Problém s nastavením grafické karty
Dobrý den, mám problém s výměnou grafické karty u sousedů. Mají v počítači integrovanou grafickou kartu, kterou chtějí vyměnit za výkonější. Jenže když do jejich počítače dám kartu novou, počítač na to nereaguje a stále si myslí, že monitor je zapojený v integrované kartě. Zkoušel jsem v biosu nastavit, aby byl preferovám agp slot a ze začatku se zdálo že i úspěšně, obraz naběhl normálně, jenže po restartování počítače se objevila opět černá obrazovka. Zkoušel jsem zvonu přenastavit bios, zkusil jsem i jinou kartu ale obraz už na jiné než na integrované kartě nenaběhl. Na počítači mají operační systém Windows 2000. Nevím si s tím rady. :(
[QUOTE=Smeli;56213]Flashni bios a znovu vyzkoušej nastavení (bios na MB)[/QUOTE]
Sory, jsem lama, ale nerozumím výrazu "Flashni bios" :D
Sory, jsem lama, ale nerozumím výrazu "Flashni bios" :D
[QUOTE=Neudy;56220]Sory, jsem lama, ale nerozumím výrazu "Flashni bios" :D[/QUOTE]
Flash BIOSu = aktualizace jeho přehrátím (Flash od toho že je to na jedněch z prvních nasazených Flash pamětech). Mrkni na stránky výrobce desky a u desky se podívej po BIOSu. Někde tam bude i Flashovací utilita a návod...
Flash BIOSu = aktualizace jeho přehrátím (Flash od toho že je to na jedněch z prvních nasazených Flash pamětech). Mrkni na stránky výrobce desky a u desky se podívej po BIOSu. Někde tam bude i Flashovací utilita a návod...
[QUOTE=Neudy;56220]Sory, jsem lama, ale nerozumím výrazu "Flashni bios" :D[/QUOTE]V tom pripade na to radsi zapomen.... :D "Flashni BIOS" znamena nahraj na desku nejnovejsi BIOS (nejlepe v DOSu), najit ho musis na strance vyrobce, popr. pouzit utilitu pro automaticky flashnuti od vyrobce desky. Jakou mas desku?
[QUOTE=husky14;56227]V tom pripade na to radsi zapomen.... :D "Flashni BIOS" znamena nahraj na desku nejnovejsi BIOS (nejlepe v DOSu), najit ho musis na strance vyrobce, popr. pouzit utilitu pro automaticky flashnuti od vyrobce desky. Jakou mas desku?[/QUOTE]
Píšu z domova a nevím jakou desku má soused..
Píšu z domova a nevím jakou desku má soused..
[QUOTE=Neudy;56244]Píšu z domova a nevím jakou desku má soused..[/QUOTE]
Zkusil bych zvonit :notsure Pak stáhnout např. Everest a mrknout se...případně šroubovák s sebou, ale často tam model nebýval.
Zkusil bych zvonit :notsure Pak stáhnout např. Everest a mrknout se...případně šroubovák s sebou, ale často tam model nebýval.
Abych byl přesný tak vám popíšu vše co jsem udělal pří výměně. V biosu jsem nastavil u možnosti "Init Display First" sběrnici AGP, poté jsem počítač vypnul do grafiky v AGP jsem přepojil monitor. Obraz mi normálně naběhl, ale když jsem počítač opět vypnul a vyměnil jsem jednu kartu za druhou, za tu, která tam měla být nastálo,(problém jsem řešil již před tím a myslel jsem že by to mohol být kartou) obraz už se při připojení karty přes AGP slot nikdy nezobrazil (ani na jedné z karet)
[QUOTE=Pavel Boček;56246]Zkusil bych zvonit :notsure Pak stáhnout např. Everest a mrknout se...případně šroubovák s sebou, ale často tam model nebýval.[/QUOTE]
Nemají zvonek, takže s touhle radou bude asi problém :D
[QUOTE=Pavel Boček;56246]Zkusil bych zvonit :notsure Pak stáhnout např. Everest a mrknout se...případně šroubovák s sebou, ale často tam model nebýval.[/QUOTE]
Nemají zvonek, takže s touhle radou bude asi problém :D
[QUOTE=Neudy;56251]Abych byl přesný tak vám popíšu vše co jsem udělal pří výměně. V biosu jsem nastavil u možnosti "Init Display First" sběrnici AGP, poté jsem počítač vypnul do grafiky v AGP jsem přepojil monitor. Obraz mi normálně naběhl, ale když jsem počítač opět vypnul a vyměnil jsem jednu kartu za druhou, za tu, která tam měla být nastálo,(problém jsem řešil již před tím a myslel jsem že by to mohol být kartou) obraz už se při připojení karty přes AGP slot nikdy nezobrazil (ani na jedné z karet)
Nemají zvonek, takže s touhle radou bude asi problém :D[/QUOTE]
Lol...
Jinak je ta druhá karta OK/kompatibilní...?
Nemají zvonek, takže s touhle radou bude asi problém :D[/QUOTE]
Lol...
Jinak je ta druhá karta OK/kompatibilní...?
[QUOTE=Pavel Boček;56253]Lol...
Jinak je ta druhá karta OK/kompatibilní...?[/QUOTE]
Ne, teď nefunguje ani ta první :D
Jinak je ta druhá karta OK/kompatibilní...?[/QUOTE]
Ne, teď nefunguje ani ta první :D