Odpojující se USB u určitých zařízení
Ahoj už si moc nevím rady s jedním problémem
Mám pc i5 4690k na desce MSI z97 gaming 3, skříní Fractal R4 win 10 (64 legal)
Odpojuje se mi USB a to jak ve předu tak i vzadu a to různě nahodile někdy po 10 sekundách, někdy po 30 sekundách, a někdy po minutě u zařízení Iphone X, Xiaomi redmi note 10s, Kamera do auta trucam 5. Vůbec v tom není logika. Napíše to zařízení odpojeno, nebo přestalo pracovat
Takže například stažení fotek nebo videí je téměř nemožné, zkoušel jsem i různé ovladače a programy jako xiaomi Mi suite, Iphone Pc Suite.
PC mám win úplně aktualizovaný, všechny ovladače na desce jsou aktuální. Správce zařízení žádnou chybu nehlásí.
Je možné že je nějaká chyba v napájení, že si ty zařízení vezmou tolik, že to deska neutáhne a ukončí to?? V režimu napájení jsem dokonce zakázal dle google volitelné pozastavení zařízení a to je jediny co jsem našel jako možný problém
Určitě je to mým pc, protože jsem tyto tři zařízení zkoušel na mým notebooku s win 8.1 a tam to jde úplně normálně, bez jakýkoliv ovladačů těch zařízení. Jak je možné že na Win 10 to nejde a na Win 8.1 to jde bez problémů
Například Honor 9 lite, Lenovo Vibe 2, Iphone SE první generace, dva externí disky, jakékoliv flash disky naprosto v pohodě na win 10 i win 8.1
Děkuji za jakékoliv postřehy
Mám pc i5 4690k na desce MSI z97 gaming 3, skříní Fractal R4 win 10 (64 legal)
Odpojuje se mi USB a to jak ve předu tak i vzadu a to různě nahodile někdy po 10 sekundách, někdy po 30 sekundách, a někdy po minutě u zařízení Iphone X, Xiaomi redmi note 10s, Kamera do auta trucam 5. Vůbec v tom není logika. Napíše to zařízení odpojeno, nebo přestalo pracovat
Takže například stažení fotek nebo videí je téměř nemožné, zkoušel jsem i různé ovladače a programy jako xiaomi Mi suite, Iphone Pc Suite.
PC mám win úplně aktualizovaný, všechny ovladače na desce jsou aktuální. Správce zařízení žádnou chybu nehlásí.
Je možné že je nějaká chyba v napájení, že si ty zařízení vezmou tolik, že to deska neutáhne a ukončí to?? V režimu napájení jsem dokonce zakázal dle google volitelné pozastavení zařízení a to je jediny co jsem našel jako možný problém
Určitě je to mým pc, protože jsem tyto tři zařízení zkoušel na mým notebooku s win 8.1 a tam to jde úplně normálně, bez jakýkoliv ovladačů těch zařízení. Jak je možné že na Win 10 to nejde a na Win 8.1 to jde bez problémů
Například Honor 9 lite, Lenovo Vibe 2, Iphone SE první generace, dva externí disky, jakékoliv flash disky naprosto v pohodě na win 10 i win 8.1
Děkuji za jakékoliv postřehy
Jakou máš verzi W10? Bohužel MS dost čachruje s driverama, aniž by je měl řádně ověřeny. Setkal jsem se s tím, že webkamera USB2 na jedné verzi W10 normálně šla, ale na novější už ne - po asi 2 - 3 vteřinách se odpojila a už pak nešla.
Zkus najít jiné ovladače pro USB3 hub a nebo naopak odinstalovat a nahradit generickým. Bohužel, to co udělali ve W10 se správou ovladačů je fakt debilita a prvotřídní prasárna, takže vrátit se ke starší verzi je porod - jeden z hlavních důvodů, proč jsem šel na Linux. Tam si ale zase musíš sakra vybrat HW, který s tím bude makat a poslední dobou se politika linuxových dister hodně přiblížila demenci Microsoftu a tak už zase používám spíše Widle jako multimédialní a běžné domácí užití a Xubuntu na stránky, kde operuji s penězi.
