Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Při zapnutí PC píská zdroj

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Začal se mi objevovat následující problém. Když počítač neběží, odpojuji ho od sítě vypínačem na přepěťové ochraně (spolu s monitorem atd.). Když ho poté zapnu, tak se zřejmě ze zdroje ozývá vysokofrekvenční pískání, posléze přejde spíše v cvrlikání a pak přestane (do cca 5 - 7 minut). Hádám že to souvisí se zahřátím zdroje, protože pokud PC neodpojím ze sítě - zdroj je stále pod napětím - tak to nedělá. Jinak je vše stabilní, tiché, bez problémů. Píská asi nějaká cívka (?). Zdroj je Chill Innovation 400 W, myslím že revize 1.3. Myslíte že to mám nějak urgentně řešit? Výměnu zdroje v dohledné době stejně plánuji, ale je to kritické? Díky.

    Edit: A ještě se zeptám, který z těchto zdrojů by byl lepší a tišší?

    http://www.softcom.cz/produkt/zdroj-...m-fan/?flist=1

    http://www.softcom.cz/produkt/zdroj-...m-fan/?flist=1
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 30-10-2007 v 10:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Kritické to není, ale fakt ti píská cívka. Spolehlivost ani bezpečnost pískajícího zařízení to neovlivňuje, jen je to neergonomické. Jestli to vydržíš, než si koupíš nový, nemusíš to urgentně řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Ty živíš X1900GT zdrojem Chili ?
    Neriskoval bych.

    Kup ten 500W (pokud váháš mezi těma dvěma modely), ale bohatě stačí 400W
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Edit: A ještě se zeptám, který z těchto zdrojů by byl lepší a tišší?

    http://www.softcom.cz/produkt/zdroj-...m-fan/?flist=1

    http://www.softcom.cz/produkt/zdroj-...m-fan/?flist=1
    Lepsi bude urcite ta 500W, zaroven bude urcite i tissi, protoze nebude tak zatizena jako ta 430W.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    jestli se jedna o tu sestavu v podpise, tak by stacil kvalitni 300W zdroj...
    S12II 430 je pastva pro usi, jsu s nim dost spokojene. ten 500W bude taky dost tichy, asi jediny rozdil bude v barve zdroje... na tvem miste bych spis zvazoval tento
    http://www.softcom.cz/produkt/zdroj-...m-fan/?flist=1

    (pokud nemas bednu plnou disku nebo neplanujes brutalni upgrade [spis vymenu sestavy])
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 30-10-2007 v 12:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jde mi hlavně o ticho, proto uvažuji i o tom S12 430 W, dle recenzí má být jeden z nejtišších. Bohužel nikde jsem nenašel srovnání s řadou ET co se týče hluku. Nejlépe kdyby je někdo měl přímo v ruce/PC - není tu někdo?
    K tomu stávajícímu Chillu - není to ten model co shořel tady v testech, tam byla myslím verze 2.0, já mám 1.3. Zatím s ním nebyly problémy, je tichý a i v zátěži z něj jde jen vlažný vzduch. To pískání je sice nepříjemné, ale jak říkám, po chvíli zmizí, případně stačí když zapojím PC do sítě čtvrthodinu před tím než ho zapnu a pak to nepíská vůbec.

    Edit: ano, je to sestava v podpise
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 30-10-2007 v 11:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    takhle jednou piskal jeden EC300W (tusim ze byl za kilo od tebe )

    nez po 3 tydnech shorel

    Jinak to zapinani a vypinani ze site imho neni pro zdroj moc zdravy.

    Co Corsair VX450W?

    BTW: dojdes na sraz?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Hm na nějaký EC si už nevzpomínám, ale možné to je, že sem nějaký kdysi prodal.

    Proč by zdroji mělo vadit vypínání ze sítě? nedělám to samozřejmě často, max. jednou denně, zapínám ho odpoledne a vypínám na noc, případně když jsu pryč přes víkend apod. tak je také vypnutý. Komu by se taky chtělo častěji lézt pod stůl a mačkat ten vypínač :-).

    Na sraz asi nejdu, přítelkyně mi rozhodla že mám v plánu něco jiného :-))

    Edit: Ten Corsair má jen jednu +12 V větev (i když silnou)? A není to málo, Antoníne Pavloviči? ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Vzdycky mi to pripojeni do site pripada jako napor na soucastky uvnitr, hlavne treba kondiky nebo tak, ale mozna se pletu a vubec to nevadi.

    1 vetev maji i 3 vetvovy chieftecy nebo nektery levny 2 vetvovy seasonicy... na tu sestavu (ASUS A8R32-MVP DELUXE, Athlon 64 3700+, 2x512 MB RAM, WD2000JB, Soundblaster Live!, ATi X1900GT 2. revize + AC S1, Toshiba 1612, Samsung SATA DVDRW) co mas to musi stacit


    PS: tak vem i pritulku ;o)))
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    352

    Hmm, mám zdroj Chieftec ze starýho PC a taky mi trochu píská (nevnímám to, ale když ho odpojím od sítě, je zřetelně poznat, jak to ztichne). S tím zapínáním nevím, ale zrovna ten zdroj Chieftec (360W) mi při každým zapojení do sítě a zapnutí vyrazí jistič (přičemž tak třikrát ho se zapnutým zdrojem musím nahazovat, než zůstane nahozenej) - máme sice doma už nějak slabou síť, ale když byl ještě přes UPS, tak to nedělal tak často (bez UPS pokaždý) a přitom novej 500W SeaSonic ty pojistky nevyhazuje. Podezřívám nejspíš nějaký nabíjení velkýho kondenzátoru a cívek ve zdroji, což možná zpočátku působí jako zkrat ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    S tím vyhazováním jističe - něco podobného mně dělal 14" monitor na kolejích, ale tam byl slabý jistič - snad jen 6 nebo 8 A. Je to přesně tak, při zapnutí se nabíjí nějakej kondík a odběr krátkodobě přesáhne určitou mez a jistič vypne. Ovšem doma bych čekal že máte alespoň 15 A na jistič ....

    Jinak v elektrice se moc nevyznám, tak nevím jestli by zdroji mělo vadit odpojování od sítě, ale IMHO jednou denně to snad nevadí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    v nasem novem byte pri nastehovani byla 1 faze a jistic na 10A. Meli sme nejsilnejsi jistic na patre, ostatni meli 8A. Takze problemy jako pracka nebo konev? PC nebo televize... :-D

    V chieftecach piska PFC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Já bych se osobně taky přidal k tomu PC nevypínat ze sítě...krom toho, že to může asi zatížit zdroj, vezmi si co získáš - ušetříš tak pár desítek korun ročně...kolik stojí nová CMOS baterie...? Že by pár desítek korun
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    25Kč...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak jen na doplnění - v pátek se zdroj už nezapnul, pc nereaguje. Když ho zkusím zapnout jen samotný tak jede, zapojený do desky ne. Takže už je objednaný Corsair VX450, a v PC je momentálně EC 350 W, raději jsem vyndal grafiku a teď jedu na ATi RageII+DVD 4 MB v PCI. Kupodivu mně funguje televize a i filmy jedou. Pouze u Gothica 3 jsem zaznamenal pokles FPS, ze 45 zhruba na nulu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Píská
    Od Sparkye v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-01-2011, 18:06
  2. při načítání hry mi píska zdroj
    Od Kubula333 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-08-2010, 15:44
  3. pc po zapnutí píská a nenajíždí
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 15:43
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-09-2007, 14:41
  5. LCD: Hp L1965 píska ?
    Od JR001 v sekci Monitory
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-04-2007, 19:37