Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Doplnění RAM DDR4 ecc reg

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    38

    Zdravím všechny. Koupil jsem starší stroj (Fujitsu Celsius R940) a mám v něm 3x Hynix 8GB 2Rx8 PC4-2133P-RE0-11 HMA41GR7AFR8N-TF T1 AA 1624. Chtěl bych doplnit zatím o jednu paměť. Narazil jsem na značení 1Rx4,1Rx8, 2Rx8 atd. Jakou pamět koupit? Co dodržet? Díky za info.
    Karel
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Ventero
    Registrace
    Oct 2012
    Příspěvků
    1,259

    Pokud přidáváš k éxistující sadě, tak nejlépe, když dodržíš všechno.
    Co se týče koncepce modulu (2Rx8), tak zde záleží na desce, jestli s tím umí pracovat, Dříve to býval problém, dnes však myslím, že už to snad
    Frekvence, časování i osazení čipůnehrozí. Nicméně bych do extrému nešel a pokud by jsi nesehnal rozumě parametricky stejný modul, tak nejspíš 1Rx8 nebude problém. Když tak si prověř případně desku/chipset, zda k tomu o tomto najdeš informaci, ale opravdu myslím, že dneska už to je vpoho ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Jedná se o tuto pracovní stanici - https://www.fujitsu.com/cz/products/...celsius-r940/? Ve specifikaci je uvedeno pouze 1024 GB, 16 Memory slot(s) DIMM (DDR4) ECC. Doporučil bych prozkoumat Fujitsu Support Forum - https://forum.ts.fujitsu.com/forum/v...469aed0eaf6d22 -, případně kontaktovat jejich podporu pro upřesnění. Případně se dá "odpíchnout" od CompuRAM - https://www.compuram.biz/memory/fuji...es/r940-d3358/.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    38

    Díky. Mrknu na odkazy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    38

    Je toto co jsem hledal? https://support.ts.fujitsu.com/Index...1-021721A5B918
    When two memory modules with a different number of ranks are populated in one memory
    channel, then the module with the higher number of ranks must be populated in the
    memory slot further away from the CPU.
    If the system is upgraded and an additional memory module is added to a channel with an
    existing module, it might be necessary to swap modules so that the module with the higher
    number of ranks is populated on the outside (further away from the CPU) of that memory
    channel.

    Takže by to mělo být takto? 1Rx8 do channel A module 1 a 2Rx8 do channel A module 2.
    A když to nedělá až tak velký problém v jednom kanálu tak by to nemělo dělat žádný problém v různých kanálech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Kompletní specifikace pro moduly operační paměti říká:

    The D3358 board supports up to twelve 288-pin 1.2 V / 2.5 V 1600 / 1866 / 2133 / 2400 MHz DDR4 modules.

    Here are a few key points to note before installing memory into your D3358:

    ● The following memory modules are supported: 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB registered and LR-DIMM ECC modules
    ● All installed memory will be automatically detected - no need to set any jumpers
    ● The D3358 supports up to 1 TB of memory
    ● Modules with different timing parameters can be installed on different slots within the same channel, but only timings that support the slowest Module will be applied to all.

    ● Four channel DDR4 memory architecture
    ● Sixteen DDR4 memory sockets
    ● Support for buffered ECC memory modules
    ● Support for ECC LR memory modules
    ● Supports DDR4 1600/1866/2133/2400 memory interface
    ● Up to 1 TB max. memory
    ● Non JEDEC standard DIMMS are not supported

    V specifikaci není uvedeno, zdali je nutno použít pouze paměťové moduly typu 1R či 2R. Rozumím tedy tomu tak, že základní desku lze osadit oběma typy pamětí. Podmínky a způsob osazení najdeš v návodu v sekci "Installing the Memory".
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    38

    Díky za odpovědi.
    Mám vyřešený ramky, a teď jdu pohledat druhej procesor a k němu chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Nemáš zač.
    Kdybys potřeboval zodpovědět ještě nějaké dotazy, ozvi se
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vyber RAM DDR4 Do sestavy
    Od LukeB v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-05-2018, 22:39
  2. DDR4 Ram různé moduly...?
    Od fidorka v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-05-2015, 21:51
  3. DDR2: ECC
    Od Roderic v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-08-2007, 15:10