Zkus najít jiné ovladače pro USB3 hub a nebo naopak odinstalovat a nahradit generickým. Bohužel, to co udělali ve W10 se správou ovladačů je fakt debilita a prvotřídní prasárna, takže vrátit se ke starší verzi je porod - jeden z hlavních důvodů, proč jsem šel na Linux. Tam si ale zase musíš sakra vybrat HW, který s tím bude makat a poslední dobou se politika linuxových dister hodně přiblížila demenci Microsoftu a tak už zase používám spíše Widle jako multimédialní a běžné domácí užití a Xubuntu na stránky, kde operuji s penězi.
Pomocí Revo Uninstaller odinstaluj všechny utility, které jsi "na přenos souborů" instaloval. Stáhni a instaluj poslední verzi ovladačů chipsetu a Intel Management Engine Driver. Poté pomocí USBDeview odeber všechna zařízení připojená k USB portům. Poté restartuj počítač a vyzkoušej USB porty připojením např. USB flash disku.
jen mam problem, že mi system nechce dovolit instalaci starších ale posledních ovladačů od výrobce a stále mi nutí že mam nejnovejší naistalované, bubou to nejspíše ovladače od microsoftu. A pokud tento ovladač odinstaluji přestane mi fungovat klavesnice a myš. a muší restartovat pc..a zase se naistaluje ten ovladač nejnovejší
Zajímavý je že jsem v práci zkoušel na stolním PC s úplně stejnou verzi win 10 64 bit, 20h2 a stejný ovladač na USB 3,0 a funguje to správné...co když to není ovladačem ale napětím
"Systém" Ti dovolí jak instalaci starších ovladačů, tak i odinstalaci ovladačů stávajících. Pokud nelze ovladač zcela odinstalovat, odeber dané zařízení ve Správci zařízení. To, že přestane fungovat klávesnice a myš je přeci logický krok. Po následném restartu instaluj ovladač chipsetu i přes informaci o zastaralém ovladači.
BTW Na co když se moc "nehraje". Pokud máš na základní desce správně zapojené napájení neměl by být s proudovým zatížením USB portů problém.
BTW Na co když se moc "nehraje". Pokud máš na základní desce správně zapojené napájení neměl by být s proudovým zatížením USB portů problém.
Jenže on je problém že po restartu okamžitě znova myš funguje a znova je tam nainstalovaný ten nejnovější ovladač . Vůbec na nic se to neptá . V sekundě tam je . A před restartem jsem zajisté odebíral ovladač ve správci zařízení
To je zcela normální chování, protože se HW při startu systému načte znovu. Po startu systému ihned instaluj ovladač chipsetu.
To ale právě nejde hned po startu je tam jiz nainstalovaný ovladač který byl před restartem odebrán. A pokud dám instalovat rovnou ovladač chipsetů tak sice proběhne instalace ale ovladač se nezmění a stále zůstane windowsem nainstalovaný
dle návodu
Pomocí Revo Uninstaller odinstaluj všechny utility, které jsi "na přenos souborů" instaloval. Stáhni a instaluj poslední verzi ovladačů chipsetu a Intel Management Engine Driver. Poté pomocí USBDeview odeber všechna zařízení připojená k USB portům. Poté restartuj počítač a vyzkoušej USB porty připojením např. USB flash disku.
žadné untili naistalované nemám, posledni verzi jsem istalovat zkoušel.
Po odpojení pomocí USBdeview po vypnutí zařízení opet přestane fungovat myš a klavenice..a po restartu vše opet nabehne. JIné zařízení to nedetekuje
žadné untili naistalované nemám, posledni verzi jsem istalovat zkoušel.
Po odpojení pomocí USBdeview po vypnutí zařízení opet přestane fungovat myš a klavenice..a po restartu vše opet nabehne. JIné zařízení to nedetekuje
tak jsem se naštval....a znova jsem naistaloval win 10 verzi 21h1. Hned po instalaci bez jakýkoliv instalovaní ovladačů jsem zkoušel telefon a pak i s naistalovanýma ovladačema.....funguje to tak že se neobjevují hlašky že se zařízení odpojuje a nebo že nepracuje...ale vždy po připojení..napriklad otevřu 4 fotky..a pak to pokaždy zamrzne..a jediny co pomůže je vypojit a znova zapojit kabel....ale zase otevřu tak max 4 foto a pak to zamrzne