New PC restartuje v hrách
Zdravím příznivce svethardware,
koupil jsem si novo sestavu a po zapojení a naistalování soft win xp prof. jsem narazil na tento problém.
Při práci ve windousu a stahování mi jede pc klidne celý týden... ALE jakmile si chci zahrát nějakou hru tak se mi to v rozmezí 30min - 4h restartuje tzv. modrou smrtí. nestihnu si to ani přečíst (stejnak bych nic nevyčetl...) Několikrát mi to zamrzlo úplně na tvrdý restart. Potom se mi to restartuje ve hrách v rozmezí 30min-1h. Tato sestava je určena pro hraní her takže mě to celkem štve :)
sestava:
MON Samsung SyncMaster TFT 22" 226BW -2ms,DVI,black
CPU Intel Core 2 Quad Q6600 (2,40GHz,8M,1066MHz) Box
MB Asus P5K SE, P35/ICH9, DualDDR2-800, SATA2, GBLAN, ATX
Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
RAM GEIL 2x1GB DDR2 PC800 (GX22GB6400UDC) *BK
HDD Samsung HD401LJ - 400GB 16MB SATA2G-300
VGA BFG GF8800 GTS PCI-E 640MB DDR3 HDTV+TVout dualDVI
COOLER SCYTHE SCKTN-2000 Katana II CPU Cooler
COOLER XILENCE case fan 120 mm, black/red (xpf120.r)
teploty:
- teploty jsou dobre, díky kataně a 3em větráků v bedně
procesory : 30 při hře: 35-40
gerafická: 50-54 při hře: 60-65
děkuji za vaše příspěvky a věřím že tento problém brzy vyřešíme :P
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
higher pro gambler
koupil jsem si novo sestavu a po zapojení a naistalování soft win xp prof. jsem narazil na tento problém.
Při práci ve windousu a stahování mi jede pc klidne celý týden... ALE jakmile si chci zahrát nějakou hru tak se mi to v rozmezí 30min - 4h restartuje tzv. modrou smrtí. nestihnu si to ani přečíst (stejnak bych nic nevyčetl...) Několikrát mi to zamrzlo úplně na tvrdý restart. Potom se mi to restartuje ve hrách v rozmezí 30min-1h. Tato sestava je určena pro hraní her takže mě to celkem štve :)
sestava:
MON Samsung SyncMaster TFT 22" 226BW -2ms,DVI,black
CPU Intel Core 2 Quad Q6600 (2,40GHz,8M,1066MHz) Box
MB Asus P5K SE, P35/ICH9, DualDDR2-800, SATA2, GBLAN, ATX
Zdroj Fortron Blue Storm II 500W
RAM GEIL 2x1GB DDR2 PC800 (GX22GB6400UDC) *BK
HDD Samsung HD401LJ - 400GB 16MB SATA2G-300
VGA BFG GF8800 GTS PCI-E 640MB DDR3 HDTV+TVout dualDVI
COOLER SCYTHE SCKTN-2000 Katana II CPU Cooler
COOLER XILENCE case fan 120 mm, black/red (xpf120.r)
teploty:
- teploty jsou dobre, díky kataně a 3em větráků v bedně
procesory : 30 při hře: 35-40
gerafická: 50-54 při hře: 60-65
děkuji za vaše příspěvky a věřím že tento problém brzy vyřešíme :P
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
higher pro gambler
Máš aktuální BIOS...? Ve správci zařízení vše bez problémů...?
[SIZE="1"]IMHO čtyřjádro bych na hry nebral...no jak chceš...[/SIZE]
[SIZE="1"]IMHO čtyřjádro bych na hry nebral...no jak chceš...[/SIZE]
vypni si automaticky restar po padu...
tento pocitac-> vlastnosti -> upresnit -> spusteni a zotaveni systemu -> odskrtnout automaticky restartovat a podivej se co na tom BSOD je
taky skus nahodit novy ovladace, pokud to jde do BSOD tak to bude nejspis SW problem
tento pocitac-> vlastnosti -> upresnit -> spusteni a zotaveni systemu -> odskrtnout automaticky restartovat a podivej se co na tom BSOD je
taky skus nahodit novy ovladace, pokud to jde do BSOD tak to bude nejspis SW problem
bios určitě není aktuální --- pokusím se aktualizovat (nemám zkušenosti)
S tím 4jádrem, navrhoval mi tuto sestavu kamoš co dělá do grafiky, vím že hry ješte nevyužívají více jádrový procesory ale jedna hra už budu vycházet a je jen otázkou času kdy na to dojde... :ú).
