Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 48

Téma: E6600 vs. X2 6400+

  1. #16
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xSten19
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    386

    Hele počkej si na NEW procesory od AMD pokud teda na to nepospícháš maj bejt na trhu Q1 2008 (spíš hned Leden) a jukni na výrobce desek tak třeba ASUS udělal některý sedky kde staší přehrát bios a je z toho AM2+.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    sice sem trvdý zastánce AMD ,ale ber INTEL C2D se jim opravdu povedli ... Pokud AMD ,tak byl počkal na phenoma ,jak tu bylo psáno ... možná bych počkal (nebude to trvat dlouho) na PERYNA ,určitě se tím slevníC2D
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    PERYNA
    peNryna (taky sem tomu dlouho rikal peryn)

    jinak porad se autor nevyjadril k tomu co ma za desku. jestli ma AM2 tak nema cenu chodit do intelu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    jinak porad se autor nevyjadril k tomu co ma za desku. jestli ma AM2 tak nema cenu chodit do intelu
    Tak...AMD navíc ohlásilo slevy (nevím co 6400+, 6000+ jde určitě dolů, ale dá se tam přetočit). 6400+ pokud je to dobrej kousek taky jde trochu nahoru, ale není to CPU na OC. Pokud je teda AM2 tak počkat do ledna a pak buď na výprodeje K8 nebo jít do K10, desktopový mají stát fakt málo kvůli konkurenci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No jo, ale leden je pořád za více než 2 měsíce... To se autorovi asi líbit nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    No, řekněme že Pc bych chtěl na vánoce, a do nové desky stejně asi půjdu, kvůli podpoře RAM. Jestli mohu, jaké má inovace AM2+ oproti AM2? Chtěl bych to C2D, taže E6750 říkáte? A jestli ještě mohu, k čemu louží na desce FSB? Asi takhle, vím že je to frekvence "desky", a ostatní frekvence se od ní odvíjejí, ale na mé současné desce mám FSB nastavení od 100 do 300, a nikde žádnej násobič, tak kde se bere ta 1066 atd. ?A když mám CPU 1333 FSB, tak s čím komunikuje takovou rychlostí, mám-li RAMky jen 667? K čemu potřebuje procesor 1333? A co se stane, dám li CPU 1333 do desky s FSB např. 1066? Pojede pomaleji, nepojede, nebo co se stane? Já hlavně nevím, k čemu je u CPU napsána frekvence FSB. U desky vím, jen ne u FSB. Neukamenujte mne prosím, jen jsem se to nikde nedočetl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pokud chces PC na vanoce, nema cenu ted planovat. za dva mesice se ve svete IT muze stat ledasco.

    FSB u intelu je quad pumped, to znamena ze prenese 4nasobek dat za cyklus, takze se casto udava FSB 1066MHz ale skutecna frekvence je 266MHz
    z FSB se dopocitava frekvence RAM pomoci delicek, a frekvence procesoru pomoci nasobicu

    jinak hlavni otazka u C2D - chces taktovat?

    EDIT: a v desce s FSB 1066 muze ale nemusi jet CPU s FSB1333 - urcite by jel podtaktovany, ale bios desky by musel CPU podporovat... a otazka je proc by vyrobce daval do biosu podporu kdyz deska nema parametry pro podporu toho CPU...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Jasný, myslíte že na ty vánoce by mohl spadnout na 4K ?Jinak, hlavní představa byla 8800GT s nějakým CPU tak abych využil plný potenciál této karty na hry, především na Crysis, který by měla rozchodit nádherně na plný detaily. (četl jsem okolo 45 FPS) takže CPU by měl splnovat jen to, aby s touto kartou na něm Crysis - a další budoucí hry běhaly nádherně. Taktování se nebojím, jstli je to bezpečné, a najdu návod. S Inteláckejma CPU nemám zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    intel ma u cen CPU jinou strategii, nez aby starsi modely slevnil tak je stahne z trhu a nahradi je novsimi. proto treba za vlady netburstu ani ty nejstarsi a nejslabsi P4 nestaly pod 4,5 tisice, ale porad nejlevnejsi P4 stala cca tech 4500-5000Kc. (az dlouho po masivnim nastupu C2D sli P4 dolu, ale to bylo uz hodne pozde, uz i za nizke ceny byly nevyhodne kvuli E4300)
    proto rikam ze nema cenu planovat tak moc dopredu. zalezi na tom, jak bude situace na trhu vypadat v oblasti dvoujadra X ctyrjadra.

