač stáhnout ze stránek AMD. Ale to nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,209

    Jedná se o verzi notebooku s procesorem AMD E350 Brazos? Pokud ano, můžeš zkusit nainstalovat ovladače pomocí utility s automatickou diagnostikou hardwaru (https://www.amd.com/en/support) nebo vyzkoušej instalaci ovladačů pro daný procesor s grafickou kartou (https://www.amd.com/en/support/apu/a...radeon-hd-6310), případně pro samotnou grafickou kartu (https://www.amd.com/en/support/graph...adeon-hd-6470m). Kdyby nefungovaly odkazy, najdi si potřebné instalační soubory pomocí konfigurátoru na https://www.amd.com/en/support.Před každou novou čistou instalací ovladačů proveď jejich odinstalaci pomocí utility DDU (https://www.wagnardsoft.com/) z nouzového režimu. Tento způsob odinstalace si povol v nastavení po prvním spuštění utility.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,181

    To je právě to, že nevím, jak to ten ntb má - jestli jsou obě karty v nějaké kaskádě, jako se to dělalo při kombinaci GKCPU Intel - to se ukazovaly v DM 2 GK a pak byly funkční jen speciální ovladače od výrobce nebo jestli je GKCPU nějak vypnuta a použita pouze HD6470M a nebo, jestli je tato výkonovka primární s tím, že ji ta integrovaná jenom docmrndává.
    Velice mě překvapuje, že výrobce tyto drivery nedistribuuje pro žádnou verzi OS - nicméně ve specifikaci stroje je uvedena HD6470M, takže stáhnutím a instalací ze stránek AMD (odkaz od Kevina) by se to mohlo dořešit.
    A nebo přejít na ten Linux, pokud není užíván spec. SW.
    Naposledy upraveno uživatelem Ventero: 09-07-2020 v 22:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    27

    Děkuji pánové, jdu na to...dne bude asi bezesná noc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2016
    Příspěvků
    27

    Tak nakonec jsem nainstaloval WIN10 a stáhl jsem nějakou tu podporu z AMD a on si sám doinstaloval ovladač grafiky a hned se objevila možnost duplikování obrazovky. Ještě jsem to nepřipojil k televizi, ale teď už by to mělo fungovat. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Propojení dvou monitorů s notebookem přes hdmi výstup
    Od Lasino v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-03-2017, 10:00
  2. Připojení LCD TV k notebooku přes HDMI
    Od Jirkac_ v sekci Video a TV
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 07-12-2016, 10:37
  3. Špatné barvy při připojení přes HDMI
    Od Fredrik v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-07-2014, 01:05
  4. Připojení notebooku k TV přes HDMI
    Od kazi0 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-10-2013, 17:01
  5. pripojeni pc k TV pres HDMI
    Od Peter123 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2007, 09:33