Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: jak pripojit PC k TV?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    zdravim,

    mam VGA kartu VGA GigaByte 8600GT 256MB DDR3,DVI,TVout,PCIe HDCP NX86T256H

    a mam CRT obycejne TV http://www.daewoo-electronics.es/eu/...sp?idprod=489#

    Jak mam spravne pripojit PC k TV aniz bych poskodil VGA (PC) nebo TV ?

    mam s-video vstup v TV + zluty, bily, cerveny konektor (pres ne muzu taky pipojit DVD atp veci k TV) + mam audio vstup v TV..

    Dekuji vsem kdo mi poradi nebo se vyznaji v tom jak na to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ta karta má S-Video výstup, že? Pak bude stačit jen propojit kartu a televizi kabelem a ovladače už pak samy rozpoznají, že je ke kartě připojený nový zobrazovař. Pak s televizí můžeš pracovat jako s normálním připojeným monitorem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele Nettle
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    129

    No jedine pres S-video.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jenom bacha jaky budes mit ten s-video kabel, mel sem je asi 3 druhy... propojeni s TV je takova sportka... nekdy to proste nejde at delas co delas a nekdy to zapnes a jede to
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    mam ke karte specialni zorbocovac, ktery je pripojeny k s-video vystupu z VGA karty... (ten jsem dostal s kartou)

    pak mam taky vystupy na ty barevne kabely (konektory se vsak lisi barvamy PC vs TV)

    vrozbocovac ma take vystup na s-video (standard 4 piny) s-video mam klasiky na 4 piny takze k TV se da v pohode pripojit.

    Musim TV a PC vypnout zapojit kabel a pak zapnout ? abych neoddelal grafarnu nejakym vybojem?

    diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Toho se neboj. Asi by to byl správný odborný postup, ale nikdy jsem kvůli spojení konektorů PC nevypínal a nikdy se jim nic nestalo. Až teda na jednu výjimku, ale to nebyla vina spojení, ale vina zkratovaného připojovaného zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    shrnuti:

    pripojil jsem PC s TV klasickym s-video kabelem - predtim jsem radsi vypl PC a TV -> pak propojil PC s TV -> zapojil PC -> zapojil TV.

    OK. funguje a ted dotaz:

    Mam cernobily obraz v TV (hups s-video neprenasi RGB ?) - jak toto vyresit ?
    Naklonoval jsem obraz - to co vidim na monitoru - to vidim v TV (jenze cernobile) -
    Pri spusteni videa v PC v TV vidim jen cerny obraz (pouzivam jak WMP tak i BSPlayer) - co s tim ?

    fakt toto delam poprve :/
    Naposledy upraveno uživatelem bags: 31-10-2007 v 22:11
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Začnu s tím, co vím najistotu - třetím bodem. Musíš televizi zvolit jako primární monitor, aby se na ni zobrazovalo video.

    A o černobílém podání... Jestli se mrknout do ovladačů, jestli tam jsou nějaká nastavení, která by mohla pomoct. Klidně pošli screenshot, tohle by chtělo vidět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Začnu s tím, co vím najistotu - třetím bodem. Musíš televizi zvolit jako primární monitor, aby se na ni zobrazovalo video.
    a je nejaky rozsil v tom ze jsem to naklonoval ? vidim presne to co vidim na onitoru... mam tady 3 moznosti:

    1. pouzit pouze jeden monitor
    2. stejny obraz na obou monitorech
    3. nastaveni zvlast pro kazdy monitor (Dualview)

    v nastaveni mam moinitor+TV

    tady mam par IMG:

    http://img0.imgup.eu/1.jpg - obecny screen
    http://img1.imgup.eu/2h35.jpg u monitoru jde menit barevne nastaveni ale u TV ne
    http://img2.imgup.eu/3.jpg nastaveni signalu TV
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jj, rozdíl v tom je. Kolonovat klidně můžeš ( pro sledování videa na Tv je to i pohodlnější ), ale TV prostě musí být zvolena jako primární, aby se do ní posílalo i video. Jinak tam uvidíš právě jen černou plochu. Když to přepneš a uděláš z TV primární monitor, budeš mít video na TV, ale na monitoru ne.

    Zkoušel jsi různé formáty signálů? Je to 100% jeden z těch PALů, ale nevím, které písmeno. Prostřídej je klidně všechny a uvidíš, co to udělá. Navíc, jestli tvoje TV zvládá i NTSC, může být řešením zvolení právě jí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    jj stridam... jsou tam snad vsechny staty - pravdepodobne se nelisi... signaly maji stejne oznaceni jakoby... primo NTSC nemam v nabidce ale TV to podporuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    NTSC je tuším americký standard, měl by být u USA. Jinak z žádného jsi nevytřískal barvy? Můžeš to zkusit ještě restartnout, případně trochu zahýbat s konektorem, jesti není někde špatný kontakt. Ale jinak mě už asi nic nenapadá, nevím, proč by to nemělo přenášet barvy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    Uz to jede, dal jsem B/PAL signal. pak jsem musel restartovat PC (zahada)

    dale - vyresil jsem problem s barevnym video a to takto:
    Nastavil jsem pres ovladace mod na PC+TV Dualview -> takze v podstate mam dve pracovni plochy

    Hlavni plocha je monitor PC
    Druha plocha je TV a tam prave video je barevne (takze ani v WMP ani v BSPlayer s video nemam nejmensi problem)

    Posledni problem, ktery asi nevyresim je ten, ze TV jede na ubohych 25Hz (
    v TV mam cerne okraje od plochy cca 2cm a kdyz je film v 16:9 tak to je tragedie mam 2cm odstup + odstup cerne pruhy a pak film...

    jen by me zajimalo jak by se dala zmenit frekvence TV ( to uz asi nijak :/ )
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Hmm, že já ten PAL-B nenavrhl. Skočilo mi to písmeno na mysl ( kdysi jsem řešil úplně stejné problémy, co ty ), ale zavrhl jsem to, že to radši zobecním. Mohl jsem ti to usnadnit, ale nevadí, problém vyřešen.:-)

    Pokud jde o tu frekvenci, zase bych to hledal v ovladačích, případně v nastavení obrazovek přímo ve Windows. 25 Hz je fakt málo, PAL má standard 50, NTSC 60. Pokud TV zná oba standardy, musí jít nastavit obě hodnoty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    prave s tou TV to asi nebude tak jednoduche... v ovladacich neni vice moznosti jak menit obnovovaci frekvence :/ coz je velice divne


    ted mam http://img3.imgup.eu/rez.jpg mno a jine rezimy nejsou... vsude 25Hz prokladany rezim... da se menit pouze hloubka barev a rozliseni... ale ne frekvence
    Naposledy upraveno uživatelem bags: 31-10-2007 v 23:24
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jak připojit Jamo S 506
    Od funn3r v sekci Audio
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-10-2012, 19:26
  2. LCD: Jak připojit dva monitory?!
    Od Tommie24 v sekci Monitory
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-04-2012, 13:21
  3. 3,5 HDD PATA: hdd nelze připojit
    Od terryjohn v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 18:07
  4. Tiskárny: Jak připojit LaserWriter 4/600 PS
    Od rudyn v sekci Periferie
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 20:23
  5. Jak připojit PC na net pomocí wi-fi?
    Od Christoferson v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-01-2008, 17:25