Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Nový WIFI router

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Argo37
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    63

    Zdravím všechny,

    ...momentálně řeším náhradu stávajícího WIFI routeru TP-LINK TL-WR 840N, který už má nějaká ta léta používání a začíná zlobit....už došlo několikrát i na restart ( problémy nejsou HW jako např. vadným kabelovým rozvodem včetně konektorů, ani softwarovou záležitostí...tohle nebo výpadky od poskytovatele...vše eliminováno a prodiskutováno i s technikem ). Bohužel je router už prostě starý a hoóódně přes záruční dobu 2let....odhadem cca 4-5let.

    Takže se poohlížím po náhradě a to s ohledem na to, že bych si chtěl pořídit něco kvalitnějšího a rád bych si nechal poradit od Vás zkušenějších a znalých v oblasti síťového propojení. V rámci parametrů bych rád primárně kvalitně propojil moje herní PC klasicky přes kabel. Pak mám propojené ještě 2 TV...první smart LG obyvací pokoj, druhá taky LG, ale hloupá přes SetTopBox Tesla s androidem. Pak samozřejmě přítelkyně používá mobilní telefon Samsung Galaxy J6+ a NTB Lenovo Yoga, já podobně mobilní telefon Samsung Galaxy Note 8 přes WiFi.
    Byt klasický panelový 2+1 a umístění routeru v ložnici. Uvažoval jsem i o nákupu silnější 5 nebo 10 dBi antény, ale nejsem si jistý jestli by to vůbec u toho TP-Linku šlo a zda by to něčemu pomohlo, když zlobí samotný router.

    Takže určitě nevyužiju nějaký herní WiFi router s cenou přes 3tis. a více a nápodobně nevyužiju ani nějaký Cisco...Pokud bych měl řešit cenovou relaci, tak bych uvítal něco mezi 1.000,- a 2.000,- s tím, že kolem 1.300,- už jsem koukal že jsou na takovou obyč domácnost celkem zajímavý modely. Teď tedy jestli mám jít do nějaké značky jako je Asus, D-LINK bo opět TP-LINK anebo mi sem napíšete konkrétní typ s odkazem....????

    Předem díky Všem za pomoc a radu a těším se na odpovědi...

    S pozdravem

    Argo37
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    208

    Já mám tento router a jsem s ním spokojený https://www.czc.cz/tp-link-archer-c7...136327/produkt
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Argo37
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    63

    Moc díky za nasměrování.

    Popravdě jsem něco takového měl v merku a konkrétně tenhle typ asi je pro moje použití v domácnosti ideální. Již jsem zakoupil a hned zapojil místo starého. Rozdíl je znatelný...především Wifi pokrytí a rychlost a samozřejmě stabilita celkově....

    Navíc jednoduché nastavení a samotné prostředí aplikace TP-Linku je tzv. blbu vzdorná a uživatelsky přívětivá. Za tenhle peníz pro mě luxus a mohu byť z prvního dojmu pouze a jen doporučit i ostatním.

    Ještě jednou díky "Jech Josef"
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Nebudu zakládat nové téma a tak se zeptám.

    Sháním nový router. V tuhle chvíli mám tp-link TL-WR340GD. Sice funguje, ale je zastaralý řekl bych.. Koupil jsem tplink archer c6 a u něho mi vypadával net i přes kabel takže reklamace a vrátili mi prachy. Rád bych se tedy vyhnul všem tplinkům. Můžete mi doporučit nějaký jiný router do cca 1500? Bude něho připojen komp kabelem kvůli hrám a zbytek zařízení pojede přes wifi.
    Říkal jsem si něco třeba od d-linku? Mám tu ještě druhý router od UPC CH7465LG-LC takže bych ho teoreticky mohl využít jako switch, ale pořád bych musel mít starý router přes který by to vše jelo. Tzn. další krabička.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,259

    Osobně, když hledám levné řešení, tak osobně na TPLink sázím - někdo mi to kdysi takto poradil s tím, že v levném je to nejschůdnější možnost. Ale to už dávno nemusí platit. Možná jsi jen měl blbý kus. Snad někdo pokročilejší v tomto směru poradí víc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Ostatní majitelé těchto routerů Archer C6 mají obdobný problém.

