Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Výběr NB

RHBambus (155)|25.10.2007 21:05
Momentálně sháním notebook cenově by měl být asi tak do 26,000,- (když to bude o něco víc nic se nestane ale čím měně tím lépe..)mám vyhlídnutý Fujitsu Siemens Amilo ProV 3205 s Core Duo 1,7GHz

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Ale chtěl bych vás požádat aby ste mi ho ohodnotili a případně našli něco lepšího. Sháním notebook co nejmenší, nejlehčí, nejvýkonější.

Potřebuji ho na prakticky všechno od psaní, programování po hraní her jako je například (counter strike : source, Need for Speed, GTA)

Děkuji moc...
Intri (3490)|25.10.2007 21:09
No, máš především dost protichůdné požadavky. Velikost a nízká hmotnost se obvykle nekombinuje s vysokým výkonem, natož pak vysokým grafickým výkonem. V dané ceně toho moc graficky výkonného nevybojuješ. Pokusím se ještě něco najít.

EDIT: Mohl bys zkusit popřemýšlet i nad těmito modely:

Lenovo: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Asus: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Fujitsu-Siemens: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Abych se k modelům vyjádřil: Lenovo má zvuk, před jeho notebooky se konkurence celkem dost třese. Má z těch tří nejlepší procesor, ale poněkud slabší ( i když pro tvé účely nejspíš dostatečnou ) grafiku. Asus je osazený Turionem, který není moc slavný svou spotřebou. Ale grafický výkon HD 2600 je více než dvojnásobný oproti Lenovu. Ale jak Lenovo, tak Asus mají cenu mírně nad 26 tisíci. A nakonec FS: je výkonnější než ten, který sis vybral, ale oproti konkurentům ze stájí Asusu nebo Lenova není tak rychlý. Jeho cena je ale mírně pod 26 tisíci Kč.

Takže co z toho plyne? Je to na tobě. Osobně bych si vybral asi z těchto tří, co jsem tak zběžně našel. Nejvíc by mě lákalo asi to Lenovo, ale kdybych chtěl mnohem méně kompromisní výkon grafiky, šel bych do Asusu. To FS jsem tady uvedl spíš jako zástupce, který splní podmínku "do 26 tisíc".
RHBambus (155)|25.10.2007 22:23
Do Lenova já bych royhodně nešel nelíbí se mi moc Design, ohledně asusu ten je skvělej jen bych chtěl vědět jestli je ta grafická karta vlastnípaměť nebo sdílená. Fujitsu tenhle typ nemám rád.

A chtěl bych se zeptat ohledně mého Fujitsu stačí na to co jsem uvedl? jakou nejnáročnějěí hru zvládne na dobré detaily?

A to s těmi požadavky lehký a malý to je spíš že čím menší a lehčí tím líp ne že by musel být takový??
Intri (3490)|25.10.2007 22:31
Pokud jde o Lenovo, nejsou v líbivých barvičkách, na které se snaží firma nalákat, protože to notebooky od Lenova prostě nepotřebují. Mají vynikající kovem vyztuženou konstrukci, díky které snesou daleko víc než většina ostatních notebooků. Design by mě u Lenova štva opravdu nejmíň.

To tebou vyhlídnuté Fujitsu má integrovanou grafickou kartu, čili na tom by sis mohl zahrát tak možná ještě Warcraft 3, případně nějakou 3D strategii v s podobným datem výroby. Ale grafický výkon má mizerný, pro srovnání se dá očekávat, že bude tak kolem jednoho tisíce bodů v 3DMarku 03.

Grafárna Asusu má samozřejmě vlastní paměť, CZC uvádí 512 MB. Hodnota je to pro tuto kartu víc než dostatečná, CZC ale nepíše, jestli je to paměť už s HyperMemory ( sdílená s operační pamětí ) nebo ne. řekl bych, že je sdílená s RAM, vlastní paměť bude asi těch 256 MB. Neznám konkrétní parametry té grafiky v Asusu, ale moje Toshiba má taky HD 2600 a výkon v 3DMarku 03 má 7414 bodů ( viz. má recenze v Článcích od čtenářů ). Asus by se neměl o moc lišit.

