Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: pár dotazů k virtualizaci

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Zdravím
    Chtěl bych si na svůj NB pomocí VMwaru Workstation 5.5 nainstalovat winxp home sp1,win 2000 sp4,winxp pro sp1 a čistou winxp pro bez sp.jako hostilský OS bude WinXP Pro Sp2.
    Pár článku o tomto softu sem přečetl,ale pár věcí je mi nejasných.Například :
    Jakým zpusobem nainstaluji další OS?je to klasická instalace ?nebo VMware postupuje jinak.A kdybych měl imige jednotlivých OS-lze je také použít pro virtualizaci.
    Je počet hostovaných OS omezen?(kdybych nekoukal na HW).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    ve VMware proste jen vystvoris dalsi virtualni stroj. nic vic je to reseno formou zalozek, stejne jak ve web browseru (IE7, FF, Opera) prepinas zalozky se strankama, tak ve VMWare prepinas zalozky s virtualnima strojama

    image myslis image CD nebo ulozeny virtualni stroj?

    pocet hostovanych OS - o zadnym omezeni nevim, a jestli je tak je takovy ze te to nemusi zajimat (tzn hodne moc)
    jediny co te omezuje je RAM, vsechny soucasne bezici systemy se ti musi vejit do RAM
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Image OS můžeš klidně použít, ve VMWare je přímo možnost použít pro bootování image nějakého disku. S tím VMWare nemá problém. Jen, jak říká mech13, budeš potřebovat opravdu hodně RAM, nejpohodlnější by bylo dát každému systému 512 MB, ale tolik RAMky ( min. 3 GB ) asi nemáš. Tak se budou muset spokojit s 256 MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    aha a má VMware Workstation 5.5 nějákou podporu více jádrových procesorů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, má. Při tvorbě nového virtuálního PC se tě ptá, zda máš vícejádrový procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Jj, má. Při tvorbě nového virtuálního PC se tě ptá, zda máš vícejádrový procesor.
    a čistě teoreticky,kdybych chtěl provozovat 10 OS na jednom PC,kolik RAM by bylo optimálních.Každý z virt.OS by byl použit velmi omezeně(testy periferií)

    jo byly by to všechno XP PRO
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Samozřejmě čím víc, tím líp, ale pro XP bude stačit 256 MB pro každé, pro opravdu nenáročné využití 128 MB. Jestli chceš jen vyzkoušet, jestli tahle periferie jede a tahle ne, můžeš risknout i minimum pro XP ( 64 MB ), ale to už bude fakt šnečí práce. Samozřejmě nemusíš používat jen mocniny dvojky, můžeš nastavit třeba 175 Mb paměti, ale to už je na tobě, jak si s tím vyhraješ. Pod stovku bych s tím ale nešel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Samozřejmě čím víc, tím líp, ale pro XP bude stačit 256 MB pro každé, pro opravdu nenáročné využití 128 MB. Jestli chceš jen vyzkoušet, jestli tahle periferie jede a tahle ne, můžeš risknout i minimum pro XP ( 64 MB ), ale to už bude fakt šnečí práce. Samozřejmě nemusíš používat jen mocniny dvojky, můžeš nastavit třeba 175 Mb paměti, ale to už je na tobě, jak si s tím vyhraješ. Pod stovku bych s tím ale nešel.
    jo díky moc,takhle mi to stačí.Právě jsem stáhl zkušební verzy,tak to jdu omrknout
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, hodně štěstí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Jj, hodně štěstí.
    jo díky,mám ale menší problém s licenčním klíčem.ten co mi poslaly mi to nechce vzít :-(.No snad to něják vyřeším.Ještě by mě zajímalo jak je to s funkcí drag and drop??
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tak zkus zažádat o nový klíč. S drag and dropem jsi mě teď celkem dostal. Nejsem si tím vůbec jistý, ale mám pocit, že defaultně nefunguje. Asi to půjde někde zapnout, ale nevím, nedokážu říct. Je to už nějaký čas, co jsem VMWare používal, a to navíc s Linuxem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od omnitek Zobrazit příspěvek
    jo díky,mám ale menší problém s licenčním klíčem.ten co mi poslaly mi to nechce vzít :-(.No snad to něják vyřeším.Ještě by mě zajímalo jak je to s funkcí drag and drop??
    Prý by měla fungovat. Já mám naistalováno VMWare 6, ale nemám jiné instalačky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    92

    Citace Původně odesláno od Withman Zobrazit příspěvek
    Prý by měla fungovat. Já mám naistalováno VMWare 6, ale nemám jiné instalačky.
    no,doufám že jí podporuje,je to celkem dost pohodlná funkce.Boužel jí asi nevyzkouším,druhy klíč mi to také nebere.Něják to nechápu. !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Co to hlásí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    co se tyce RAM, tak to omezeni je pro SOUCASNE SPUSTENE STROJE, samozdrejme jich muzes mit nainstalovanych 30 nebo kolik se ti jich vleze na disk, ale s 1GB RAM je vic nez 3 najednou tezko spustis...
    jen pro upresneni kdyby jsme si predtim nerozumeli

    s drag & drop to mas jednoduchy, jakmile nainstalujes OS na virtualni stroj, nekde v menu je moznost install VMWare tools a to ti nainstaluje ovladac garfiky, mysi a umozni drag & drop, plynuly prechod mysi (nebudes muset mys uvolnovat pomoci CTRL + ALT) a asi jeste neco

    sice ti ted neporadim uplne legalni (ale z moralniho hlediska imho bezuhonou) vec, ale pokud ti jejich vygenerovany trial klic nefunguje (ani napodruhe), sahnul bych po nejakem warez SN nebo keygenu a program otestoval s tim. az by ti mela skoncit legalni zkusebni doba nebo budes mit otestovano, VMware smazat nebo radne koupit. vlastne si tak vynahradit jejich neschopnost, ale v zadnem pripade takto nefungovat trvale, nejsme warez forum!
    EDIT: nebo je skus kontaktovat pres mail, treba se ti radne vyjadri a situaci snadno vyresi
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak zprovoznit virtualizaci VT-x ?
    Od petrmet v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-08-2014, 00:24
  2. Koupě 27",pár dotazů
    Od MikeeCZ v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-09-2013, 14:33
  3. Par dotazu...
    Od Johny_F v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 13-02-2011, 11:49
  4. Chlazení procesorů: Aopen H700B a velky chladice a spousta dalsich dotazu
    Od Loli v sekci Chlazení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-09-2007, 21:31