Athlon XP 1800+ (Thorou ..) na Mobo SL-75DRV5-C
BIOS T1.8 pro SL-75DRV5-C jsem si stáhl. Problém 1800+ Thoroughbred přetrvává (CPU není rozpoznána). Procesor je low voltage (1.5 V), mám nynější nastavení z Palomina 1600+ na 1.75 V. Je možné udělat reset jumperem (co to řeší ohledně voltáže)? Nebo natvrdo dát v Biosu Core vltg=1,5 (jak vyžaduje Thoroughbred) a vypnout (aby ho při příštím restartu nedostalo Palomino). Zaměnit za XP 1800+ a zkusit nabootovat. Když to nedopadne well, pak resetnout jumperem a osadit znovu Palomino a doufat, že pojede jako dosud. Jinak multi 11,5, FSB 133 lze nastavit i na desce, ale Corev nikoliv. Je to dobrý postup?
Trošku jsem se v tom zamotal.
Se starým bezproblémovým CPU updatovat BIOS na poslední verzi (zjistit taky jestli deska podporuje dané CPU), vypnout stroj, přehodit CPU, restartnout BIOS (jumperem), zapnout, jít do BIOSu a natvrdo všechno nastavit.
Pokud budou problémy, přehodit zpět na staré CPU a dosloužit s ním.
Se starým bezproblémovým CPU updatovat BIOS na poslední verzi (zjistit taky jestli deska podporuje dané CPU), vypnout stroj, přehodit CPU, restartnout BIOS (jumperem), zapnout, jít do BIOSu a natvrdo všechno nastavit.
Pokud budou problémy, přehodit zpět na staré CPU a dosloužit s ním.
[QUOTE=Starý bastlíř;58199]BIOS T1.8 pro SL-75DRV5-C jsem si stáhl. Problém 1800+ Thoroughbred přetrvává (CPU není rozpoznána). Procesor je low voltage (1.5 V), mám nynější nastavení z Palomina 1600+ na 1.75 V. Je možné udělat reset jumperem (co to řeší ohledně voltáže)? Nebo natvrdo dát v Biosu Core vltg=1,5 (jak vyžaduje Thoroughbred) a vypnout (aby ho při příštím restartu nedostalo Palomino). Zaměnit za XP 1800+ a zkusit nabootovat. Když to nedopadne well, pak resetnout jumperem a osadit znovu Palomino a doufat, že pojede jako dosud. Jinak multi 11,5, FSB 133 lze nastavit i na desce, ale Corev nikoliv. Je to dobrý postup?[/QUOTE]
To proč tvoje deska nepozná tento procesor je na 99% způsobené tím, že BIOS verze 1.8 má release date 3/29/2002 (a Soltek už neexistuje, takže pro tuhle desku nic jnýho neseženeš=vlastní zkušenost) a procesor AXDA1800DLT3C (což je 1,5V Thoroughbred) byl vypušťen až v průběhu '03. thats all
To proč tvoje deska nepozná tento procesor je na 99% způsobené tím, že BIOS verze 1.8 má release date 3/29/2002 (a Soltek už neexistuje, takže pro tuhle desku nic jnýho neseženeš=vlastní zkušenost) a procesor AXDA1800DLT3C (což je 1,5V Thoroughbred) byl vypušťen až v průběhu '03. thats all