Jinak to nějak moc vadí? Pro hry? Nevím nemám zkušenosti s takovýma procesorama.
Jsem jen strašnej gambler, kterej má strašnej problem :))
Díky moc za příspěvky
S tím 4jádrem, navrhoval mi tuto sestavu kamoš co dělá do grafiky, vím že hry ješte nevyužívají více jádrový procesory ale jedna hra už budu vycházet a je jen otázkou času kdy na to dojde... :ú).
Jinak to nějak moc vadí? Pro hry? Nevím nemám zkušenosti s takovýma procesorama.
Jsem jen strašnej gambler, kterej má strašnej problem :))
Díky moc za příspěvky
Vypni ten automaticky restart, co ti psal mech13 a na BSODu budes mit uveden ovladac nebo soubor, kterej zapricinil pad systemu. Podle toho muzes postupovat dal....
A projed pameti Memtestem, aspon 6-8 hodin, klidne pres cely den....
A projed pameti Memtestem, aspon 6-8 hodin, klidne pres cely den....
Memtest89 - proběhl po dobu 1:58:00
bez erroru projedu teda více přes noc díky za radu du chrnět
děkuji zatím zítra po práci budu pokračovat v bádání
bez erroru projedu teda více přes noc díky za radu du chrnět
děkuji zatím zítra po práci budu pokračovat v bádání
skus otestovať PC nielen cez memtest ale aj cez iné záťažové testy ako Prime95. V prvom rade by som poriadne preveril pamäť. Najčastejší problém, s ktorým sa stretávam pri pamätiach je, že sú chybné ale chyba je až niekde pri konci (napr. 512 MB modul a chyba je na 480 megabajtu) a problém nastane až keď systém začne využívať ten megabajt a to sa v niektorých prípadoch stáva zriedka. Dobrý program na testovanie pamätí to odhalí (používam memtest z Linuxu, z bootovateľne CD, nejaka mini distribúcia, kde ten test chybu určite odhalí)
Poriadne otestuj PC, rôznymi spôsobmi, pri rôznej práci, či sa to prejavý len pri hrách.
K tomu stvorjadru sa musím tiež pridať. Tak ten tvoj kamos ti ideálnu zostavu neposkladal. Pre teba úplne zbytočný procesor a pre tento procesor by som bral inú dosku. Ked si strašný gembler, tak ten PC sa dal navrhnúť lepšie.
[quote]Při práci ve windousu a stahování[/quote] = efektívne využívanie štorjadra
Poriadne otestuj PC, rôznymi spôsobmi, pri rôznej práci, či sa to prejavý len pri hrách.
K tomu stvorjadru sa musím tiež pridať. Tak ten tvoj kamos ti ideálnu zostavu neposkladal. Pre teba úplne zbytočný procesor a pre tento procesor by som bral inú dosku. Ked si strašný gembler, tak ten PC sa dal navrhnúť lepšie.
[quote]Při práci ve windousu a stahování[/quote] = efektívne využívanie štorjadra
na Aktualizaci Biosu pouzij sikovnou utilitku ASUS update, ktera by mela byt prilozena k mamaboardu na CD nebo ji muzes stahnout napr. zde - jen vyber ten spravny OS pro tve PC., posledni verzi biosu naleznes zde
imho je fakt ze 4jadro je mozna zbytecny luxus /financne/, nicmene co do vykonu se drzi nekde mezi c2d 6600 a c2d 6750 ( ve hrach ) (pro zajimavost napriklad v UT 2004 porazil core2dua i silnejsiho brachu q6800-zajimave. zdroj. tomshardware).
imho je fakt ze 4jadro je mozna zbytecny luxus /financne/, nicmene co do vykonu se drzi nekde mezi c2d 6600 a c2d 6750 ( ve hrach ) (pro zajimavost napriklad v UT 2004 porazil core2dua i silnejsiho brachu q6800-zajimave. zdroj. tomshardware).