    takze zatim bych nic neplanoval a cekal az prijde ta situace kdy budes mit penezenku plnou frantisku a budes vyrazet do obchodu/objednavat
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Jasný, já jen chtěl něco, čeho bych se mohl držet, po čem kde koukat atd.. Jinak všem moc díky za tipy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Ahoj, jestli ještě mohu ´jeden dotázek, jen pro ujištění. Co je špatného na levné desce pro C2D CPU? Myslím konkrétně v čem to vázne, co má dražší deska lepší, a kde se to projevuje. Jen abych měl dostatek informací. A jestli mohu ještě jeden dotaz, kdesi na netu jsem vyštoural toto: E6600 - násobič 9x E6750 - násobič 8x, tak se chci zeptat, k čemu je v pryxi větší násobič?
    Naposledy upraveno uživatelem B.Gen.Jack.O.Neill: 08-11-2007 v 23:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    FSB * násobič = frekvence

    333MHz * 7 = 2,33GHz
    333MHz * 8 = 2,66GHz
    266MHz * 9 = 2,40GHz

    Ohledně té desky: proč je Fábie lepší než Felície? Jelikož mám Felícii tak se radši zeptám takto:
    Proč je Felicie lepší než Favorit?

    Prostě v možnostech, vzhledu, vybavení, rychlosti, životnosti, apod.
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 09-11-2007 v 15:33
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    No to jo, ale konkrétně. A ještě, když je FSB vyšší než rychlost RAMek, tak k čemu je tak vysoká, když ji nevyužiju? třeba mám-li FSB 1333 a RAM 800 MHz ? Psali jste mi že FSB intelu je quad-pumped, tak je pak zbytečně velká, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tgfh ti řekl, v čem je dražší deska lepší. Ve výbavě ( některá má třeba eSATA konektor, jiná ne, některá má FireWire, jiná ne ), v životnosti ( levnější desky mají elektrolytické kondenzátory a volné cívky, dražší pak pevné kondíky a zalité cívky ), v rychlosti ( levné desky podporují většinou maximálně 800MHz FSB, zatímco ty dražší až 1333MHz ) atd.

    Pokud máš desku podporující až 1333 MHz FSB, chtělo by to samozřejmě pro maximální výkon co nejrychlější paměti. Ale 800MHz paměti ti budou stačit. Spíš se starej o to, ať tam osadíš pokud možno procesor s frekvencí FSB 1333 MHz. Ale čím rychlejší paměti mu budou sekundovat, tím líp.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    No já právě našel deksu s FSB 1333 za 1500, K čemu je FSB tak vysoká když RAMky mají stejně běžne tak kolem 800 nebo 1066? S čím tou rychlostí komunikuje, když na ramky by stačila menší. A je velký výkonový rozdíl mezi RAM 800 a 1066? DDR2 a DDR3 ? Myslím např. na běh hry? A jaké kondíky maj kvalitnější desky? vždyt elektrolytický mají největší kapacity.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. E6300 vs E6600
    Od VencaX v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 17:25
  2. E6600 FSB strop 310?
    Od Petrroll v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 17:19
  3. Core2Duo E6600
    Od Hochy v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-10-2007, 09:48
  4. OC E6600 vs E7650
    Od BAmBUS v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-08-2007, 11:56