Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: 2x512 nebo 1x1024 ?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Forty
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    48

    Zdravím, chci rozšířit velikost pamětí v pc. Nyní mám 2x512 a chci rozšířit o další giga. Slyšel sem že je lepší mít moduly stejné velikosti. Co je na tom pravdy? Nebo můžu mít v klidu 2x512 plus jeden 1024 modul? Záleží na tom? Předem díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Je lepší mít moduly stejné velikosti, ale osobně mi pokus o 4x 256 MB dělal problémy. Ve tvém případě bych asi volil 2x 512 MB + 1x 1GB, ale určitě bych si to před koupí nechal vyzkoušet v obchodě. Každopádně úplně nejlepší řešení bys měl 2x 1 GB, ceny nejsou nijak drastické, aby se to nedalo zvládnout. 2GB kit od A-DATA seženeš za dvanáct set.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Jestli mas sanci, tak tech 2x512MB prodej a kup 2x1GB dual kit a mas jistotu, ze ti to poslape.
    Nebo k tem 2x512MB prikup 1GB modul, 4 moduly ti jen zvysi pravdepodobnost problemu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    U 2x512 se dá použít dual channel což může být výhodnější z hlediska výkonu (ale je to spíš teorie, jinak to není snad ani poznat). 2x512 zabere oba zbývající paměťové sloty. Takže je to celkem jedno.
    OT: setkal se někdo s tím, že by mix pamětí nefungoval?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Dual channel stejně ztratí, jestli nějaké paměti dokoupí.

    [OT] Jj, setkal, ale jen u starších PC a pamětí. [/OT]
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    U 2x512 se dá použít dual channel což může být výhodnější z hlediska výkonu (ale je to spíš teorie, jinak to není snad ani poznat). 2x512 zabere oba zbývající paměťové sloty. Takže je to celkem jedno.
    OT: setkal se někdo s tím, že by mix pamětí nefungoval?
    O dual channel treba prijde, ale daleko vic ziska pridanou kapacitou.... a jestli to ma na tu P4 v podpisu, tak ani nemusi moc premyslet o casovani, to 1GB navic bude mit pro nej nejvetsi prinos
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Forty: Fakt těch 2x512 MB prodej ( to by se ti mělo povést ) a kup si 2x 1GB, to je opravdu nejrozumější. Budeš tím mít jak 2 GB paměti, tak dual channel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Souhlas: Prodej a kup 2x1GB

    Je to nejlepší ze všech hledisek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    No jelikož tady asi všichni počítate s tím, že má DDR2, tak by se opravdu vyplatilo prodat a koupit 2x1GB. Ale jelikož má DDR1 (dle popisu) a tyto paměti už nejsou tak levné (1GB stojí kolem 1200Kč), tak bych osobně asi dokoupil 1GB, protože 4x paměti nebývají příliš ideální (především u AMD). A pokud finanční rozpočet dovolí, tak kup 2x1GB a nech jen 2GB, např.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Kde jsi to vyčetl, člověče?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Kde jsi to vyčetl, člověče?
    P4 na 2GHz, AGP grafika...tam určo nebude DDR2. ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Nová deska s AGP slotem se dá koupit ještě dneska... Ale rozhodně máš dobrou úvahu, chtělo by to vyjádření kolegy. I když si myslím, že by se ozval, kdybychom mu tvrdili ( konkrétně já ), že 2GB kit sežene za 1200 a on ho nemohl najít.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Nová deska s AGP slotem se dá koupit ještě dneska... Ale rozhodně máš dobrou úvahu, chtělo by to vyjádření kolegy. I když si myslím, že by se ozval, kdybychom mu tvrdili ( konkrétně já ), že 2GB kit sežene za 1200 a on ho nemohl najít.
    Jelikož to je P4 na 2GHz, tak to bude socket 478, tam už žádnou desku nesežene a myslím si, že se na tento socket ani DDR2 nedávali, protože skončil dříve, než DDR2 přišly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Napadlo mě to, ale nejsem si tím jistý. Však uvidíme, jestli se ozve. Každopádně pokud touží po výměně paměti, pořád platí to, co jsme mu radili. Jediné, co se mění, je cena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Napadlo mě to, ale nejsem si tím jistý. Však uvidíme, jestli se ozve. Každopádně pokud touží po výměně paměti, pořád platí to, co jsme mu radili. Jediné, co se mění, je cena.
    Tak tak, vžycky v tom hraje roli cena.


    Ale jestli chceš více paměti, aby ti šlapaly lépe hry, tak pořiď nové počítadlo, protože ta grafika nic moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR2: Znesu sa 2x512 kit a 2x1GB?
    Od *sergej* v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 22:17
  2. DDR2: Problem DDR2 GOODRAM 2x512 667 MHz
    Od piranha v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 25-09-2007, 23:15