Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Boot z CD - na počítači IBM 300 GL?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    56

    Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenost z IBM PC 300GL a instalaci na něj z CD. V BIOSu jsem nikde nenašel nastavení z čeho bootovat jako první, asi to v těch starých BIOSech není. Zkoušel jsem i update BIOSu, ale nevím - zdá se mi, že to tam taky není. Jak to tedy je z těmi IBM? Dá se bootovat z CD za určitých podmínek? Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    pokud to neni 486 tak na tom musi jit nabootovat z CD

    skus ale trochu ten stroj popsat, netusim (malokdo asi bude) co si pod tim strojem predstavit

    kdyztak vlez do biosu, vyfot to a dej sem fotku

    EDIT: tak podle nejakyho nakupu pameti by to mela byt hodne rozsahla serie, od pentii pres celerony az po P3 a kdo vi kam jeste dal... takze by to vazne chtelo PRESNY POPIS STROJE (par fotek z biosu by se ale hodilo jeste vic)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    56

    Je to bezejménna deska s čipem 440BX, Pentium II 400MHz, 64 MB, integrovaná S3, klasika kancelářský stroj. Měl by tam být BIOS PD17A ze dne 19.7.2000.

    Ale při startu se objevuje: Boot agent ver.3.0.03 PXE 2.0 nevím co to je a proč se to tam zobrazuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    No, v Biosu by položka pro boot z CD být každopádně měla Zas tak starý není... Ten Bios je tuším německý, že?

    V něm se bohužel moc nevyznám. Kdysi dávno jsem sice jednu IBM s německým Biosem měl, ale to už je pěkná řádka let Jediná pomoc je asi vzít slovník a hledat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    tak ten stroj musi na 100% umet boot z CD
    hod sem nejaky ty fotky, ono na dalku se spatne radi, nejlepsi je proste sedet u toho ale to bohuzel nejde, ty fotky snad dost pomuzou
    (vyfot zrovna par menu, at to z tebe netahame po jedne fotce)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    56
    Naposledy upraveno uživatelem Pettr335: 25-10-2007 v 20:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tydle ořezaný BIOSy na vlastních deskácj jsou fakt děs a hrůza, ale aspoň pořadí jednotek tam dycky bylo. Osobně bych hledal prvně v Devices and I/O Ports, Start Options a Advanced Setup (tady bude spíš nastavení AGP, pamětí či tak).

    ADD// Nemá to nějakej vlastní řadič...? Tohle byla hrůza např. na ABITkách, jak si zapojil CD mechaniku do UATA-66 řadiče tak už nešlo měnit pořadí bootování, se musel do UATA-33 a v BIOSu, disky pak na ten 66kovej tak aby to nějak šlo za sebou...nedá se nějak ponastavit ten Boot agent...?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    kdo ti hledi pres raneno?

    bez do biosu F2kou, takto jsme toho moc nezjistily...

    btw muzes vypnout druhou disketovku, scela ocividne se ji bios snazi najit protoze je tam nastavena ale fyzicky tam neni

    EDIT: tak uz se zmenily fotky... jdu se na to podivat

    EDIT2: vyfot devices and I/O ports a taky menu start options
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    tak to je divny, cekal bych to v tom startup options

    vyfot devices and i/o ports -> ide drives setup

    EDIT: v tom startup menu nejde nejak odentrovat to startup sequence?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    [QUOTE=Pettr335;56526]F2 kou se tam nedostanu, chce to je F1!

    pc001fh2.jpg

    nakoukni do IDE, ale spíš to tam nebude...

    pc003wu1.jpg

    tady ještě do PnP, ale šance je ještě menší...

    fff tak to je BIOS...další modifikace která stojí za starou bačkoru
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    takze tam nic... co tady?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: pc002jp4.PNG 
Zobrazení: 513 
Velikost: 1.72 MB 
ID: 1653  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    56

    Já myslel, že je to jen název těch nastavení pod tím. Nikdy jsem ho nerozklikl. A máš pravdu je to tam.

    Jak jednoduché, díky za radu. Vidím, že se mám jěště co učit.

    Ještě jednou díky všem za čas a ochotu. Fakt se stydím, že jsem na to nepřišel!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,596

    nz

    me to napred taky zmatlo, ale kdyz to nikde jinde nebylo tak uz nic nezbyvalo

    nemas se za co stydet, ten bios je fakt divny, proste se stane
    Odpovídat lze po přihlášení