pockal bych si co rekne ten BSOD, porad mam podezdreni na ovladace
jinak k tomu zatizeni, urcite orthos ale k nemu bych necim zatizil i grafiku, treba 3D view z ATITool (je jedno ze mas nVidia, ja s tim taktoval 6600GT a funguje bezproblemu). kdyz uz, tak at to je zatizeny poradne
jinak k tomu zatizeni, urcite orthos ale k nemu bych necim zatizil i grafiku, treba 3D view z ATITool (je jedno ze mas nVidia, ja s tim taktoval 6600GT a funguje bezproblemu). kdyz uz, tak at to je zatizeny poradne
Do pytle, nemám vůbec čas na to, abych mohl odzkoušet vaše rady.Buď práce nebo rodina..... V neděli budu na tom pracovat a napíšu výsledky.
Co máte fůrt stím 4jádrem? Já chcu prostě jen vychutnat si crysis.
díkec colt
Co máte fůrt stím 4jádrem? Já chcu prostě jen vychutnat si crysis.
díkec colt
takže nasledující kroky proběhli v neděli:
-odstranil jsem automatické restartování BSOD a začal hrát hru.
-po cca 2,5h hraní se mi sekl pc do BSOD vyjelo toto :
nějaká chyba nebo co v souboru win32k.sys
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Technické informace:
***stop:0x00000050(0xbf802f70,0x00000008,0xbf802f70,0x00000002)
***win32k.sys - address bf802f70 base at bf 800 000, datestamp 00000000
----------------------------------------------------------------------------------
opsal jsem si tyto pytloviny a restartoval pc!!! Jenže už mi nenaskočil vůbec obraz, ani to nepíplo.
U kamoše jsme restartovali bios a sprovoznilo se to. Vyměnili grafickou gartu za ATI radeon 9900 myslím...
samozřejmě sme naistalovali i new ovladače a staré vyhodily(nekompatibilní)
No a bohužel po cca 1,40h testování (hraní) zase modrá smrt se stejnýma pytlovinama.
Takže to grafickou nebude, zdroj je značkový a výkonný takže nevidím důvod proč by to neutáhl....
Zbývají mi už jen ramky, základní deska a HDD....
Podle mě to bude asi těma ramkama.....
nebo už nevím, jinak děkuji za typy a rady!
Snad sem někdy napíšu, že už jsem na to přišel :)
-odstranil jsem automatické restartování BSOD a začal hrát hru.
-po cca 2,5h hraní se mi sekl pc do BSOD vyjelo toto :
nějaká chyba nebo co v souboru win32k.sys
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Technické informace:
***stop:0x00000050(0xbf802f70,0x00000008,0xbf802f70,0x00000002)
***win32k.sys - address bf802f70 base at bf 800 000, datestamp 00000000
----------------------------------------------------------------------------------
opsal jsem si tyto pytloviny a restartoval pc!!! Jenže už mi nenaskočil vůbec obraz, ani to nepíplo.
U kamoše jsme restartovali bios a sprovoznilo se to. Vyměnili grafickou gartu za ATI radeon 9900 myslím...
samozřejmě sme naistalovali i new ovladače a staré vyhodily(nekompatibilní)
No a bohužel po cca 1,40h testování (hraní) zase modrá smrt se stejnýma pytlovinama.
Takže to grafickou nebude, zdroj je značkový a výkonný takže nevidím důvod proč by to neutáhl....
Zbývají mi už jen ramky, základní deska a HDD....
Podle mě to bude asi těma ramkama.....
nebo už nevím, jinak děkuji za typy a rady!
Snad sem někdy napíšu, že už jsem na to přišel :)
Dumpchk
Zkus to projit a udelat ten vypis .. Jinak nejcastejsi priciny teto chyby jsou pretaktovani .. nebo drivery. Ja bych to teba i nechal bezet s jednim modulem ram
Zkus to projit a udelat ten vypis .. Jinak nejcastejsi priciny teto chyby jsou pretaktovani .. nebo drivery. Ja bych to teba i nechal bezet s jednim modulem ram