Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Problém: SAPPHIRE X1550 AGP a W2K

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    3

    Zdravím

    mám obrovský problém s instalací této karty do W2K, ze tří instalací na 3 různých PC se mi to podařilo jen jednou.

    Momentálně to potřebuji rozchodit na MB Intel D865 PERL, Pentium 4 3,3 GHz, 1GB RAM

    Instaluji do čisté a záplatované instalace (SP4) + poslední INF od Intelu, BIOS upgradovaný na poslední verzi, předinstalovaný DX 9.0c.

    Zkoušel jsem různé verze ovladačů, ale výsledek je pořád stejný. V první fázi se nainstaluje .Net a základní podpora od ATI a při dalším průchodu to zahlásí, že nenašel žádný kompatibilní HW a konec...

    Má s tím prosím někdo nějakou zkušennost.

    BTW: Jak jsme pochopil, ATI se s podporou W2K už nějak moc nesnaží, je ještě na trhu nějaká jiná "obyčejná" AGP karta od ATI, jejíž ovladače budou ve W2K s JISTOTOU fungovat?

    Díky za jakékoliv info nebo nasměrování

    Pavel
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    To je celkem normální, obvykle pomůže nainstalovat tu grafiku napřed se standardním PCI VGA ovladačem a pak na to už jdou ty ofiko. Kdyby to nepomohlo tak starší Catalysty...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Teď se mi stalo že sem dlouho přemýšlel, proč mi nejdou v práci naistalovat na W2K ovladače na GK - výsledek - chyběli GART ovladače
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nešlo by místo catalystů nainstalovat Omegy?

    http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    3

    Děkuji všem za rady. Pokusím se to shrnout vše najednou.

    1) Jelikož jsem instaloval ovladač do čisté instalace W2K tak tam samozřejmě BYL standardní VGA ovladač.

    2) Starší Catalysty jsem zkoušel, poslední oficiální verze pro W2k je tuším 6.2, dopadl jsem úplně stejně - tedy NIC.

    3) Omegy jsem zkoušel (zatím jen standardní instalaci, hrabání se v registerech, které doporučují v jejich fóru si nechám na potom), instalace proběhla, leč ovladač se nezavedl (zkoušel jsem ho i vnutit tím SW udělátkem na přepínání driverů) a taky NIC.

    4) Zajímavá je zmínka o GART - kde se to dá sehnat? (Pokud je to synonymum pro WDM ovladače tak předesílám, že ty jsem taky nainstaloval a taky to NIC neřeší.)

    Ještě jednou všem děkuji za snahu

    Pavel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    3

    Problém vyřešen, ale bylo to peklo!

    Stručný popis je tento:

    1) Instalovat do systému očištěného od ATI ovladačů, s DX 9.0c a příslušnými INF soubory pro základní desku a zásadně jako administrátor.
    2) Instalovat Omegy (s originály od ATI si neškrtnete), pokud se v průběhu instalace objeví problém s registrací souborů - ignorovat ho (instalace proběhne i tak) a poté ručně příslušné REG soubory zaregistrovat. Při standardní instalaci je najdete ve složce C:\Program Files\Radeon Omega Drivers\v3.8.421. Jsou dva a stačí na ně poklepat.
    3) Restartovat systém a nepropadnout panice, když je po restartu vše při starém.
    4) Přejít do správce zařízení a ručně vnutit primárnímu i sekundárnímu VGA řadiči ovladače. Tzn. přeskočit všechnu automatiku, proklepat se k volbě "Z diskety" a místo diskety předhodit oknům INF soubor ze složky C:\Program Files\Radeon Omega Drivers\v3.8.421\2KXP_INF (modifikujte podle toho, kam jste instalovali). Z nabízeného seznamu, je třeba vybrat přesný typ karty (doporučuji před tímto krokem ZÁLOHOVAT - nejlépe formou image příslušného partition), pokud se netrefíte, může se vám stát jako mě, že budete instalovat celé wokna znovu, protože registr to nějak nezkousne....
    5) Znovu restartovat systém a pokud budete mít štěstí jako já, budete moci konečně nastavit rozlišení a začít pracovat!

    Děkuji všem za pomoc a doufám, že to pomůže i někomu dalšímu

    Pavel
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: Problém s SAPPHIRE HD4650
    Od xmorfeuz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-06-2011, 18:41
  2. Problém s ATI Sapphire HD 3870
    Od FxFilip v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 16:59
  3. Chlazení grafik: Chlazeni X1550 pasive
    Od Resurrection v sekci Chlazení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-12-2007, 11:33
  4. Radeony: Problém se Sapphire x1950pro
    Od Dadameda v sekci Grafické karty
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 03-12-2006, 17:04