Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 48

Téma: E6600 vs. X2 6400+

  1. #31
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pletes jabka a hrusky, nemuzes porovnavat RAM a FSB podle frekvence. je to proste neco uplne jineho. u intelu je FSB nedostatecne a nejlepsi je pretaktovat ji tak na 1600MHz - pak teprve prestava omezovat propustnost pameti
    vykonovy rozdil mezi 800 a 1066 RAM nebo DDR2/3 je minimalni, v benchmarku to jasne poznas, v praxi skoro vubec.
    kvalitnejsi desky maji "pevne" kondenzatory ktere nevytecou. bezne elektroliticke kondenzatory maji v porovnani s nimi dost nizkou zivotnost a jsou mnohem vic zavisle na teplote
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 12-11-2007 v 14:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Já se snažím, prosím nekamenovat. Kondenzátory ted bereme, ale čím se dají nahradit alektrolytické jsme neměli, ty maj největší kapacity. S těmi RAM, to jsem si našel, jak je to s rozdíly, a skoro nejsou. Četl jsem tu porovnávací recenzi. Takže přes FSB komunikuje CPU s RAM ? Jestli to tak tedy tak jak je to s těmi děličkami? Proč se frekvence RAM dělí, (abych to zase neplet) tak jak je to tedy s děličkami? Vlastní myšlenky radši nepíšu, zase by to bylo špatně.... Jestli mohu, kde jsi všechny tyto informace nabral? Rád bych měl přehled jaky ty a další moderátoři zde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Nejvic informaci naberes zcela necekane na netu, musis hledat a cist....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    u kondenzatoru vubec nejde o kapacitu (teda jako nejaka je potrebna, ale vis jak to myslim...) ale o zivotnost - 90% problemu u starych PC jsou vytekle kondenzatory na zakladni desce nebo ve zdroji
    pres FSB komunikuje CPU s NorthBridge - prakticky s celym PC
    delicky - no to prave slouzi k nastaveni jine pracovni frekvence pro RAM a CPU, aby nemusely bezet na stejne frekvenci. FSB ma nejakou frekvenci, kazde RAM zvladaji jine frekvence - a v jakem pomeru jsou, se nastavi delickou

    to jsou leta praxe a odrikani
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    u kondenzatoru vubec nejde o kapacitu (teda jako nejaka je potrebna, ale vis jak to myslim...) ale o zivotnost - 90% problemu u starych PC jsou vytekle kondenzatory na zakladni desce nebo ve zdroji
    Hele není to tak že čím menší kapacita, tím menší výkyvy vyhladí, tzn. tím hladší průběh proudu...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    S tím RAM, to právě nechápu. Mám li FSB 1333 MHz a pak 800 MHz RAM, tak k dosažení těch 800 +- vydělím 1,5 FSB? Nebo co se dělí děličkou? U své desky mám místo děličky frekvence, ty znamenají něco jako dělička? K vyhlazovací fci kondenzátorů jsme se zatím nedostali, takže nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od B.Gen.Jack.O.Neill Zobrazit příspěvek
    S tím RAM, to právě nechápu. Mám li FSB 1333 MHz a pak 800 MHz RAM, tak k dosažení těch 800 +- vydělím 1,5 FSB? Nebo co se dělí děličkou? U své desky mám místo děličky frekvence, ty znamenají něco jako dělička? K vyhlazovací fci kondenzátorů jsme se zatím nedostali, takže nevím.
    Jestli se nemýlím, tak násobičem se získá z FSB frekvence procesoru a z té se pak děličkou dostane frekvence pamětí. Poloviční, protože DDR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    mylis se. zakladni je FSB. frekvence procesoru se ziska vynasobenim FSB nasobicem. frekvence RAM se ziska vydelenim frekvence FSB delickou.

    je pripomenu, ze FSB je QDR (quad data rate), takze 266MHz (skutecna frekvence) = 1066MHz (efektivni frekvence) - nekdy se uvadi ta, nekdy ta...

    frekvence ram je DDR (double data rate), takze 400MHz = 800MHz - taky jak ktery program uvadi co se mu zachce

    pokud primo v biosu nastavujes frekvenci ram, tak to nastavovani je prakticky nastaveni delicky - kazdy vyrobce to znaci jinak. nekdo udava vyslednou frekvenci ram, nekdo pomer mezi skutecnou frekvenci FSB a efektivni frekvenci DDR... je to jak kdy
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    ...
    Tak co sem psal je u AMD...? Tam mi to uvádí DRAM:FSB jako CPU/n. No, v praxi tam máš třeba DDR-200, DDR-266, DDR-333, DDR-400 a ekvivalent u DDR2, nemusíš se trápit s nějakejma děličkama či co...nastavíš si výslednou frekvenci pamětí a hotovo. Akorát u OC musíš vzít karkulačku a přepočítat si to
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Takže dělím efektivní nebo reálnou hodnotu FSB? A ještě jestli mohu poslední slůvko o zdroji. Jak poznám, jaký zdroj moje sestava potřebuje? Obecně? Stačí spočítat spotřebu jednotlivých komponentů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    prave ze se neda rict co se deli, zalezi na vyrobci zakladni desky jak se zrovna vyspal a co do biosu napsal... je to proste pokazdy jinak (treba u me GB desky je delicka, ale prakticky se s ni nasobi u me to je realna FSB * delicka = efektivni RAM)
    proste zmatek, musis na to prijit sam
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Dobře, děkuji. Jestli ještě mohu otázku, nevíte kde bych se mohl podrobněji dočíst něco o časování RAM? A o podrobných rozdílech mezi DDR2 a DDR3? Já o tom vím jen to, že to existuje, a pokud jsem nějaký článek našel, tak jen popisoval co nastavit, ale ne co to udělá a proč. Četl jsem recenze DDR3 RAM 1800MHz zde na serveru, a píší tam, že na 1333 MHz je časování větší než na 1800MHz (nějak 9-9-9 a 7-7-7) Znamená to tedy čím větší tím lepší? Vycházím z toho že na menší frekvenci by se asi měl dát nastavit lepší výkon než když budou RAMky na hraně svých schopností. Protože jsem někde četl že čím vyšší frekvence tím hůř se nastavuje časování.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Citace Původně odesláno od B.Gen.Jack.O.Neill Zobrazit příspěvek
    nevíte kde bych se mohl podrobněji dočíst něco o časování RAM?
    Zkus Googlit, jestli nic nenajdeš, klidně ti to přes ICQ všechno vysvětlím
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    165

    Jestli ještě mohu dotaz k točení E6750, myslíte že ji na desce Gigabyte GA-P31-DS3L - Intel P31 s 2*A-data 800 MHz DDR2 512 + 1*-data 800 MHz DDR2 přetočím přes 3 GHz? Pakliže ano, tak na kolik? Stačí odhad. (Co se týče RAMek, tak jdu googlit, ted jsem přijel z tanečních...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Přes 3GHz to půjde určitě, ale kolik přes, to ti nikdo neřekne, je to kus od kusu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. E6300 vs E6600
    Od VencaX v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 17:25
  2. E6600 FSB strop 310?
    Od Petrroll v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 18-01-2011, 17:19
  3. Core2Duo E6600
    Od Hochy v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-10-2007, 09:48
  4. OC E6600 vs E7650
    Od BAmBUS v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-08-2007, 11:56