Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nenaběhne monitor

dealerkokainu (5)|26.10.2007 11:38
ahoj, mám problém s pc (deska intel D865GBF, procesor Pentium 4 2,8 GHz, 512 RAM DDR)
připojím myš, monitor, klávesnici, zapnu PC a nenaběhne mi monitor...
odpojím klávesnici a monitor naběhne.... když připojím cokoliv jiného (síťový kabel, zvukovou kartu...atd) tak zase monitor nenaběhne... Čím to je? Prosím o každou radu
nemůže to být slabým zdrojem? momentálně tam je ATX 350 W...tak třeba jestli není slabý a neutáhne všechna zařízení...nevim, fakt už nevim co s tim mám dělat
Prosím o radu Kubi
Estez (176)|26.10.2007 12:28
monitor ma vlastni napajeni ze site anebo via zdroj? pokud by si tahal stavu skrz zdroj v pc a jednalo by se nejaky CRT zrout tak s nekvalitnim 350W si koledujes o maler.. kdyz mas vse zapojene, tak ti pri startu PC hlasi nejakou chybu resp jestli se neozyva nejaky vystrazny ton anebo pc nabiha ale bez monitoru?
btw jukni se na psu kalkulator kolik resp jaky vykonny zdroj bys mel miti ve sve setave.
Pavel Boček (4169)|26.10.2007 12:44
[QUOTE=Estez;56635]...[/QUOTE]

[SIZE="1"]350kW :eek: to by utáhlo celou ulici :D[/SIZE]
johny__g (6387)|26.10.2007 13:49
On asi myslí, že se monitor po zapnutí PC neprobere se standby režimu, čili nejde do něj signál z grafické karty, PC nenajíždí. Myslím že 350 W zdroj (i EC) by měl tuhle sestavu utáhnout, pokud je v pořádku, no ale napiš i zbytek sestavy (hlavně grafickou kartu, kolik disků, DVD ...).
Co se stane, když zapneš PC bez monitoru, a datový kabel zapojíš až pak? Případně, když zapojuješ klávesnici, nedáváš ji do portu pro myš? Je monitor a PC napájeno z jedné zásuvky?
Intri (3490)|26.10.2007 14:32
Hmm, k řešení teď nepřispěju ( zatím ), ale dám úvahu - je dost divné, že zapojí třeba jen klávesnici a už mu nejede monitor. Být to nedostatek šťávy, silně pochybuju, že by stačilo odebrat pár W zátěž klávesnice a už by to jelo. Napadá mě jen vadná deska, ale bohužel nic víc.
Estez (176)|26.10.2007 15:01
[QUOTE=Pavel Boček;56643][SIZE="1"]350kW :eek: to by utáhlo celou ulici :D[/SIZE][/QUOTE]

ops , lehce jsem mu pridal :D diky za upozorneni.
dealerkokainu (5)|26.10.2007 16:21
tak grafárna je radeonka 9200 256MB DDR, dvě ramky 256 ddr, deska se zdá být v pohodě, když něco odpojím (monitor nebo disk) tak hlásí problém, monitor je starej CTX crtéčko 17" a napájení má zvlášť ale ze stejný zásuvky jako počítač...
dealerkokainu (5)|26.10.2007 16:22
jo a disk mám 80GB sata...ted si nevzpomenu na značku, jsem v práci, ale je rok starý
Intri (3490)|26.10.2007 18:31
Tak jestli můžeš, zkus monitor dát do jiné zásuvky, než PC, ale o tom pochybuju, že by to pomohlo. Za pokus to ale stojí.
dealerkokainu (5)|31.10.2007 12:10
tak ani na jiné desce to není tak jak má být, pořád ten samý problém, někdy nenaběhne monitor ani po odpojení klávesnice a myši, přitom na mém starém pc normálně běží jak má.......i napájet monitor z jiný zásuvky nepomůže
dealerkokainu (5)|31.10.2007 12:13
nemůže to dělat procesor??? je to jediná věc, která zůstává stejná...nebo ještě bedna....ale jinak jsem všechno zaměnil a furt to samý...
pas!k (3765)|31.10.2007 12:21
Takze kdyz ten monitor das na jine pc jede bez chyby? Zkousel si menit zdroj? Flashnout bios? I kdyz to stim nemusi souviset clovek nikdy nevi .. Ja mel jednou podobnej problem a drbal sem se s tim tyden borci na reklamacnim v TS bohemia byli ze me nestastni nakonec sem zjistil ze chyba byla v desce .. pokud s edo ni dala grafika bez pridavneho napajeni vse jelo jak ma (tu tam samozrejme davali na reklamaci a nechapali co se mi nelibi:)) ve chvili kdy jsem dosel domu a vrazil tam kartu s pridavnym napajenim ani tuk .. nakonec sem dostal novou desku a vse jelo ok ..