    Já to tu mám ještě tak zvláštně zapojený přes nějaký PoE adaptér (https://www.czc.cz/napajeni-po-ether.../45968/produkt). Moc nerozumím tomu, na co je.
    Po vygooglení má PoE za úkol redukovat káble a měl by tedy být schopný přes UTP kabel napájet i router? Ale v mém případě musím mít PoE zapojený do el. sítě a samotný router také. Logicky vzniká nemožnost si router umístit kamkoliv, protože mě limituje lan kabel ze zdi a kraťoučký PoE lan zapojený do routeru. Vznikají tak našponované kabely. Když vypustím PoE a zapojím lan kabel ze zdi přímo do routeru tak net nefunguje, což nechápu. Navíc tento PoE není ani CAT5/5e takže jeho přenosová rychlost bude žalostná.

    Bude vůbec potřeba PoE adaptér, když koupím nový router? Mám v tom celkem guláš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Když vypustím PoE .. tak net nefunguje.
    Bude vůbec potřeba PoE adaptér, když koupím nový router? Mám v tom celkem guláš.
    Sam jsi overil, ze potreba je. Ve tvem pripade napaji nejake zarizeni poskytovatele, obvykle antenu na strese. Pokud potrebujes delsi kabel, klidne ho mezi PoE a router porid.
    Je sice mozne poridit router s PoE vystupem (treba Mikrotik), ale musel bys vedet pozadavky stavajiciho zarizeni (i kdyz to obvykle byva taky Mikrotik ci Ubiquity), protoze PoE je vice druhu.
    Rychlosti se neboj, v rozhrani routeru vidis jiste minimalne 100Mbit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Sam jsi overil, ze potreba je. Ve tvem pripade napaji nejake zarizeni poskytovatele, obvykle antenu na strese. Pokud potrebujes delsi kabel, klidne ho mezi PoE a router porid.
    Je sice mozne poridit router s PoE vystupem (treba Mikrotik), ale musel bys vedet pozadavky stavajiciho zarizeni (i kdyz to obvykle byva taky Mikrotik ci Ubiquity), protoze PoE je vice druhu.
    Rychlosti se neboj, v rozhrani routeru vidis jiste minimalne 100Mbit.
    Ok, v tom případě, pokud vybírám nový PoE (pasivní), musím znát parametry antény (zařízení) nebo je jedno, který pořídím? Protože můj lan kabel vedený z PoE do routeru není ani CAT 5. Buď tedy pořídím router, který už má v sobě PoE nebo k novému routeru pořídím ještě PoE třeba tento https://www.alza.cz/modul-pro-poe-po...vy-d568935.htm. Hodím na zeď a natáhnu z něho libovolně dlouhý lan kabel do routeru cat 5e/6 a nemusím tak řešit nějaké propojky. Otázka je jestli tenhle adaptér bude OK.
    Na routery mám pár tipů:
    https://www.czc.cz/zyxel-nbg6615/246372/produkt
    https://www.czc.cz/netis-n2/286327/produkt nebo https://www.czc.cz/netis-wf2880/205359/produkt
    https://www.czc.cz/d-link-dir-825/253735/produkt nebo https://www.czc.cz/d-link-dir-878_2/281305b1/produkt
    https://www.czc.cz/xiaomi-mi-aiot-ro...294408/produkt

    Jaký je rozdíl mezi těmi netisi nevím. Příjdou mi parametrově stejný.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-12-2013, 19:11
  2. Nový wifi router
    Od slavick v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-06-2013, 21:10
  3. DSL router + wifi router - nefunguje
    Od SlezY83 v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-04-2011, 14:48
  4. WiFi router Canyon CN-WF514, nejde wifi
    Od rik_upce v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-04-2008, 13:18
  5. HELP - ADSL router a Wifi router
    Od mad_fido v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-04-2008, 16:16