Každopádně u všech z modelů by to chtělo investovat ( třeba časem ) ještě necelé 2 tisíce do druhého GB paměti. V tom má FS obrovskou nevýhodu - většinou obsazuje oba paměťové sloty, což dost znepříjemňuje rozšiřování paměti.
RHBambus (155)|25.10.2007 22:43
To je zajimave ja myslim ze doma na stolnim PC nam 3D MArk dosahnul asi 4000.

a k tomu memu mel sem informace ze bz se na tom melo dat hrat i need for speed most wanted a GTA san andreas na pohodu a CSS take
Intri (3490)|25.10.2007 22:52
Na ( zastaralé ) integrované grafice? Tak možná s maximálně sníženými detaily. A pokud jde o stolní PC, "plnohodnotné" grafické karty jsou vždycky podstatně výkonnější. Stolní HD 2600 je schopná vytáhnout tuším kolem 12 tis. bodů v 03, což je oproti 7,5 celkem rozdíl.
mech13 (5526)|26.10.2007 01:02
jen k te grafice: s GMA 950? to si z tebe nekdo udelal srandu.

mam GMA900 a v 3DM03 dava cca 950b, kdyz jsem vyzdimal pameti tak zvladla ca 1050b
GMA950 dela kolem 1200b - jenom cca o 20% rychlejsi

"ze bz se na tom melo dat hrat i need for speed most wanted"
na GMA900 jsem most wanted dohral... ale uz to nebyla hra, byla to poloslideshow s tak hnusnymi detajly, ze kdyz pustis NFS2 nebo 3 tak ma mnohem lepsi grafiku a navic pojede plynule... tolik asi k tomu
GMA rozhodne neni na hrani novych her. stary zvlada, ma minimalni spotrebu a tim setri baterku ale na hrani novych her rozhodne neni

btw ty 4000b v 3DM byly v ktere verzi? vysledky jsou totiz mezi jednotlivymi verzemi neporovnatelne
RHBambus (155)|26.10.2007 10:39
no každopádně tam máme dobrou grafiku ale ja se spletl ty 4000b byli u CPU

No tak ja o tom asusu popremyslim ale nelibi se mi ta kamera.... Možná něco zajímavého najdu na invexu...

kdybyste eště něco našli tak prosím hoďte to sem...
RHBambus (155)|28.10.2007 10:31
Momentálně sem skončil u macbooku koupenýho v americe tak doufám že to výjde
Intri (3490)|28.10.2007 11:29
[quote=RHBambus;56613]No tak ja o tom asusu popremyslim ale nelibi se mi ta kamera.... [/quote]

Kamera ti při práci určitě rušit nebude, ani při dlouhém dívání se do monitoru ji nebudeš vnímat. Jejich design je navržený dost dobře na to, aby ti prostě nelezla na nervy.

A v budoucnosti kameru třeba oceníš.
RHBambus (155)|31.10.2007 17:11
Tak za měsíc budu vlastnit Sony VAIO FZ290 zakoupené v americe takže stejně děkuju za radu
Intri (3490)|31.10.2007 19:41
Tak si hlavně pak sežeň správné trafo a kabel, ať to můžeš nabíjet i v ČR.;-)
RHBambus (155)|2.11.2007 15:02
trafo neni treba staci kabel ted nevim jakej presne ale ten zapojis jen do toho trafa a mas to normalne a nebo prevadec na ceskou zasufffffku :-D
Intri (3490)|2.11.2007 15:03
No jo, to je vlastně fakt, konektory na těch trafem jsou stejné... Tak jo, stačí kabel. Ale na druhou stranu, i za ten kabel tě obchod celkem natáhne, jsou dost drahé. Stojí několik stovek, i když nevím, kolik přesně.
tequilla (1015)|2.11.2007 15:22
Staci kdyz na letisti koupi adapter z US zasuvky na EU zasuvku. Je to zalezitost asi 5$ (mozna min, me stal, co si pamatuju 2$) - take na nem nema byt co draheho, je to jen kousicek plastu a kovu.
Trafo jako takovy by totiz melo standardne zvladat rozsah 100V-240V, takze shanet nejake kabely a trafa pro EU zasuvky je zbytecne (cti zbytecne drahe) :D.
Intri (3490)|2.11.2007 15:43
:-) Taky fakt... Asi patřím do starého železa, že me redukce nenapadla.:-) Ale je fakt, že by se majitel nového noťasu raději měl ujistit, že trafo opravdu snese naše standardy, čili 230V a 50 Hz ( v Americe mají 110V a 60Hz ).
tequilla (1015)|2.11.2007 15:46
Ujistit se samozrejme musi :D, ale za poslednich x let jsem na notasovi (ani tady ani v USA) nevidel trafo, ktery by na sobe nemelo napsano neco ve stylu 110-240V 50/60Hz :notsure.
Intri (3490)|2.11.2007 15:51
Jj, dneska se už počítá s tím, že se cestuje do zahraničí.:-) I zdroje u stolních PC mají rozsah od 100 do 240V, případně mají ruční přepínače.